Vandring runt om Mont Blanc 11300 SEK, 8 Dagar

Vandringen runt om Mont Blanc ( "Det vita berget") anses vara en av de bästa klassiska vandringsresorna på egen hand i världen.

Myten troget är Mont Blanc utan tvekan ett av de vackraste bergsmassiven i Alperna. Rik som den är på alpinhistoria och olika kulturer, har regionen dragit till sig bergsklättrare och vandrare i mer än 200 år. Vår rundtur kommer att ta dig genom djupa dalar och över bergskammar i Alperna i tre olika länder - Frankrike, Italien och Schweiz och du kommer säkert att se bergens olika ansikten. Turen går genom blomstrande ängar, passerar över höga pass och erbjuder några av de finaste bergsutsikterna i världen. Utsikterna bjuder på en mängd bergstoppar och vackra glaciärer hela vägen runt om det imponerande Mont Blanc-massivet, som oavlåtligt höjer sig i bakgrunden. Under hela vägen blir du följd av murmeldjurens läte och silhuetterna av gemser och stenbockar (några av vilka är mycket tama). Turen slutar i Chamonix - ett av Europas mest eftertraktade vandringsresemål. Denna tur är relativt krävande, men varje resenär med genomsnittserfarenhet i bergsvandringen skulle kunna njuta av det. Tre länder, tre kulturer, tre kök - samlade i en fantastisk resa. Upplev och njut!

Resans höjdpunkter
3 länder – turen bjuder på olika mattraditioner från Schweiz, Italien och Frankrike – på samma resa!
Mont Blanc massivet – storslagen natur, med hisande vyer och Västeuropas högsta bergstopp (4 807 m ö.h.).
Chamonix – inte bara känd skidort utan också eftertraktat av många vandringsentusiaster för sina vandringsleder; ett måste helt enkelt.

OBS. Turen är baserat på inkvartering i bergshyttor (i flerbäddsrum med delade faciliteter)

 


Reseplan:

Dag 1. Les Contamines
Ankomst (på egen hand och räkning) till Les Contamines. Flyg till Geneve passar bäst dock man kan flyga till t.ex. Turin eller Lion. Övernattning på turisthotell.

Dag 2. Les Contamines - Les Chapieux / Frankrike
Kort transfer till Notre Dame de la Gorge. Vandringsleden går upp över Col du Bonhomme och Col de la Croix du Bonhomme. Övernattning i en bergshytta (flerbäddsrum).
Vandring: ca 6-7t; nivåskillnad +1200m/-900m

Dag 3. Les Chapieux - Courmayeur / Italien
Idag väntar en längre vandringsdag som tar lite mer på krafterna med det är absolut värt - vid fint väder öppnar sig ett fantastiskt panorama mot Mont Blanc and the Aiguille Noire. Dagensetapp tar dig över Col de la Seigne till gränsen mot Italien. Här är det murmeldjurens rike. Nedstigning till Val Ferret och vidare med local buss (ej inkl.) till Courmayeur. Övernattning i hyttan Elena (i flerbäddsrum)
Vandring: ca 7t; nivåskillnad +950m/-1000m

Dag 4. Courmayeur - Val d'Arpette / Schweiz
Vi vandrar genom Grand Col Ferret mot bergsbyn La Fouly (i Swei tz) i det vackert belägna Val Ferret omringat av Mont Dolent (3 823m ö.h.) och Tour Noir (3 836m ö.h.). Transfer med postbussen till Champex, Lodgen Val D’Arpette, Relais d’Arpette ligger ca ytterligare 45min till fots; övernattning i hytta (flerbäddsrum).
Vandring: ca 5-6t; nivåskillnad +600m/-1000m

Dag 5. Val d'Arpette - Trient / Schweiz
Dagensetapp bjuder på den högsta punkten på turen, Fenêtre d’Arpette (2 750 m ö.h.). Storslagen vy av övre Trient glaciären öppnar sig på vänstra sidan av bergen. Övernattning i hytta (flerbäddsrum) i Trient.
Vandring: ca7-9t; nivåskillnad +1050m/-1385m
OBS. I fall av dåliga väderförhållanden rekommenderar vi starkt att du följer en kortare rutt.
Vandring: ca5.5t; nivåskillnad +800m/-1135m

Dag 6. Trient - Le Tour el. Argentières / bergshyttan CAF de Tour / Frankrike
Det är dags att återvända till Frankrike. Vi vandrar över Col de la Balme och fina alp betesmarker och ned mot bergshyttan CAF de Tour. Övernattning i hyttan (flerbäddsrum)
Vandring: ca 6-7t; nivåskillnad +1000m /-1050 m

