Vandring på Naxos och Santorini

Vandring på Naxos och Santorini 6950 SEK, 8 Dagar

Utforska 2 öar av de mystiska Kykladerna!

Vi vandrar på två av de berömda öarna söder om kontinentala Grekland. Santorini som överlevde en fruktansvärd jordbävning i förtiden erbjuder kritvita hus med blå dörrar och färgglada klippor. Naxos, Kykladernas största ö, bjuder däremot på stora kontraster – vi upplever den livliga staden och de finkorniga stränderna samt bekantar oss med dem oförändrade traditionerna på landsbygden.

Resans höjdpunkter
Mt. Zas – den högsta bergstoppen (1 003m ö.h.) på Kykladerna, med fantastiska vyer över olivlundar och det intilliggande Egeiska havet
Santorini – en av Medelhavets vackraste öar känt med sina tvärbranta klippor i olika färger
Thira – Santorinis f.d. huvudstad grundad i romartiden

 


Reseplan:
Dag 1. Aten - Naxos
Ankomst (på egen hand och räkning) till Aten och transfer till Piraeus hamnen; sent på eftermiddagen tar vi färjan till Naxos (ca 5.5t). OBS: om ditt flyg anländer senare på dagen rekommenderar vi att man bokar (tillval) 1 extra natt i Aten och dagen efter tar man färjan på morgonen till Naxos.

Dag 2. Chalki – Melanes - Naxos
Med taxi eller allmän transport till Chalki i Tragea-dalen. Idag utforskar vi Naxos inland – med olivlundar och rik växtlighet. Leden går via den venetianska borgen Ano Kastro och vidare förbi den 10-meters höga staty av Kouros (från 600-talet f.Kr.). I byn Melanes tar vi (på egen hand) taxi eller buss tillbaka till Naxos. Övernattning i Naxos.
Vandring ca 7 t (14-19km); nivåskillnad +300/-300m

Dag 3. Filoti – Mt. Zas - Naxos
Med taxi eller allmän transport till Filoti där vandringen börjar. Vi vandrar upp mot Zastoppen. Vi passera förbi grottan där enlig sagan bodde Zeus, gudarnas fader. Man kan stiga ned till Filoti eller tar en lite längre vandringsled till Apiranthos och sedan tillbaka till Filoti. Tillbaka på egen hand till Naxos. Övernattning i Naxos.
Vandring ca 5-7 t (13-19km); nivåskillnad +500/-900m

Dag 4. Naxos - Santorini
Efter frukost finns det möjlighet att besöka Chora, borgen i Naxos city, med tillhörande museet. Alternativt kan man lata sig på stranden Agios Georgios. Vid lunchtid tar vi färjan mot Santorini (ca 3t överfärd). Innan vi lägger in i Santorini möts vi av den fantastiska vyn av branta klippor och vita byar på klippkanten. Övernattning i Santorini.

Dag 5. Perissa - Akrotiri
Efter frukosten en kort transfer tar oss till Perissa. Vi följer en gammal stig över en bergssadel och vidare till Thira. Vi fortsätter ned inåt landet, förbi vingårdar och små byar. Landskapet präglas av hårdpackad lavasand. Vidare följer vi kustlinjen tillbaka till Akrotiri. Övernattning i Santorini.
Vandring ca 5.5 t (13km); nivåskillnad +580/-550m

Dag 6. Fira - Oia
Idag tar vi den lokala bussen till Fira, huvudstaden på ön. Passa på och utforska de smala bygatorna men sina kritvita hus. I Fira finns flera museer som är värda ett besök. På eftermiddagen vandrar vi utmed den berömda stigen från Fira till Oia. På vägen njuter vi av de strålande vyerna över lagunen och de branta klipporna ned mot det turkosblåa vattnet. Väl i Oia en kort transfer tar oss tillbaka till vårt hotell i Santorini.
Vandring ca 3 t (10.3km); nivåskillnad +300/-400m

Dag 7. Santorini - Aten
På vår sista dag på Santorini har vi möjlighet att besöka Akrotiri och den arkeologiska sajtet som ofta kallas för den grekiska Pompeji. Transfer till hamnen där vi stiger ombord färjan mot Piraeus (ca 8t överfärd). Vid ankomsten får vi transfer till vårt hotell i centrum.
Vandring ca 1.5 t (5.2km); nivåskillnad +134/-120m

Dag 8. Avresa
Avresa (på egen hand och räkning) eller vidare enligt eget program.

