Vandring på Island

 Utforska djupa fjordar och sagolika berg!

Vandringen på Island tar oss till ett nästan obebott område med många övergivna farmer och jordbruksmarker. Det här är alvernas och fårens rike. Fjällen är majestätiska med olika former och färger på kullarna. Det är som att komma in i en impressionisk tavla. Vandringsleden går genom dalar, över berg och ner till djupa fjordar som öppnar sig mot Atlanten. Vi möter några av de få människorna som i generationer har levt här av naturens knappa gåvor.

Resans höjdpunkter
Rhyolitebergen – de färgrika bergen som hyllas i många folksagor för dess naturskönhet
Fjordarna – vid Islands östra kust ligger troligen de djupaste och mest imponerande fjordarna

 


Reseplan:
Dag 1. Egilsstaðir – Borgarfjörður Eystri
Vid Information Centret i Egilsstaðir tar vi den lokala bussen „Post truck“ som avgår vid 12-tiden till Borgarfjörður Eystri. Vi stiger av vid Vatnsskarðpasset och därifrån följer vi till fots stigen runt Dyrfjöll bergstopparna. Vi vandrar mot Stórurð vackert beläget vid Dyrfjöllbergen och vidare över Mjóadalsvarppasset. Väl framme vid Vatnsskarðpasset möter en 4WD fordon oss. Transfer till byn Borgarfjörður. Övernattning.
Vandring ca 6-8 t (18 km); nivåskillnad +600/-800m

Dag 2. Borgarfjörður Eystri – Brúnavík – Breiðavík
Dagens vandring tar oss över ett bergspass till Brúnavík vid Atlanten. Leden fortsätter genom dalen och upp över det magnifika Súluskarðpasset. Vi stiger ned mot Kjólsvík och vandrar vidare over Kjólsvíkurvarppasset till Breiðavík, den största viken i trakten. Övernattning i en fjällstuga i Breiðavík.
Vandring ca 7-9 t (14 km); nivåskillnad +400/-400m

Dag 3. Breiðavík – Húsavík
Vi lämnar Breiðavík-dalen och vandrar över bergen mot Húsavík. Vid fint väder kan man bestiga Hvítserkur som av många betraktas som det mest färgrika berget på Island. Ett besök till den lilla kyrkan vid stranden i Húsavík rekommenderas varmt. Övernattning i en fjällstuga i Húsavík.
Vandring ca 5-7 t (13 km); nivåskillnad +550/-500m

Dag 4. Húsavík – Loðmundarfjörður
Idag vandrar vi mot Loðmundarfjörður-dalen som tack vare sina rika jordbruksmarker var välbebodd på slutet av 1900-talet. Dalen omringas av Loðmundarskriður bergsmassiv. Övernattning i en fjällstuga intill en liten kyrka i botten av fjorden.
Vandring ca 5-7 t (15 km); nivåskillnad +600/-600m

Dag 5. Loðmundarfjörður – Seyðisfjörður
Vår sista vandringsdag tar oss längs den gamla vägen över Hjálmárdalsheiði. På väg ner mot Seyðisfjörður njuter vi av fantastiska panoramvyer över den smala fjorden omgiven av majestätiska fjäll. Vi kommer till den stora vägen och fortsätter längs den till Seyðisfjörður. Övernattning på ett guesthouse i Seyðisfjörður.
Vandring ca 5-7 t (15 km); nivåskillnad +600/-600m

Dag 6. Seyðisfjörður – Egilsstaðir
Efter frukost tar vi bussen tillbaka till Egilsstaðir eller vidare enligt eget program.

 

I grundpriset ingår: ► 2 nätter i ett guesthouse med delade faciliteter och 3 nätter i bekväma fjällstugor (i sovsal)  ► transport från Egilsstaðir till Borgarfjörður Eystri (bara på arbetsdagar - annars ska privattransport arrangeras) samt Vatnsskarð-Borgarfjörður (på Dag-1); Seyðisfjörður - Egilsstaðir (Dag-6) ► karta och vägbeskrivningar (på engelska; 1 uppsättning per bokning)

Detta ingår inte i resans pris: flygresa; måltider; bagagetransport; drycker och dricks; försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg: ♦ Enkelrum: ej möjligt ♦ Extra utflykter/aktiviteter (tillval): bokas och betalas på plats

Bra att veta: ♦ turens längd: 6 dagar/5 nätter (exkl. resdagarna) ♦ svårighetsgrad: moderat ♦ de angivna vandringstiderna avser själva vandringen (utan några stopp mm. inräknade) ♦ det finns möjlighet att köpa mat i de olika fjällstugorna där vi övernattar. Räkna dock inte med stort utbud. ♦ Glöm inte passet och ditt EU-sjukförsäkringskort

Vi rekommenderar resa i perioden:   juli - augusti

Nödvändig utrustning:  Bra vandringskängor är ett måste oavsett vilken svårighetsgrad du väljer. Kom ihåg att prova dina nya kängor innan avresan. Dagsryggsäck är praktisk att ha till t.ex. vattenflaska, kamera mm. Glöm inte heller regnkläder och extra ombyte. Vädret i bergen skiftar snabbt – även på sommaren.

 


Fotogalleri


Vandring på Island (Nominell 4.75 / 5 Baserat på 405 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Deltagarantal
Minimum 2 persons
Bokningskod
ICLSELF
Rundresa i Oman 13800 SEK, 7 Dagar

Rundresa i Oman

Upptäck magin i Sultanatet Oman - historia, öken och hav. Från höga berg och vidsträckta öknar till...
Irak - en resa till civilisationens vagga 22350 SEK, 9 Dagar

Irak - en resa till civilisationens vagga

Efter år av politisk oro och militär kris stiger Irak långsamt från asken. Landet är nu öppet för...
Rundresa i Senegal och Gambia 15250 SEK, 10 Dagar

Rundresa i Senegal och Gambia

Ökenland, tropiska skogar och magnifika kuster. På denna unika semester i Västafrika upptäcker...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...