Vandringsresa i Kappadokien och Taurusbergen

Vandringsresa i Kappadokien och Taurusbergen

Denna vandringstur är, utan at vara jobbig, nog inte helt för motionärer. Det kräver lite mer, men i utbyte kommer du på vår vandringsresa i Kappadokien och Taurusbergen att uppleva den äkta Anatolien.

Taurusbergen är den västra delen av den bergskedja som sträcker sig över hela Asien. Den turkiska delen går längs Anatoliens södra gräns och själva består av 4 stora formationer. Som en del av Taurusbergen stöter vi på Aladaglarmassivet med Demirkaziktoppen (3 756 m ö.h.). Den eroderade kalksten har skapat en underbar topografi med barska raviner, djupa dalar och en fascinerande fauna. Vi vandrar hela 3 dagar i Kappadokien och likaså i Taurusbergen. Alla dagsetapper är överkomliga. Det finns inga branta upp- och nedgång. Du vandrar genom ett skiftande landskap hela vägen.

Resans höjdpunkter
Kappadokien en pärla av landskap med fantastiska klippformationer, mystiska underjordiska städer, fjärran kapell och kloster, stengrottor, där de första kristna flydde mm.
Derinkuyu grottstaden - 8 våningar under marken (på hela 86 m); byggd som tillflykts ort för de kristna
Taurusbergen - de imponerande bergen med den högsta bergstopp Demirkazik (3 756m ö.h.).

  


Reseplan:
Dag 1. 
 Kayseri-Kappadokien
Ankomst till Kayseri flygplats och transfer till Kappadokien.

Dag 2. Ihlara valley - Goreme
I dag vandrar vi längs Ihlaradalen och Melendizfloden. Vi besöker de bäst bevarade ortodox kyrkorna i hela Anatolien (från 600-talet fram till 1200-talet). Efter lunchen fortätter vi vidare i dalen. Sent på eftermiddagen åker vi (transfer) till byn Goreme. Övernattning på hotell.
Vandring: 5 t

Dag 3. Zelve - Rödadalen - Goreme
Kort transfer till Zelve där vi besöker friluftsmuseet i grottorna - här står upplevelserna i kö, med fascinerande grottor och färgstarka klippor. Härifrån vandrar vi till den fantasivärlden av Pasabaglari – enastående klippformationer utmejslade av naturen. Vidare till den Rödadalen där solnedgången bjuder på ett färgspektakel . Övernattning i Goreme.
Vandring: 6 t

Dag 4. Vitadalen- Uchisar – Derinkuyu- Demirkazik
I dag vandrar vi utmed Akvadi (Den Vitadalen) med fler fantastiska stenformationer, alla i vitt. På eftermiddagen är vi framme i Pigeon Valley (duvornas dal). Vi åker buss till byn Demirkazik (ca 2.5 t). På vägen stannar vi för ett besök i Derinkuyu grottstaden (8 våningar under marken). Övernattning i hytta.
Vandring: 6 t

Dag 5. Maden ravinen- Pinarbasi
Dagen vandring börjar från Maden ravinen; ditt kommer vi med en kort transfer. Vi vandrar genom ravinen fram till Meydan Yayla, en seminomad camp lager där vi intar vår lunch. Om vi har turen med oss så kommer vi att se stenbock. På eftermiddagen stiger vi ned till byn Pinarbasi där bussen väntar på oss och tar oss till bergshytten för övernattning.
Vandring: 5 t

Dag 6. Demirkazik- Cimbar ravinen
Efter frukosten styr vi kursen mot Cimbar ravinen och upp till Arpalik platån. Vi stannar för lunch vid Arpalik Yayla med en fantastisk utsikt mot Demirkazik toppen (3 756 m ö.h.). På eftermiddag är det nedstigning till Demirkazik. Övernattning I bergshytta.
Vandring: 7 t

Dag 7. Emlidalen- Eznevit- Cukurbag
Transfer till Emli dalen där dagens vandring börjar, genom enbuske och cederskog. Leden går genom Siyirmalik dalen och upp till Eznevit platån (2 538m ö.h.) som bjuder på strålande vyer av de södra sluttningarna på Aladagmasivet. Efter lunchrasten tar vi en annan rutt ned till Emli dalen. Transfer till byn Cukurbag, en typisk anatolisk begsby. Vi äter en välsmakande middag på en restaurang i närheten av en forell odlingsfarm. Härifrån öppnar sig en vacker vy mot Aladaglar bergen. Övernattning i bergshytta.
Vandring: 6 t

Dag 8. Cukurbag - Kaiseri
Transfer på morgonen till flygplatsen i Kayseri och hemresa.

 

Bagagetransport:   inkluderad

I grundpriset ingår:  ► Uppehåll på 3*-hotell (dag 1-3) i Kappadokien (del i dubbelrum med WC/dusch) och i Taurusbergen i berghyttor/privat vid dåligt väder (dubbel- och tresängsrum med wc / dusch) eller i tält i bas-campen på sommaren ► dag-1 med halvpension (frukost + middag) och 6 dagar med helpension ► alla transporter (enligt program) ► engelsktalande guide ► samlad transfer från/till flygplatsen i Kayseri. OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:   måltider utöver de beskrivna; entréer, försäkringar, drycker och dricks; privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Enkelrum (i mån av plats): +1400/pp (gäller enbart hotellen) ♦ Förlängning: eventuellt med extra nätter t.ex. vid kusten. Kontakta oss för mer information och priser.

Bra att veta:   ♦ turens längd: 8 dagar/7 nätter ♦ terräng: ganska platt i Kappadokien och skiftande i Taurusbergen. De dagliga turerna är på 12-17 km med en upp- och nedstigning på ca 800 m. ♦ förlängning av turen: ytterligare dagar vid kusten. Dock i detta fall är transporten till flygplatsen på egen hand och räckning. ♦ om du ordnar resan till Turkiet själv måste du befinna dig vid en viss förutbestämd tid på flyplatsen för att ansluta dig till en samlad transfer. I annat fall kan du beställa (tillval) privat transfer till turens startpunkt. ♦ Klädstil: Livet och traditionerna i denna del av landet, trots de många turisterna, är fortfarande väldigt konservativa och man borde undvika för sparsam klädstil. ♦ alkoholhaltiga drycker serveras inte på alla restauranger ♦ Vi kan ordna avresor från andra flygplatser dock flygbiljettpriset och därmed paketpriset kommer att fastställas först vid bokningstillfället.

Vi rekommenderar resa i perioden:   maj / oktober


Vandringsresa i Kappadokien och Taurusbergen (Nominell 4.73 / 5 Baserat på 356 Recensioner)

Vi kan ordna avresor från andra flygplatser dock flygbiljettpriset och därmed paketpriset kommer att fastställas först vid bokningstillfället. Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

OBS. Paketpriset är enbart vägledande och styrs huvudsakligen av flygbiljettpriset och därmed bestäms först vid bokningstillfället. Paketresan med flyg är från Köpenhamn/Stockholm och är baserad på del i dubbelrum och att det finns platser i den billigaste bokningsklass på flyget (per 1/12 2011); i annat fall (t.ex. vid högre bokningsklass på flyget eller ändrade flygskatter och avgifter och dylik) justeras priset i respektive mån.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Deltagarantal
min. 6 persons
Bokningskod
TRCAPTAU
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5700 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6250 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...