 

I grundpriset ingår:  ► 7 nätter på små hotell (del i dubbelrum, med eget WC/dusch) ► frukost ► alla transfers (med taxi) enligt program – Aten flygplats/hotell-Piraeus; Akrotiri-Perissa; Oia-Akrotiri; Piraeus-Aten (vid avresan) ► biljetter (turistklass) till färjan ► karta och vägbeskrivningar (på engelska; 1 uppsättning per bokning) ► 24/7 telefonassistans
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris: flygresa; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; entréavgifter, försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg: ♦ Enkelrum (i mån av plats och vid minst 3 eller fler resande/betalande tillsammans) - tillägget beror på perioden - för 29/03-08/06 & 21/09-25/10 - 1635 SEK; för 09/06-13/07 & 29/08-20/09 - 1920 SEK; för 14/07-28/08 - 3560 SEK. ♦ ”solo departure” (tillval): vid ensam resande tillkommer ett tillägg beroende på perioden - för 29/03-08/06 & 21/09-25/10 - 2550 SEK; för 09/06-13/07 & 29/08-20/09 - 2880 SEK; för 14/07-28/08 - 4520 SEK. ♦ Förlängning (tillval): ytterligare dagar i Santorini/Naxos/Aten. Kontakta oss för mer information och priser. ♦ Extra utflykter/aktiviteter (tillval): bokas och betalas på plats

Bra att veta:  ♦ turens längd: 8 dagar/7 nätter ♦ svårighetsgrad: moderat ♦ de angivna vandringstiderna avser själva vandringen (utan några stopp mm. inräknade). ♦ förlängning av turen: man kan stanna ytterligare dagar på/i Santorini/Naxos/Aten. Kontakta oss för mer information och priser. ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/vandringsrutten) kan förekomma. Vi upplyser om detta så gott det går i förväg. ♦ Glöm inte passet och ditt EU-sjukförsäkringskort ♦ de olika tilläggen (enkelrumstillägg och dylik) är avhängiga resperioden. Kontakta oss för mer information och priser. ♦ Vi kan ordna turen även för 1 person dock i detta fall tillkommer fr +3000:-/pp för ”solo departure”

Vi rekommenderar resa i perioden:   april – juni eller september - oktober

Nödvändig utrustning:  Bra vandringskängor är ett måste oavsett vilken svårighetsgrad du väljer. Kom ihåg att prova dina nya kängor innan avresan. Dagsryggsäck är praktisk att ha till t.ex. vattenflaska, kamera mm. Glöm inte heller regnkläder och extra ombyte. Vädret i bergen skiftar snabbt – även på sommaren.


Fotogalleri


Vandring på Naxos och Santorini (Nominell 4.81 / 5 Baserat på 6 Recensioner)
Pris
9100 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
8100 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
6950 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Landsområde
ögruppen Kykladerna

Nivå-B: De flesta som har provat på att vandra/cykla en weekend vill gärna genomföra en tur på denna nivå. Du ska vara i god hälsa och i relativt bra form. Dessa turer omfattar antingen längre dagar med lätt vandring /cykling eller kortare dagar med lite svårare vandring/cykling; en del av vandringen går på större höjder och med större nivåskilnader, med markerade leder. Man brukar vandra eller cykla 5-7 timmar om dag. På vissa turer är man fri att avstå från att vandra vissa enstaka dagar.

Nivå-C: Dessa vandringsturer eller cykelturer är lite tuffare och en del av vandringen/cyklingen går på skiftande terränger. Vi förutsätter att du är i god form och hälsa. Du borde överväga redan hemma om du behöver förbereda din fysiska kondition för att få maximalt utbyte av turen. De flesta turer går vanligtvis i större höjder (max 3 000 m höjd) i flera dagar. På några av turerna får man välja bort vandringen/cyklingen på enstaka dagar och vila istället.

Deltagarantal
min 2 pers.
Bokningskod
GRNAXSELF
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10300 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER   På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av...
Transsibiriska Järnvägen (gruppresa) 28000 SEK, 18 Dagar

Transsibiriska Järnvägen (gruppresa)

Önskar du att få komma bort från vardagen, luta dig bekvämt tillbaka och njuta av tågresan genom en...
Långritt Över Balkanbergen 6450 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och...


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att...