Rejs trygt og sikkert!
Den Lykiska leden i väst 5050 SEK, 8 Dagar

Att vandra Lykiens västkust är en resa som leder genom några av de vackraste delarna av landet. . Från den obebodda och naturliga 12 km långa stranden i Patara, genom de höga alpina stigarna som erbjuder dig några av de mest fantastiska utsikterna över kusten och de majestätiska topparna i Taurusbergen som berör himlen med sina 3000 meter.

Resans höjdpunkter:
♦ Patara stranden – en av de största och vackraste stränderna nära den antika lykiska staden Patara
♦ Xanthos – huvudstaden av den antika Lykien
♦ Ölüdeniz – en av de mest fotograferade stränderna i Medelhavsområdet, även känd som den Blå Lagunen


Reseplan:   

Dag 1. Ankomst
Ankomst till Dalaman. Transfer till Gelemiş som ligger 2 km bort från stranden i Patara.

Dag 2. Delikkemer och Patara
Transfer till Kalkan. Den lykiska vägen leder till Firnaz bukten längs kusten. Du kommer fram till Delikkemers akvedukt som är ett riktigt mästerver av romersk teknik. Du går genom tallskogar och fält längs en akvedukt som gav den antika staden Patara med vatten. Under dagen kommer du att se många vackra utsikter över havet. Efter att ha besökt Patara går du ner till stranden för att ha en badpause.
Vandring: 5 timmar

Dag 3. Xanthos
Transfer till Akbel. Leden tar dig genom en rad byar, längs en bergssluttning, genom olivlundar och skuggiga tallskogar. En del av vägen går över och längs akvedukten som gav den lykiska huvudstaden Xanthos med vatten. Efter lite sightseeing där har du transfer tillbaka till Gelemiş.
Vandring: 5 timmar

Dag 4. Karadere-stranden
Transfer till Bel. Först genom tallskogar, sedan genom ett stenigt landskap med fantastisk utsikt över havet, vandrar du ner till den lilla byn Gavurağılı. Nästa klättring tar dig till en ås där du får en unik utsikt över Patara-stranden. Därefter utforskar du de gamla ruinerna av Pydnai, en lykisk bas som var använt som vaktpost mot fiendens anfall. Från Karadere-stranden kommer du att ha transfer tillbaka till Gelemiş.
Vandring: 5½ timmar

Dag 5. Alınca
Transfer till Bel. Härifrån vandrar du genom vackra fält till byn Gey. Gamla handelsvägar leder dig genom slätten Boğazıçı. Den sista delen går längs en nästan 800 m. hög karstisk klippa med utsikt över Sancaklisbukten och Yedi Buruns kust. Efteråt kommer du till Alınca som ligger på en sluttning direkt ovanför nåra branta klippor. Härifrån har du transfer till Faralya.
Vandring: 5½ timmar

Dag 6. Faralya
Transfer tillbaka till Alınca. Du går på en gammal stig över en bergskamp mot Kabak. Där har du två möjligheter: du kan vandra runt Kabaks vackra bukt på en bergsläge eller gå ner till stranden för att bada. Längs berdssluttningarna leder den Lykiska vägen till Faralya.
Vandring: 6 timmar

Dag 7. Ölüdeniz
Från ditt boende går du genom “fjärril-dalen”, ett naturreservat omgivet av berg. Leden går sedan längs sluttninger av den mäktiga bergstoppen Baba Dağı. Njut av utsikten över Ölüdeniz -bukten och dess berömda lagun. Du passerar genom små byar mellan steniga betesmarker och fältterrasser. Från Ovacık har du transfer till Ölüdeniz (fram till början av maj till Fethiye).
Vandring: 4½ timmar

Dag 8. Avresa
Transfer till Dalaman och avresa.

I grundpriset ingår: ► 7 övernattningar del i dubbelrum med egna faciliteter med halvpension ► 6 picknick luncher ► alla transfers enligt program ► bagagetransfer ► detajlerade vägbeskrivningar ► vandringskarta

Detta ingår inte i resans pris: ► flygbiljetter och offentlig transport ► försäkringar ► dricks ► entreer ► drycker och måltider som inte är nämnda i programmet ► andra personliga utgifter

Övriga tillägg:
► enkelrum ► “Solo traveller” tillägg: enkelrum tillägg plus 1600 SEK


Fotogalleri


Den Lykiska leden i väst (Nominell 4.85 / 5 Baserat på 325 Recensioner)
Pris
5050 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1350 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
5050 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1350 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
Min. 2 persons
Bokningskod
TR_selfguided
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...