Vandring i Kappadokiens fantasivärld

Vandring i Kappadokiens fantasivärld

Kappadokien (’Landet med fina hästar’) erbjuder en fantasivärld med vackra geologiska formationer och ett månliknande landskap. En oförglömlig upplevelse av natur och historia. Under årtusenden har vind, regn och frost skapat ett enastående naturfenomen av sand och klippor. På denna vandring i Kappadokiens fantasivärld får du uppleva den vilda skönheten av detta ödsliga landskap som har fascinerat och inspirerat många poeter och musiker.

Här väntar stora upplevelser: avlägsna byar, oändligt varierande landskap, höga platåer, högre berg, fornlämningar, en kultur full av mysterier och vänliga människor. Vandring i en fantasivärld.
Detta är Turkiet!
En av de pärlor är Kappadokien - en natur som gripen ur fantasin, nästan en annan planet, med geologiska formationer som man inte kan se någon annanstans. Vind, regn och frost har under miljoner år format denna saga landskap av vulkanisk sten.
Det kommer att bli besök på bl.a. den berömda Museum för Anatoliens kultur, en resa till Ihlaradalen med dess rika djurliv och välsittande kyrkor. Ytterligare besöker vi också Derinkuyu - en av de största underjordiska städer (8 våningar, 87 meter under marken) och Ortahisarborgen. De dagliga vandringarna på 4-5 timmar är ganska överkomliga, inga branta stigningar!

Resans höjdpunkter
Anatolian Museum  of Civilisations – ett av Turkiets bästa museer som i 1997 fick utmärkelsen Europas bästa museum.
Ihlara Valley - 14 km lång kanyon som en gang I tiden var en av Kristendomens viktigaste centrum.
Derinkuyu Underjordiska staden – 8 våningar under marken (på hela 86 m); byggd som tillflykts ort för de kristna. 

 


OBS: Turen erbjuds också på egen hand. Här hittar du mer information om vandringen i Kappadokien på egen hand

 

 

Reseplan:
Dag 1.
Ankomst till Ankara (vanligen via Istanbul eller Wien). Transfer (för hela gruppen) till hotellet och inkvartering.

Dag 2. Ankara – Guzelyurt – Ihlara Valley
Efter frukost vi visit Anatolian Museum of Civilizations samt Kemal Ataturks museum. Därefter åker vi buss mot Kappadokien. På vägen gör vi stopp vid Tuz Gölü (saltsjön). Övernattning på ett litet hotell i Ihlara.

Dag 3. Ihlara Valley – Derinkuyu – Goreme
Erter en kort transfer (ca 15 min) börjar vi vår första vandring i Ihlaradalen, den 30 km långa kanjonen som har gröpts ur den hårda basalten av flodens vatten. Här finns några av de finaste klippkyrkor som byggts av kristna pilgrimer i bergväggarnas grottor. Efter lunchen beger vi oss till Selimeklostret. Vårt nästa stopp är grottstaden i Derinkuyu, som med sina 8 våningar på hela 86 m under marken är Anatoliens största underjordiska stad. Vi åker vidare till Goreme där vi stannar de kommande 4 nätter. Vandring: ca 5t

Dag 4. Goreme – Ortahisar – Avcilar Valley – Goreme
I dag vandrar vi till Uzengi Valley och vidare till den otroliga Pancarlık Valley, med sina berömda skorstenar i olika former. Vi besöker bergsbyn Ortahisar med sin fästning på kullen. Från toppen öppnars sig en fantastis vy i alla väderstreck över hela Kappadokien. Efter lunchen vandrar vi längs Avcilar Valley tillbaka till Goreme. Vandring: ca 5-6t

Dag 5. Zelve – Cavusin – Red Valley – Goreme
Vi börjar med kort transfer och sedan vandring i den vackra Rödadalen, beroende på hur solen står på dagen växlar färgerna i dalen från rosa till rött till lila. Vi besöker idag det enastående Zelve friluftsmuseum. På dagens progran finns också Pasabaçi där den nu utslocknade vulkanen Ercives Dagi har gett upphov till dagens landskap i bländande färger och fantasifigurer – alla utmejslade av naturenskrafter. Övernattning i Goreme. Vandring: ca 5-6t