Dag 7. Le Tour el. Argentières - Chamonix / Frankrike
Vi vandrar på de magnifika Balcon des Aiguilles Rouges och upp till Lac Blanc där enastående vyer Aiguille Verte, Les Drus, La Mer de glace, Aiguilles de Chamonix, Mont Blanc du Tacul, Aiguille du Goûter och Mont Blanc, sä klart, öppnar sig. Nedstigning mot Chamonix by Le Praz. Det finns 2 andra alternativ för denna nedstigning – antingen med liften La Flégère eller med buss till Chamonix där turen slutar. Biljetter til lift / buss är inte inkluderade. Övernattning på 2*-hotell.
Vandring: ca 6t; nivåskillnad +900m / -1100 m

Dag 8. Chamonix
Avresa från Chamonix (på egen hand och räkning) till flygplatsen eller vidare enligt eget program. 


Bagagetransport:   
Inkluderad (1st ryggsäck/resväska per person; max 20kg).

Bra att veta: ►turens längd: 8 dagar/7 nätter ►Tips: det är bäst att börja dagsetapperna tidigt på förmiddagen för att eventuellt undvika svängningarna i vädrets humör mm.►de angivna vandringstiderna avser själva vandringen (utan några stopp mm. inräknade). ►små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/vandringsrutten) kan förekomma. ►Kartor: kartorna är av typ IGN TOP 25 i skala 1:25 000 ►Glöm inte passet och ditt EU-sjukförsäkringskort ►förlängning av turen: ytterligare dagar i Chamonix, Geneve ►en tunn sovsäck och liggundelägg (för boendet i hyttorna) bör medtas ►Vi kan eventuellt ordna turen med hotellinkvartering i dubbelrum (dock ej garanterat och enbart på förfrågan och efter bekräftelse); i detta fall tillkommer +1650/pp (ej middag dag 3), enkelrum: +1850. Var uppmärksam på att programmet blir ändrat: Les Contamines – Les Chapieux – Elena – Arpette – Forclaz Pass – Argentières ►Vi rekommenderar som ankomst flygplats Geneve. Här t.ex. hittar du information om busstransport till/från Chamonix; eller på länken http://www.savda.it/orari_tariffe.htm 

Nödvändig utrustning: Sovsäck. Fram till mitten på juli (då det kan finnas på vissa partier snö kvar) är bra att ha teleskopiska vandringsstavar och bekväma och varma vandringskängor. Kom ihåg att prova dina nya kängor innan avresan. Dagsryggsäck är praktisk att ha till t.ex. vattenflaska, kamera mm. Glöm inte heller regnkläder och extra ombyte. Vädret i bergen skiftar snabbt – även på sommaren.

Vi rekommenderar resa i perioden:   juli- augusti

Obs: Det kan vara svårt att boka från 25 till 28 juni och från 24 augusti till 30 augusti 2020 på grund av det lokala maraton i Mont Blanc och Ultra Trail of Mont Blanc.


Priset inkluderar:
Boende i standarthotell (5 dagar) och sovsalar i Les Chapieux och Relais Arpette
halvpension
utom på dagen 7 (Chamonix),då endast frukost ingår
transfer på morgonen dag 2 och bagagetransport varje dag - Du bär bara en liten ryggsäck med det nödvändiga för den dagliga vandringen. Bagage transporteras med fordon
kartor och detaljerad vägbok på engelska

Ingår ej:
flygresa
transport från/till flygplatsen
liftbiljetter
måltider utöver de beskrivna i ”I grundpriset ingår” avsnittet
drycker och dricks
eventuell allmäntransport
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet ”I grundpriset ingår”. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
soloresenär tillägg: ca 1950 SEK
pris för samma tur med boende i sovsalar: ca 8850 SEK
pris utan bagagetransfer: på begäran
ytterligare nätter: på begäran


Fotogalleri


Vandring runt om Mont Blanc (Nominell 4.82 / 5 Baserat på 386 Recensioner)
Pris
11300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1750 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Enkelrumstillägget gäller för 2 hotellnätter Juli 2023 är slutsåld

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon avreseort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

 

 For rather good hikers. From 4 to 7 hrs (or even 9 hrs!)) of walking by day, from 300 to 1200m of ascent by day.

Deltagarantal
Min. 2
Bokningskod
FRMTBLANC
Rundresa i Centralamerika 19150 SEK, 13 Dagar

Rundresa i Centralamerika

Centralamerika i ett nötskal – Guatemala, Nicaragua, El Salvador och Honduras. Vår rundresa...
Långritt Över Balkanbergen 9000 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Syrien och Libanon – rundresa 16850 SEK, 8 Dagar

Syrien och Libanon – rundresa

Damaskus välkomnar dig igen! Syrien har haft några turbulenta år med kriget som rasade i landet....
Se allt»

Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...