Rejs trygt og sikkert!

Vandring i Dolomiterna (Val Badia)

Vandring i Dolomiterna (Val Badia) 6950 SEK, 8 Dagar

Vandra i Dolomoterna och lär dig känna detta bedårande natursköna landskap med snöklädda glaciärer, mörkgröna skogar och blomstrande alpängar med betande kor.

Val Badia befinner sig i Italiens nordligaste region på den sydliga sidan av Alperna och överraskar med sina betagande landskap. Denna vandringsresa i Dolomiterna kommer att ta dig till ett område, som under senare år har blivit ett riktigt vandringsmekka. Namnet “Dolomiterna” kommer från stenen “dolomit” – ett slags mineral, som är anledningen till de karaktäristiska formerna och färgerna av de här magnifika bergen. På denna vandring kan du njuta av uppfriskande turer genom överväldigande natur med dramatiska kalkstensberg med snötoppar, ett fantastiskt naturreservat, måleriska bergsängar och idylliska slätter. Denna unika tysktalande del av Italien bjuder på exceptionellt kök, ett eget djurrike med bl.a. stengetter och murmeldjur samt tusentals vackra vårblommor inklusive orkidéer, liljor og stormhattar. Lägg dina bekymmer bakom dig och ta ner till ljudet av sjungande fåglar.

Resans höjdpunkter
Dolomiterna - storslagen natur med klassiska alpängar och bergstoppar på över 3 000 m höjd.
rikt växt- och djurliv
god mat och dryck. Prova gärna de lokala ostarna, polenta och inte minst vinerna.

 


Reseplan:
Dag 1. La Valle-Wengen

Ankomst till Brunico och vidare med taxi (på egen hand och räkning) till La Valle-Wengen

Dag 2. La Valle- Crusc de Rit - La Valle
Vandring på de södra sluttningarna av Wengental. Leden passerar över Sas De Crosta (Pares) bergen. Vi vandrar genom forest och över alpängar med fantastiska vyer mot Sas Dalesc Desc, Sas Dales Nu och Ju de Sant Antone. Möjlighet för en kortare dagsvandring.
Vandring: 17,3km; ca 5-7 t; nivåskillnad +921 m/-745 m

Dag 3. Pederoa – Spizan - Pederoa
Efter frukosten vi går till fots (2 km) eller med lokal buss till byn Pederoa där dagensetapp börjar. Vi vandrar upp, med panoramavyer över hela La Valle med omnejd. Nedfors utmed Gran Ega ån till Pederoa . Tillbaka till La Valle-Wengen.
Vandring: 13 km; ca.5 t; nivåskillnad +772 m/-773 m

Dag 4. Passo Valparola - Corvara
Kort transfer till Passo Valparola och vidare till fots upp till Pralongiа ängen där en strålande panomara över Val Badia med Marmolada glaciären i bakgrunden öppnar sig. Tillbaka till La Valle-Wengen.
Vandring: 14,9 km; ca 6 t; nivåskillnad +572 m/-1181 m

Dag 5. La Valle-Wengen - Fanes bergshyttan
Idag får du ta lite mer packning med på vandringen då du kommer att stanna borta 1 natt. Målet är Anthonius-joch (2 466m ö.h.) och Fanes bergshytten, ursprungligen bygd under första världskriget. Om du har orken kvar rekommenderar vi en avstikare till sjöarna Le Vert och Limo (ca 1km). Övernattning i hyttan.
Vandring: 14 km; ca 6 t; nivåskillnad +1278 m/-563 m

Dag 6. Fanes bergshyttan - La Valle
Idag är förmodligen den tuffaste vandring med upp- och nerförsbackar. Utmed Fanesplatån, genom majestätiska vyer av Dolomiternas bergstoppar och ned till La Valle-Wengen.
Vandring: 20,1 km; ca 8 t; nivåskillnad +790 m/-1511 m

Dag 7. Longiarù – Genova bergshyttan - Longiarù
Med lokal buss (på egen hand och räkning) till Longiaru. Vandringsleden uppåt passerar foten till Monte Putiatoppen och vidare via Passo Poma. Vi stiger ned genom Seres dalgången med sina gamla vattenkvarn. Från Longiaru med den lokala bussen tillbaka till La Valle.
Vandring: 17 km; ca 5-6 t; nivåskillnad +950 m/-1110 m

Dag 8. Avresa
Efter frukost avresa (på egen hand och räkning) eller vidare enligt eget program


Bagagetransport: Icke inkluderad; för övernattningen i bergshyttan (dag 5-6) ska du själv bära bagaget som du behöver för 2 dagar.

Bra att veta: ►City skatt: fr.o.m. den 1/1 2012 ska man betala i Italien en s.k. stadstaxa som numera är 2-4€/pp/natt. Taxan betalas kontant på plats i det respektive hotell. ►turens längd: 8 dagar/7 nätter ►svårighetsgrad: moderat (med möjligheter för svårare vandringsetapper på enskillda dagar) ►de angivna vandringstiderna avser själva vandringen (utan några stopp mm. inräknade). ►dag 5-6 är mer kvävande med större nivåskillnader och brant nedstigning på dag-6. Programmet för dagen 5 kan flyttas till en annan dag beroende på tillgänglighet i hyttan. Linne och filtar finns i Fanes, men inte handdukar eller sovsäckar. ►Glöm inte passet och ditt EU-sjukförsäkringskort ►användningen av hotellets wellness faciliteter är för egen räkning. Du kan beställa och betala picknick lunch till hotellet. ►dagsturerna börjar vanligen (och slutar) med allmäntransport till turen start (på egen hand och räkning). Du kan beställa i förväg privat transport till La Valle dag 3, 4 och 7 ►Vi rekommenderar som lämplig ankomst flygplats Insbruck (Österike) eller Verona. Om du landar någon annanstans är det bra idé att ta tog till Brunico. Därifrån kan man ta taxi till La Valle-Wengen eller den lokala bussen till Pederoa (40min) och vidare med taxi till La Valle (2 km). Här kan du hitta information om tågresor i Italien.

Vi rekommenderar resa i perioden:   juni - oktober


Priset inkluderar:
6 nätter på 3*-hotell i La Valle-Wengen (del i dubbelrum) med privata faciliteter och halvpension
1 natt i bergshytta med delade faciliteter (endast dag 5; med frukost); med helpension (med picnic lunch på dag-6)
transfer (kl. 09:00) från La Valle till Passo Valparola på dag-4
detaljerad vägbeskrivning och vandringskort på engelska
24-timmars telefonassistans. OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
flygresa
transport från/till flygplatsen
lokal turistskatt (“tassa di soggiorno”) – betalas på plats
måltider utöver de beskrivna i avsnittet 'I grundpriset ingår '
entréer
försäkringar
lokal transport
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet ' I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
Enkelrum (i mån av plats)
Vi kan ordna turen även för 1 person dock i detta fall tillkommer avgift för ”solo traveller supplement”.


Fotogalleri


Vandring i Dolomiterna (Val Badia) (Nominell 4.73 / 5 Baserat på 326 Recensioner)
Pris
7300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
450 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
7550 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
650 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
8200 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
550 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
7300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
450 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
6950 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
400 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon ort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Deltagarantal
Min. 1 person
Bokningskod
ITDOLSELF
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...