Dag 6. Akvadi – Uchisar – Goreme
Vandring i den Vitadalen som med sina marängliknande toppar är ytterligare en av Kappadokiens skönheter. Vi gör en kort rast och ta en kopp te i det lokala kaféet och få uppleva befolkningens hästvänlighet. Efter lunchen fortsätter vi vår vandring i Pigeon Valley, med tusentals duvbo. Den lokalabefolkningen brukade uppfodra duvor för att samla deras spillning som gödsel för sina odlingar. Tillbaka i Goreme. Vi hinner med ett besök på en hamam (turkiskt badhus; tillval). Vandring: ca 5t

Dag 7. Ayvali – Bahceli – Ibrahimpasa – Ankara
Vi packar vårt bagage i bussen innan vi börjar dagens vandring till byn Bahceli där vi igen kan ta en kopp te i det lokala kaféet. Vi åker buss till Urgup, regiones största stad, där vi inta vår lunch. Sedan är det dag att ta farväl av Kappadokien och påbörja färden tillbaka till Ankara. Övernattning på hotell i Ankara. Vandring: ca 3t

Dag 8. Hemresa
Tid på egen hand (avhängande flygtider) fram till transfern till flygplatsen och hemresan.

 

Bagagetransport:   Inkluderad.

I grundpriset ingår: ► samlad transport från/till flygplatsen i Ankara ► Övernattning i Ankara på 3-stjärnigt hotell med frukost (dag 1 och 7) ► övernattning på familjhotell (del i dubbelrum, med eget dusch och toalett) med alla måltider resten av resan (dock bara med halvpension på dagar 2 och 7) ► engelsktalande guide ► alla transporter (enligt program) OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:   entréer, försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'Information om priset'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Enkelrum (i mån av plats): +1100/pp  ♦ Extra utflykter/museibesök: betals på plats

Bra att veta:   ♦ Turens längd: 8 dagar/ 7 nätter  ♦ Svårighetsgrad: moderat ♦ Vi kan ordna avresor från andra flygplatser dock flygbiljettpriset och därmed paketpriset kommer att fastställas först vid bokningstillfället. ♦ Klädstil: Livet och traditionerna i denna del av landet, trots de många turisterna, är fortfarande väldigt konservativa och man borde undvika för sparsam klädstil.

Vi rekommenderar resa i perioden:   maj / september

Nödvändig utrustning:   Basutrustning (egen)Vandringskängor; regnställ och lämpliga kläder (efter väder); fickkniv; vattenflaska; ficklampa; dagsryggsäck; vandringstavar.


Fotogalleri


Vandring i Kappadokiens fantasivärld (Nominell 4.84 / 5 Baserat på 411 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.

Vi kan ordna avresor från andra flygplatser dock flygbiljettpriset och därmed paketpriset kommer att fastställas först vid bokningstillfället. Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Alla våra paketresor med flyg är från Köpenhamn och är baserade på del i dubbelrum och att det finns platser i den billigaste bokningsklass på flyget (per 25/9 2011); i annat fall (eller vid ändrade flygskatter och avgifter och dylik) justeras priset i respektive mån.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
Min. 6
Bokningskod
TRCAPPA
Kaukasusupptäckare - Armenien, Georgien och Azerbajdzjan 13800 SEK, 11 Dagar

Kaukasusupptäckare - Armenien, Georgien och Azerbajdzjan

Kaukasus - regionen där Europa möter Asien, där dramatiska naturlandskap möter tusentals år gamla...
Rundresa i Centralamerika 18950 SEK, 13 Dagar

Rundresa i Centralamerika

Centralamerika i ett nötskal - Guatemala, Nicaragua, El Salvador och Honduras. Vår rundresa...
Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan 25300 SEK, 8 Dagar

Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan

Saudiarabien är en av de mest gåtfulla och svåra platserna att besöka, så missa inte denna unika...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...