Cykling i Kroatien - Dalmatiska cykel- & kryssningsäventyr

Cykling i Kroatien - Dalmatiska cykel- & kryssningsäventyr 7200 SEK, 8 Dagar

Vi fortsätter med vårt succékoncept båtcykla: med cykel och båt i Kroatiska övärlden! Detta är en fantastisk cykelresa kombinerad med en segeltur på yacht runt om den centrala dalmatiska skärgården.

Njut av vackra landskap på Solta, Hvar, Korcula, Mijet öarna och Peljeseac halvön, medan du cyklar, ligger på fartygets soldäck, simmar i det kristallklara vattnet eller går runt på banade medeltida gator. De flesta av öarna har varit bebodda sedan antika tider och har både oberörd natur och er rika på historiska sevärdheter som kan utforskas.
Vi går i landet med cyklarna i olika hamnar och städer, och medan vi cyklar och njuter av den vidunderliga utsikten seglar fartyget till nästa hamn. Detta är en semester med mycket solskinn, mångfald och intressanta händelser hela tiden. En perfekt semester för familjer, vänner, par i alla åldrar - och alla som älskar äventyr.

Resans höjdpunkter:
Split – Dalmatiens största stad, en sevärdhet i sig själv och ofta kallad "litet Rom". Här kan man beundra romerska ruiner, ägna sig åt att gå ut på upptäcktsfärd bland mysiga kaféer.
Hvar – den tredje största ön i den dalmatiska herrgården; med lavendelodlingar, pinjeskogar och stenmurar. Lavendeln från Hvar lär vara den bästa i världen
Mljet – känd för sina ’salta sjöar’


Resplan:

KONTROLLERA RESPLAN 2019 HÄR

Dag 1. 
Split - Brac
Ankomst till Split. Transfer (tillval) till skeppet och inkvartering (från 11:00 till 12:30 h) . Vi seglar mot ön Brac, en liten oas av oberörd natur, där öborna har upprätthållit ett traditionellt och enkelt levnadssätt. Här tar vi en kort sykkeltur och tillbringar natten i hamnen Milna.
Cykeltur: Ca. 15 km, nivåskillnad: +/- 175 m

Dag 2. Brac ön
Vi börjar med en lång cykeltur till toppen av en backe. Den andlösa utsikten till den närliggande ön - Hvar, som vi får när vi cyklar ner till standen ved Bol är definitivt värd cykelturen uppåt. Efter en rast där vi har tid att bada eller promenera genom Bol, fortsätter vi mot Hvar.
Cykeltur: Ca. 43 km , nivåskillnad: +/- 570 m

Dag 3. Hvar ön
Vi cyklar genom de många små byarna på ön. Vi stannar vid den historiska staden Hvar. Det finns möjlighed att besöka katedralen och den historiska fästning.
Cykeltur: Ca. 33 km, nivåskillnad: +/- 415 m 

Dag 4. Korcula
Korcula är ön med den rikaste tallväxten och kanske den vackraste i Adriatiska havet. Målet är den medeltida staden Korcula, som tillsammans med Venedig förkunnar födelseplatsen för Marco Polo. Gamla stan är definitivt värt att besöka tack vare den imponerande arkitekturen. Vi övernatter på båten i Korcula. 
Cykeltur: Ca. 45 km, nivåskillnad: +/- 500 m, kortare väg: 24 km

Dag 5. Mljet Island National Park
Ön Mljet är känd som den vackra ön. Hela västra delen är skyddad som naturpark. Det var, enligt legenden om Mljet, Ulysses som simmade i land efter hans skeppsbrott på väg hem från Troja, och nymfen Kalypso mottog honom så hjärtligt att han stannade där i sju år. Vi cyklar runt saltvattensjön, där det faktiskt ligger en helt annorlunda ö.
Cykeltur ca. 15 km, nivåskillnad: +/- 65 m

