Rejs trygt og sikkert!

Vandring i Loiredalen Frankrike

Vandring i Loiredalen Frankrike

Vandring bland de fantastiska arkitekturpärlorna i Loiredalen.

Loiredalen (Vallee de La Loire som den heter på franska) hamnade år 2000 på UNESCOs världsarvslista – en makalös symfoni av kultur, historiska byar och arkitekturmonument. Regionen förtjänar sitt namn som ”the Gardens of France”, med stor biologiskmångfald, fina gamla skog och världsberömda viner. Vår vandring i Loiredalen är lätt och du hinner med att se och besöka alla sevärdheter på vägen utan att bli utmattad och på kvällen avnjuter vi den lokala cuisine och viner.

Resans höjdpunkter
♦ Blois
– vid Loirefloden ligger denna "Ville d'art et d'histoire" stad, med bl.a. många fina kyrkor, museum och trädgårdar (t.ex. Jardin des Lices).
Château des Dames - vackert beläget vid Cher floden ligger denna juvel från 1500-talet.
Château du Clos Lucé – där Leonardo da Vinci bodde fram till sitt bortgång (1519).

 


Reseplan:
Dag 1. Blois

Ankomst till Blois (på egen hand och räkning) och inkvartering på hotell.

Dag 2. Blois - Chambord
Dagens vandringsetapp följer cykelleden “Loire à vélo” (På cykel i Loire). Du befinner dig i borgarnas land. Väl i Chambord rekommenderar vi varmt ett besök på borgen som den största châteaux i Loiredalen, med vacker renässansarkitektur.
Vandring ca 4.5 t (17.5km)

Dag 3. Chambord - Bracieux
Idag vandrar vi genom Loiredalens välbevarade natur bland många vingårdar utmed leden. Övernattning på gästhus i Bracieux.
Vandring ca 4 t (15.5km)

Dag 4. Bracieux - Cheverny
Vi lämnar den pittoreska Bracieux och styr mot “Les Ogonières”. På vägen passerar vi förbi den lilla “Le Grand Cotlereau” sjön. Vi följer vidare “Le chemin aux boeufs” (The cattle road), en gammal väg där herderna brukade driva sin boskap från Limousin till Paris. Om du vill besöka borgen borde du ta av till höger strax innan du kommer in i Cheverny. Château de Cheverny är en riktig juvel I Loiredalen. Den belgiska författaren Hergé hade Cheverny som prototype för sitt "Château de Moulinsart" i Tintin bökerna.
Vandring ca 5 t (18.5km)

Dag 5. Cheverny - Fougères
Från kyrkan i byns centrum tar vi vägen mot Contres. Dagensetapp är fullspäckad av berömda borgar och vinkällare. Övernattning i Fougères eller kallad officiellt för Fougères-sur-Bièvre. Vi hinner besöka några av de många sevärdheter i staden.
Vandring ca 5 t (16km)

Dag 6. Fougères - Thésée
Från hotellet går du till centrum och vid den stora korsningen tar du till vänster, förbi borgen och vidare i riktning mot Choussy. Den gamla kyrkan “Abbaye de Cornilly” (från 1100-talet) på vägen är värd ett besök. Här lämnar vi vägen mot Choussy och vandrar genom skog och förbi Gué-Pan borgen till Thésée. Övernattning.
Vandring ca 5 t (19.5km)

Dag 7. Thésée - Montrichard
Efter frukost lämnar vi staden och tar mot Monthou och vidare mot Bourré. En avstickare till “Champignonnière des Roches” (Mushroom Rocks) rekommenderas varmt. Innan vi är framme i Montrichard passerar vi förbi den charmfula Vallagon borgen. Övernattning på hotell i Montrichard.
Vandring ca 4.5 t (15.5km)

Dag 8. Montrichard/Avresa
Efter frukosten är det dags för hemresa (på egen hand och räkning) eller vidare enligt eget program.


Bagagetransport: Inkluderad (1st ryggsäck/resväska per person; max 15kg)

Bra att veta: ►turens längd: 8 dagar/7 nätter ►svårighetsgrad: lätt ►tiderna som anges i programmet avser endast ren vandringstid (exkl. stopp på vägen) ►förlängning av turen: ytterligare dagar i Blois / Montrichard – vänligen se ovan.►små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/vandringsrutten) kan förekomma. ►Glöm inte passet och ditt EU-sjukförsäkringskort ► Vänligen notera att på vissa helgdagar (påsk, jul, nyår etc.) vissa hotell kan kräva en avgift i priset.►Information om t.ex. tågresor i Frankrike.

Resan dit
Flyg (utresan) - vi rekommenderar att man flyger till Paris eller Tours.
Till turens start - tågresan till Blois tar ca2.5t (från Paris, med 1 byte i Tours , Saint-Pierre des Corps), 30min (från flygplatsen i Tours). Information om tåg i Frankrike.
Efter turen - från Montrichard med tåg till Tours (ca 30min) och vidare med tåg till Paris.

Vi rekommenderar resa i perioden: på våren - hösten är som bäst

Nödvändig utrustning:  Bra vandringskängor är ett måste oavsett vilken svårighetsgrad du väljer. Kom ihåg att prova dina nya kängor innan avresan. Dagsryggsäck är praktisk att ha till t.ex. vattenflaska, kamera mm. Glöm inte heller regnkläder och extra ombyte. Vädret kan skifta – även på sommaren.   


Priset inkluderar:
7 nätter på 2*/3*-hotell; alla inkvarteringar är med eget WC/dusch (del i dubbelrum) och frukost
bagagetransport
vägbeskrivningar (på engelska; 1 uppsättning per bokning)
24/7 telefonassistans. OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
flygresa
transfer till/från turen
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
drycker och dricks
entréer
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
Transfers (tillval): Paris/Tours- Blois: kontakta oss för information och priser
Förlängning/Extra nätter (tillval): Kontakta oss för information och priser på högre boendealternativ för förlängningen.
Extra utflykter/aktiviteter: bokas och betalas på plats.


Fotogalleri


Vandring i Loiredalen Frankrike (Nominell 4.89 / 5 Baserat på 323 Recensioner)

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller från någon ort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Deltagarantal
Min. 1 person
Bokningskod
FRLOIRE
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...