Transbalkan Trek (Bulgarien)

Transbalkan Trek (Bulgarien) 7000 SEK, 9 Dagar

Turen Transbalkan trek i Bulgarien går till två spännande naturreservat, Kozyata Stena som är hem till den skyddade och utrotningshotade Edelweiss och Severen Dzhendem som gömmer Balkans högsta vattenfall. Vi bestiger Balkanbergen högsta topp Mt. Botev, därifrån man i klart väder njuter av den häpnadsväckande utsikten över Pirin- och Rodopibergen och den vackra Trakiska slätten. Sedan trakernas och romarnas tid har bergen gett skydd till människor. På vägen besöker vi kloster och städer, som vittnar om bergets historiska och kulturella betydelse. Man kan lätt glömma vilket årtusande vi befinner oss i när man besöker de små byarna. En unik resa för både kropp och själ.

Höjdpunkter:
♦ Balkanbergen
– en 70 mil lång bergskedja som delar Bulgarien i norra och södra delar; högsta bergstopp är Mr Botev (2 376 m ö.h.)
♦ Troyankloster – byggt i bulgarisk renässans byggstil; landets tredje största kloster.
♦ Plovdiv – landets kulturella huvudstad; Gamla stan är ett måste vid ett besök i Plovdiv.


Dag 1. Sofia
Ankomst till Sofia. Transfer till indkvarteringen.

Dag 2. Sofia - Saeva Dupka grottan - Glozheneklostret - Golyam Izvor
Tidig transfer till Saeva Dupka grottan. Besök i grottan. Transfer till Glozhene byn. Vandringen börjar från utkanten av byn till Glozheneklostret, beläget på en klippa ovanför Vitfloden. I klostret hänger det en 1000 år gammal ikon av St. Göran. Från klostret fortsätter vi till Golyam Izvor. Övernattning.
Vandring: 3-4 timmar; Nivåskillnad + 650 / -590 m

Dag 3. Golyam Izvor - Chertigrad (1280 m.) - Yamna (750 m)En kort transfer till utkanten av byn, där dagens vandring börjar. Vi följer en grusväg förbi den lilla överdrivna byn Slatina. Här börjar stigen gå upp. Efter ca. 3,5 timmar når vi Chertigrad, där vi stannar för lunch. Chertigrad är en gammal fästning byggd av trakerna i det 3:е och 4:e århundradet f.kr. Det är inte mycket kvar från fästningen men stället erbjuder en fantastisk vy över Balkanbergen. Vi ankommer till byn Yamna efter ytterligare 1,5 timmar vandring sydvästerut. Middag och övernattning.
Vandring: 5-6 timmar; Nivåskillnad + + 730 / -540m

Dag 4. Yamna - Svishtplaz Hut (1470 m)
Vi är på väg till toppen av hela bergskedjan. Under de följande tre dagarna följer vi en av de längsta bergstrekkingslederna i Europa - Kom-Emine. För att nå Svishtiplaz hyttan går vi genom två svåra pass och urgamla bokskog.
Vandring: 5-6 timmar; nivåskillnad +720 m;

Dag 5. Svishtiplaz - Momina Polyana hyttan (1640 m)
Största delen av dagens tur går över trädgrensen och följer Kom-Emine leden. Vi går i en höjde på ca 1800-2000 m och kommer upp till Mt Kossitsa (2000m), Mt Paskal (2029) og Mt Kartala (2031). Därefter börjar vi gå nedåt till Momina Polyana hyttan, där vi övernattar.
Vandring: 5 timmar; +Nivåskillnad +550 / -480 m;

Dag 6. Momina Polyana - Benkovski hyttan (1540 m)
En till dag med vandring högt upp i bergen. Från Momina Polyana börjar uppstigningen till Mt Kartala, och vi fortsätter längs Kom-Emine spåret. Vi går förbi den överdrivna hyttan Planinski Izvor, där hundratals vilda hästar ofta betar, innan vi bestigat den högsta punkten i hela resan - Mt Tetevenska Baba (2070 m). Här börjar vi gå nedåt till Popovi Grobove. Här lämnar vi spåret och efter 1,5 timmars vandring når vi Benkovski hyttan.
Vandring: 4,5-5 timmar; Nivåskillnad + 430 / -530 m;

Dag 7. Benkovski - Popovi Grobove - Anton (810 m) - Koprivshtitsa
Under den sista vandringsdagen kommer vi tillbaka till Popovi Grobove och vi börjar en brant nedstigning sydåt på bergets andra sida. Bilen med resten av vår bagage väntar på oss i byn Anton, och vi kör 20 km till vår hotell i Koprivshtitsa - förmodligen den vackraste exempel från den bulgariska renässansen. Några av de kända bulgariska revolutionärerna kommer från denna stad. Stans särskilda arkitektur, dess färgglada hus, kullerstensgator och gamla kyrkor kontrasterar starkt med dagens moderna tidsanda.
Vandring: 4-4.5 timmar; Nivåskillnad + 260 / -980 m;

Dag 8. Avresa
Efter frukost åker vi till Sofia flygplats (ca3t) för hemresa eller vidare enligt eget program.


Fotogalleri


Transbalkan Trek (Bulgarien) (Nominell 4.65 / 5 Baserat på 401 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Pris
7000 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
1150 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
7000 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
1150 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
7350 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1150 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
7350 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1150 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
7350 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1150 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vill du ha hjälp med flygresan?
Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
Här kommer några ungefärliga priser på flyg till Bulgarien (t/r) vid den 23 februari 2015:
Stockholm – Sofia – 2000 SEK
Göteborg – Sofia – 3000 SEK
Malmö –Sofia – 1000 - 1500 SEK
Köpenhamn – Sofia – 2000 SEK
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Deltagarantal
4-12
Bokningskod
BGTRBLKTREK
Långritt Över Balkanbergen 9150 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Irak - en resa till civilisationens vagga 22350 SEK, 9 Dagar

Irak - en resa till civilisationens vagga

Efter år av politisk oro och militär kris stiger Irak långsamt från asken. Landet är nu öppet för...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 14550 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

Vår kalejdoskopresa börjar i Bulgarien och tar oss genom ytterligare 7 länder - Serbien,...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...