Dag 6. Peljesac Halvön - Makarska
Morgonens cykeltur tar dig till fastlandet och vidare till Orebic. Vi cyklar på en idyllisk väg tills vi kommer till en stigning, som tar oss upp till nästan 1.000 m.ö.h. Härifrån fortsätter vi nedåt till Lovište, där vi vill äta lunch ombord på skeppet. Vi seglar vidare till den populära semesterorten Makarska. Vi övernatter i Makarska eller i Baska Voda
Cykeltur: ca. 30 km, nivåskillnad: +/- 270 m

Dag 7. Omis - Split
Cykelturen på fastlandet leder oss till Omis just under Mosorbergen. Efter cykelturen seglar vi tillbalka till staden Split. Efter en avslappad promenad i denna enastående historiska staden cyklar vi tillbaka till båten.
Cykeltur. Ca. 12 km, nivåskillnad: +/- 160 m

Dag 8. Avresa
Efter frukost lämnar vi skeppet. Transport till flygplatsen (tillval) kan beställas vid bokningen mot extra betalning.

 
Bra att veta: ►Man kan avstå från någon/några cykeletapper och stanna på skeppet istället. ►ingen medföljande transport på de dagliga cykelturerna ► dagsetapperna kan ändras p.g.a. väderförhålanden (detta bestäms av guiden på plats). Samt skeppet kan också  ändra rutt av liknande skäl (kaptenen får bestämma detta). ►om din ankomst till Split är på eftermiddagen borde du planera flygresan dagen innan turen med 1 extra övernattning (ej inkluderad i priset) ►Viktigt: Turen kan bli inställd ifall det inte finns totalt 10 resande med båten på det respektive datum. Information om detta lämnas senast 1 månad innan avresa.

Att ta sig hit: ►Man kan flyga till Split, Pula, Rijeka, Zagreb, Ljubljana eller Trieste ►Privat transfers kan ordnas (beställas vid bokningstillfället); kontakta oss för mer information och priser ►Information om tidtabeller hittar du online

Nödvändig utrustnig: ► cykelbyxor, bekvämma skor, ull pannband, cykelhandskar, lätt vindjacka ► vattentäta byxor ► ull vindjacka ► solglasögon med UV skydd  ► solkräm


Priset inkluderar:
7 övernattningar på skeppet i del i dubbelhytt på däck med egen dusch och toalett
halvpension (frukost och lunch på de flesta dagarna; vissa dagar kan det vara frukost och kvällsmat - beroende på dagens cykeltur)
engelsktalande lokal cykelguide

Ingår ej:
Flygbiljetter
transport flygplats - skepp - flygplats
turistskatt: 40 EUR per person / per vecka (betalas på plats vid ombordstigning)
entréer till sevärdheterna
dricks
försäkringar
drycker och måltider som inte nämnas ovan
personliga utgifter

Ytterligare tjänster:
Enkelrum: + 50 % av hyttomkostnaderna
hyra av cykel: 1250 SEK per person/per vecka ( cyklarna är utrustade med hjälm; flaskhållare
och en liten väska)
hyra av e-cykel: 1780 SEK per person/per vecka
Det finns hytter under däck till ett billigare pris: på förfrågan
Det finns hytter i skibstypen "Premium": priser på förfrågan


Fotogalleri


Cykling i Kroatien - Dalmatiska cykel- & kryssningsäventyr (Nominell 4.71 / 5 Baserat på 362 Recensioner)
Pris
7200 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
7200 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
7200 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
6250 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
5500 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
4900 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
4900 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
4900 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Moderate to difficult. For bikers in good physical condition. Depending on the day, the cycling routes vary from easy to demanding. The demanding routes include considerable cycling uphill and require good fysical condition. There are, however, also easier routes that are suitable for cyclists with less biking experience. Besides, staying on the ship and enjoying the cruise and sun is always an option if you need a day or more off from cycling

Deltagarantal
Min. 1 person
Bokningskod
CROCYC
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6250 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5700 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...