Naturens Labyrint - Mala Fatra

Naturens Labyrint - Mala Fatra 4000 SEK, 7 Dagar

Denna tur tar dig med till de relativt små men riktigt varierade, vilda och intressanta bergen – Mala Fatra och nationalparken med samma namn.

Detta är ett område som sällan besöks av turister och en av Slovakiens mest välbevarade hemligheter som erbjuder utfordrande vandringar och spektakulära landskap. Du kommer att vandra upp till den öppna bergskammen som är täckt av bergsängar, dvärgtallar och vita stenar med fantastisk panoramautsikt. Du kommer att gå genom otroliga bergsklyftor på metallstegar och hängbroar, följa klara bergsfloder uppåt och nedåt i vackra dalar och njuta av den svalande skuggan från barr – och bokskogarna. Alla dessa naturupplevelser kombinerade med charmen i att besöka historiska och kulturella sevärdheter som t.ex. medeltida borgar, kyrkor, små bergsbyar och andra gör denna tur både underhållande och till lite av ett äventyr som är värt att uppleva.

Resans höjdpunkter
Strecno borget - troligen landets mest kända och vackra slott.
Velky Krivan - Nationalparken Mala Fatras högsta topp, en oupptäckt naturpärla i norra Slovakien.
Rozsutec reservatet – bjuder på ett flertal endemiska växt och djurarter, bl.a. vildkatt mm.

 


Reseplan:

Dag 1: Ankomst till Bratislavas flygplats.
Ankomst till Bratislavas flygplats. Transfer till Bratislava- tågstation, föraren ger dig tågbiljetter och tar ett tåg till Nezbudska Lucka. Gå från tågstationen till ditt hotell, Chata Pod Jedlovinou, Varin.

Dag 2: Varin - Strecno - Mincol peak - by Vrytky - Nezbudska Lucka
Frukost på hotellet och resa till Lucianska del av Little Fatra. Startpunkt Chata Pod Jedlovinou - följ den gula skylten och anlända till Strecno, fortsätt efter den röda skylten och anlända till Saracniky och Mincol-toppen (i detta område finns reliker från II. WW) Från Mincol-toppen följer du den blå skylten och går ner till Piatrova Valley - Vrutky och ta sedan riktning till Vrutky tågstation och ta tåget till Nezbudska Lucka. Återvänd till Chata Pod Jedlovinou. Övernattning i Chata Pod Jedlovinou.
Gångtid: 6 timmar; svårighetsgrad: medium

Dag 3: Nezbudska Lucka - Terchova
Dagens vandring tar dig till den östra delen av Krivanska-delen av Mala Fatra. Du börjar gå i Starohradska dalen. När du når Javorina kan du välja mellan två alternativ. Den första leder dig direkt ner till Kur-dalen och sedan till byn Krasnany. Det andra alternativet är att klättra upp på Suchy-toppen och sedan vandra i en timme och så vidare på huvudkammen omgiven av härlig panoramautsikt.
Gångtid: 6 timmar; svårighet: medium

Dag 4: Terchova - byn Stefanova
Sightseeing i Terchova. Vandra genom Tiesnavy Gorges. Du vandrar upp stegar omgiven av fantastiska klippväggar, följer Sokolies klipprygg och når sedan Tiesnavy. Från Tiesnavy kan du antingen besöka den mest traditionella slovakiska byn Terchova, berömd tack vare Terchova Music (UNESCO) och födelseplatsen för den slovakiska "Robin Hood" - Juraj Janosik. Från Terchova kan du gå till ditt boende antingen med promenad eller med buss.
Gångtid: 6.00 timmar; svårighetsgrad: medium

Dag 5: byn Stefanova - Velky Fatransky Krivan Peak - byn Stefanova
Dagens vandring tar dig till den högsta toppen av Mala Fatra-bergen - Velky Fatransky Krivan Peak (1703m). Du tar linbanan till Chleb. Klättra sedan upp till huvudryggen och Velky Fatransky Krivan-toppen (1703 m) och fortsätt följa åsen upp och ner några fler toppar. Boende i byn Stefanova
Gångtid: 7 timmar; svårighetsgrad: medium

Dag 6. Stefanova by - Rozsutec reserv - Stefanova by
Dagens vandring är förmodligen den mest spännande på hela resan. Den första delen tar dig upp och ner i metallstegar och gångvägar i de fantastiska ravinerna och kanjonerna Nove, Dolne, Horne Diery och Tesna Rizna. Den andra delen av resan tar dig upp till Rozsutec-reservatens öppna vidder. Därefter går du ner till Medziholie-sadeln och sedan tillbaka till byn Stefanova.
Vandring: 6,5 timmar; höjdskillnad + 1060 / -1055m.

Dag 7. Avresa
Kolla in från hotellet och med lokalbuss till Zilina. Därifrån kollektivtrafik till Bratislava flygplats för avgång.Dag 1: Ankomst till Bratislavas flygplats.
 

Bra att veta:  ♦ turens längd: 7 dagar/6 nätter ♦ svårighetsgrad: moderat (+ svårare valmöjligheter) ♦ Förlängning: möjlighet för extra natt/nätter i Bratislava. Kontakta oss för mer information och priser. ♦ Lämplig ankomst flygplats är Bratislava eller Wien. Det går regulärtåg mellan Wien och Bratislava och restiden är ca1.5t. ♦ Här t.ex. hittar du Information om tågresor i Slovakien.

Vi rekommenderar resa i perioden:   maj-september


Priset inkluderar:
6 nätter boende med frukost i 3 * familjedrivna hotell
återföring Bratislava flygplats - Bratislava tågstation
tågbiljett Bratislava - Strecno & Zilina - Bratislava
1 x linbana till Chleb (dag 5)
bagagetransport
karta över området och exakt resplan
hjälp från den lokala resebyrån på plats

Ingår ej:
flyg
bussbiljett Stefanoca - Zilina (ca 2 EUR
tidtabell här) måltider utöver de beskrivna i avsnittet 'I grundpriset ingår'
entréer
lokal transport (på plats)
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'
Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
Privat transport: på begäran


Fotogalleri


Naturens Labyrint - Mala Fatra (Nominell 4.69 / 5 Baserat på 352 Recensioner)
Pris
4000 SEK
Reslängd
7 Dagar
Enkelrum
2250 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Deltagarantal
Min. 2 persons
Bokningskod
SKMALF
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5700 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6250 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...