Båtcykla i Kvarnerbukten Kroatien

Båtcykla i Kvarnerbukten Kroatien 6250 SEK, 8 Dagar

Båtcykla på 5 olika gröna öar med ett brett utbud av historiska sevärdheter.

Vår tur med kryssning och cykling tar dig till ögruppen i norra Adriatiska havet där du upplever de fridfula öarna och deras traditioner. Dagetapperna är noggrant valda med lättare eller tuffare alternativ där du kan kombinera cyklingen med avslappning på soldäcket eller på någon av de många mysiga sandvikarna. Det finns helt enkelt något för alla smaker och cykelfärdigheter.

Resans höjdpunkter
Opatija -en populär sommar och vinter semesterort beläget mitt i stor skogsområde; statyn Jungfru med duvan (Djevojka s galebom) är ett kännemärke för orten.
Krk - den största ön i Adriatiska havet, belägen nära gränsen mot Slovenien.
Cres – en liten bilfri stad på den romantiska ön med samma namn, känd för sin olivolja och goda viner.

 


Reseplan:
Dag 1. Opatija - Krk
Ankomst till Opatija (på egen hand och räkning). Ombordstigning från 11:00 till 12:30; skeppet seglar i väg kl 13:00 mot den närliggande Krkön. Här tar vi en kort cykeltur och tillbringar natten på skeppet.
Cykeltur: ca16 km

Dag 2. Krkön
Vi cyklar genom kastanje och fikonträd odlingar till byn Dobrinj och vidare bland vingårdar till Vrbnik beläget på en klippa. Tid på egen hand och därefter trampar vi på pedalerna tillbaka till Krk där vi stannar för övernattning. Alternativt kan vi cykla till staden Punat , med övernattning..
Cykeltur: ca38 km

Dag 3. Rab
Vi äter frukost medan skeppet seglar till Rabön. Cykelturen går förbi den flotta Supetarska Draga bukten till en intilliggande liten bukt kantad av fin sandstrand. Vi hinner med en dopp i det kristalklara vattnet innan vi fortsätter till den charmiga byn Rab där skeppet ligger vid kaj. Eftermiddagen är på egen hand – sightseeing på byn eller en extra cykelutflykt på egen hand (ca21 km) till Dundo naturparken. Övernattning på skeppet i Rab.
Cykeltur: ca22 km

Dag 4. Pagön
Efter en kort kryssning ä vi framme i Pag där vi sätter vi oss på cykelsadlarna igen och cyklar genom vacker natur till byn Lun känd med sina urgamla murbruk. Var uppmärksamm under cyklingen då vi möter pfta många får. När vi kommer fram till Novalja har vi 2 alternativ att välja mellan – a) att cykla tillbaka till skeppet eller b) att fortsätter till byn Mandre där skeppet hämtar oss och seglar vidare till Ilovik, den minsta ön på vår kryssning – med 1 bageri och 1 mataffär.
Cykeltur: ca20 km till Novalja / ca35 km till Mandre

Dag 5. llovikön - Losinjön
Ilovik är den minsta ön på vår cykeltur. Efter frukosten styr vi mot Mali Losinj. Vi intar vår lunch på skeppet medan skeppet förflyttar sig till Losinj. Vidare cyklar vi till byn Veli Losinj på Čikat halvön. Övernattning i Mali Lošinj.
Cykeltur: ca21 km

Dag 6. Losinj - Cres
Efter frukost cyklar vi på panoramavägen med ett stopp i Osor. Härifrån kan man cyklar tillbaka till skeppet och lata sig på däck eller vidare till fiskebyn Martinscica där vårt skepp möter oss. Vi intar vår lunch och seglar vidare till Cres. Middag och övernattning på skeppet i Cres.
Cykeltur: ca24 km till Cres/ ca45 km till Martinscica

Dag 7. Istrien och Opatija
På morgonen seglar vi till Moscenicka Draga på Opatija rivieran. Vi cyklar mot Brsec på en väg med fantastisk utsikt över havet och själva ön. Stopp i Brsec där vi kan avnjuta en kopp kaffe eller går runt i byn. Tillbaka till skeppet eller för de som har orken i besittning föreslår vi en extra tur (OBS. ganska krävande!) till S:t Jelena kullen och vidare till Lovran. Vi äter vår lunch på skeppet för att sedan styr kurs mot Opatija. Resten av dagen är till fri disposition i Opatija.
Cykeltur: ca27 km / ca27 km till S:t Jelena

Dag 8. Avresa
Efter frukost lämnar vi skeppet. Transport till flygplatsen (tillval) kan beställas vid bokningen mot extra avgift. 


Bra att veta: 
►turens längd: 8 dagar/7 nätter ►svårighetsgrad: moderat ►ingen medföljande transport på de dagliga cykelturerna ►dagsetapperna kan ändras p.g.a. väderförhållanden (detta bestäms av guiden på plats). Samt skeppet kan också ändra rutt av liknande skäl (kaptenen får bestämma detta) ►Man kan flyga till Pula, Rijeka, Zagreb, Ljubljana eller Trieste. Privat transfers kan ordnas (beställas vid bokningstillfället); kontakta oss för mer information och priser ►Det finns bussförbindelser mellan Zagreb och Opatja och resan tar ca 3-4 timmar ►om din ankomst är på eftermiddagen borde du planera flygresan dagen innan turen med 1 extra övernattning (ej inkluderad i priset) ► Viktigt: Turen kan bli inställd ifall det inte finns totalt 10 resande med båten på det respektive datum. Information om detta lämnas senast 1 månad innan avresa. ►Glöm inte passet och ditt EU-sjukförsäkringskort.

Vi rekommenderar resa i perioden: vår - höst

Nödvändig utrustning: vi rekommenderar att man ta med sig cykelbyxor, bekväma skor, ull pannband, cykelhandskar, lätt vindjacka ► vattentäta byxor ► ull vindjacka ► solglasögon med UV skydd ► solkräm 


Priset inkluderar:
7 övernattningar på skeppet i del i dubbelhytt på däck med egen dusch och toalett
halvpension (frukost och lunch på de flesta dagarna; vissa dagar kan det vara frukost och kvällsmat - beroende på dagens cykeltur)
engelsktalande lokal cykelguide

Ingår ej:
Flygbiljetter
transport flygplats - skepp - flygplats
turistskatt: 40 EUR per person / per vecka (betalas på plats vid ombordstigning)
entréer till sevärdheterna
dricks
försäkringar
drycker och måltider som inte nämnas ovan
personliga utgifter

Ytterligare tjänster:
Enkelrum: + 50 % av hyttomkostnaderna
hyra av cykel: 1250 SEK per person/per vecka ( cyklarna är utrustade med hjälm; flaskhållare och en liten väska)
hyra av e-cykel: 1780 SEK per person/per vecka
Det finns hytter under däck till ett billigare pris: på förfrågan
Det finns hytter i skibstypen "Premium": priser på förfrågan


Fotogalleri


Båtcykla i Kvarnerbukten Kroatien (Nominell 4.93 / 5 Baserat på 350 Recensioner)
Pris
7200 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
7200 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
7200 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
6250 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
5500 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
4900 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
4900 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
4900 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Deltagarantal
Min. 1 person
Bokningskod
CROCYCOPA
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6250 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5700 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...