Vandring på Kreta kust till kust

Vandring på Kreta kust till kust 5250 SEK, 8 Dagar

Utforska det okända Kreta till fots – bortom charterresmålen!

Vandringen på Kreta tar oss genom det gröna Apokoronas och via Det Vita berget till södra kusten. Vi vandrar genom spektakulära raviner och stannar i små gästhus och trevliga lanthotell. På vägen träffar vi nästan inga turister utan den gästvänliga lokalbefolkningen som är upptagna med sina dagliga sysslor.

Resans höjdpunkter
Vamos – en välbevarad liten by med stenbelagda smala gator
Askifou - strålande vyer över hela slätten
Loutro – en liten nästan gömd by, dit når man endast med båt eller till fots

 


Reseplan:

Dag 1. Vamos
Ankomst (på egen hand och räkning) till Vamos. Resten av dagen (beroende på ankomsttid) är till fri disposition.

Dag 2. Vamos - Georgioupolis – Vamos
Dagen bjuder på en lätt vandring genom Apokoronas landbruksmarker fram till Georgioupolis vid kusten. Tillbaka till Vamos.
Vandring ca 4 t, 12 km

Dag 3. Nippos - Askifou
Vandring runt om Nippos, med cypress och olivlundar. Terrängen är lättvandrad och vi njuter av den pittoreska idylen. Senare på eftermiddagen transfer med taxi till Askifou vid foten av Lefka Ori (Det vita berget).
Vandring ca 4 t, 14 km

Dag 4. Askifou med omnejd
I dag väntar en större utmaning på oss – vi vandra upp till 1 300m höjd. På vägen möter vi troligen någon av de många fårherdar. Stigen tillbaka till Askifou går genom ett skogområde och då och då får vi någon glimt av Askifou slätten.
Vandring ca 5,5 t, 16 km

Dag 5: Vandring i Imbro-ravinen (12,5 km)

I slutet av turnén idag kommer du att ha nått Kretas södra kust!
Återigen tar en kort transfer dig från hotellet till byn Imbros där du kan få tillgång till minimarknaden innan du går in i den andra berömda kanjonen på Kreta: Imbros-kanjon. Du går i ungefär två timmar längs en stenig flodbädd med lösa stenar och stenar utbytade med ljusare delar. Landskapen här är unika: På den smalaste punkten är Imbros kanjon bara 1,60 meter bred! När du sitter och äter lunch och lyssnar på tystnaden, kommer det att vara svårt att föreställa sig de enorma krafterna som skapade detta imponerande landskap.

I slutet av kanjonen kommer du till Komitades där du kan koppla av och äta lunch i en av tavernorna. Fortsätt sedan vandringen genom jordbruksfält och över Sfakiano-ravinen tills du når Chora Sfakion, som ligger vid det libyska havet. Du kan avsluta dagen med ett uppfriskande dopp.
Utmaning: 4 timmar, 12,5 km, 350 m uppåt, 1100 m uppåt

Dag 6. Chora Sfakion – Loutro
Vi vandrar genom Ilingaravinen upp till den lilla byn Anopolis. Passa på och ta en stopp vid någon av de lokala “kafeneion” (kafféer) och smaka på “Sfakiana pitta”, ett slags pankaka med färskost och honung – otroligt gott ska ni veta! Efter energipåfyllningen vandrar vi ned till Loutro, vackert beläget vid en liten vik. Det finns inga bilar här och hit kommer man endast till fots (som oss) eller med fjärran. Vi stannar 2 nätter i denna idyliska by.
Vandring ca 4,5 t, 6-10 km

Dag 7. Loutro med omnejd
Efter frukosten tar vi stigen som slingrar sig upp till byn Anopolis och vidare till Ancient Aradhena vid ravinens kant. Vi följer en hisnande smal stig ned till Aradhenaravinen och vidare genom ravinen ändå fram till kusten. Härifrån följer vi kustleden tillbaka till Loutro. Det finns på denna dag en kortare vandringsalternativ där du vandra via byn Livaniana till Aradhenaravinen och kusten. Om man ha en tidigare flyg hem nästa dag rekommenderar vi att man efter dagensetapp åker med fjärran till Chora Sfakion och vidare till Chania eller Heraklion.
Vandring ca 7 t (eller 4t vid det kortare alternativet), 15,7 km/8,7 km

Dag 8. Avresa
Efter frukost är det dags för avresa (på egen hand och räkning) – först med fjärran till Chora Sfakion och vidare till Chania eller Heraklion.

 

Bagagetransport: Inkluderad (1st ryggsäck/resväska per person; max 20kg)

Bra att veta: ♦ turens längd: 8 dagar/7 nätter ♦ svårighetsgrad: moderat ♦ de angivna vandringstiderna avser själva vandringen (utan några stopp mm. inräknade) ♦ var god ta med utskrift med vägbeskrivningarna och kartorna som skickas till dig med de övriga resehandlingarna. Vi rekommenderar att man även sparar de på sin smartphone/läsplatta. ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/vandringsrutten) kan förekomma. ♦ Glöm inte passet och ditt EU-sjukförsäkringskort ♦ Vi rekommenderar som ankomstflygplatser Chania eller Heraklion och vidare med taxi eller allmäntransport till Vamos ♦ turen kan ordnas (mot extra tillägg) även för 1 resande

Vi rekommenderar resa i perioden: april - juni samt september - november

Nödvändig utrustning: Bra vandringskängor är ett måste oavsett vilken svårighetsgrad du väljer. Kom ihåg att prova dina nya kängor innan avresan. Dagsryggsäck är praktisk att ha till t.ex. vattenflaska, kamera mm. Glöm inte heller regnkläder och extra ombyte.

 


Priset inkluderar:
7 nätter i gästhus och på små familjedrivna hotell
frukost
bagagetransport
transfers på dag-1 (från busshållplatsen Vrysses-Vamos ) samt på dag 2,3 och 5
karta och vägbeskrivningar (på engelska; 1 uppsättning per bokning; skickas elektroniskt)
24/7 telefonassistans OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
flygresa
allmän transport; biljetter till färjan
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
drycker och dricks
entréer
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
Transfers (tillval; alla priser är enbart vägledande): på begäran.enkelrumstillägg
tillägg för ensamresenär (ovanpå tillägget för enkelrum):1190 SEK
Beloppene betalas till oss i svenska kronor till aktuell kurs.


Fotogalleri


Vandring på Kreta kust till kust (Nominell 4.74 / 5 Baserat på 347 Recensioner)
Pris
5250 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
2300 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
5100 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
2200 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
Min. 1 person
Bokningskod
GRCRESELF
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6350 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...