Vandra på Sa Pa och kryssa Halong viken

Vandra på Sa Pa och kryssa Halong viken

Vietnam är ett land som är känd för sina vackra bergsluttningar, stränder med kristallklart vatten och massor av gästvänliga jordbrukssamhällen. Vi erbjuder dig en fantastisk upplevelse som ska avslöja Vietnams sköna landskap och unik kultur. I elva dagar kan du utforska Vietnams vackra natur med allt från vandring i Sapa Nationalpark till kryssning på den världsberömda Halong viken. Om du är av denna typ resenärer som gillar oforglömliga äventyr får du inte missa den här möjligheten.

Resans Höjdpunkter:

Hanoi – Vietnams huvudstad och dess näst största stad
Sapa Nationalpark – En naturpark där man kan se fantastiska landskap och möta infödda invånare med unik kultur
Halong Bay – kryssning bland ett av de vackraste landskapen i Sydostasien, världsberömd för sina kalkstensklippor och öar


Reseplan:

Dag 1: Ankomst till Hanoi
Ankomst till Noi Bai flygplatsen och transfer till hotellet. Övernattning på Moonview hotell

Dag 2: Hanoi – Lao Cai
Transfer från hotellet till järnvägsstationen runt kl. 19:30. Därefter tar vi nattåget till Lao Cai. Övernattning på tåget (mjuka sängar och luftkonditionering)

Dag 3: Lao Cai – Sapa
Tåget anländer till Lao Cai tidigt på morgonen och där tar vi buss till Sapa (35km – ungefär en timme). På morgonen är det fritid att utforska den lokala marknaden eller njuta av den fantastiska utsikten över Sapa dalen. På eftermiddagen får vi mer information om turen från vår guide och besöker Cat Cat byn där H´mong folk bor. Övernattning på Cat Cat hotell, Sapa.

Dag 4: Sapa – Mong Sen – Ta Phin
På morgonen lämnar vi Sapa och kör till Tac Ko. Därifrån riktar vi oss till Mong Sen byn där H´mong folk bor. Efter lunch som ska serveras i byn är det mer vandring till Ta Phin byn där Red Dao folk bor. Övernattning i Ta Phin.
Måltider – F, L, M
Vandring avstånd – 13km

Dag 5: Ta Phin – Ma Tra – Sin Chai
På morgonen lämnar vi Ta Phin runt kl. 09:00 och vandrar genom risfält för att nå Ta Phin kyrkan, som var bygd 1911. Därefter går vi till Ma Tra byn och äter lunch vid älven. Efter lunch fortsätter vi till Suoi Ho, Bang och Sin Chai byn. Middag och övernattning i Sin chai.
Måltider – F, L, M
Vandring avstånd – 15km

Dag 6: Sin Chai – Cat Cat – Lao Chai – Ta Van
Efter frukost lämnar vi Sin Chai kl. 09:00. Vi besöker Cat Cat vattenfallet och därefter vandrar vi till Y Linh Ho, Lao Chai byn och Lao Chai kyrkan. Lunch äter vi vid älven. Vi fortsätter vandringen till Ta Van byn där Zay folk bor och ankommer där vid kl. 16:00. Middag och övernattning i byn.
Måltider – F, L, M
Vandring avstånd – 15km

Dag 7: Ta Van – Giang Ta Chai – Ban Ho
Efter frukost börjar vi med att vandra genom bambu djungel för att besöka Red Zao folket i Giang Ta Chai byn. Därifrån vandrar vi till Ban Ho byn där vi övernattar.
Måltider – F, L, M
Vandring avstånd – 15km

Dag 8: Ban Ho – Sapa – Hanoi
Efter frukost har vi lite tid att besöka lokalbefolkningen i Ban Ho. Efteråt vandrar vi uppför en backe för en kort stund. En Jeep väntar på oss på toppen av kullen och kör oss tillbaka till Sapa. Där har vi lite mer fritid innan vi stiger ombord nattåget till Hanoi.
Måltider – F
Vandring avstånd – 7km

Dag 9: Hanoi – Halong
Vi anländer till Hanoi järnvägsstation tidigt på morgonen. Där tar vi taxi (på egen hand och räkning) till Moonview hotell. Därifrån blir vi hämtade och körda till Halong Bay för vår Fantasea kryssning. Lunch kommer att serveras ombord medan vi kryssar i den fantastiska Ha Long viken bland fascinerande kalkstensformationer. Vi har också möjlighet för kajakpaddling, sim och vandring på Ti Top ön om vi har tid och bra väder. Under returresan slappnar vi av med middag och kvällsunderhållning möjligheter som att fiska bläckfisk, spela brädspel, sjunga karaoke, kolla på filmer eller titta på stjärnorna på övre däcken. Övernattning på båten.
Måltider: L, M.

Dag 10: Halong – Hanoi
Vi har lite mer tid på båten (då man kan vakna tidigt och simma eller sova lite längre och ha frukost lite senare) och fortsätter med vår kryssning och åker bland vikens fascinerande hormar och äter lunch på väg tillbaka till Halong hamn. Övernattning i Hanoi – Moonview hotell.
Måltider – F, L

Dag 11: Hanoi – Avresa
Frukost på hotellet. Fritid och transfer till flygplatsen.

Ingår i priset:
Hanoi: ► Transfer till och från flygplatsen (utan guide) ► 2 nätter på Moonview hotell ►Transfer til järnvägsstation 

Sapa: ► Måltider: 5 x frukost, 4 x lunch, 4 x middag ► Innkvartering: 2 övernattningar på tåg I en deluxe kabin med 4 sängar, 1 natt på budgethotell med eget badrum i Sapa, 4 nätter hemvistelse med delat badrum ► Inträdesavgifter: inträdesavgifter för byer ingår I priset
Transport: tåg, bil/minibus ► Engelsktalande guide: ska vara med bara visa dagar (se programmet för mer information)

Halong: ►Bussar och chaufförer ► Engelsktalande guide ► Ha Long Bay registrering ►Båtkryssning ► Rum med luftkonditionering och egna tvättrum på båten ► Måltider: 2 x lunch, 1 middag and 1 frukost) ► Inträdesavgift för grottor, kajaker

Ingår inte i priset: ► flygbiljetter ► personliga utgifter ►måltider som inte är beskrivna i programmet

Eventuella tillägg : enkelrum: 970 SEK
 


Fotogalleri


Vandra på Sa Pa och kryssa Halong viken (Nominell 4.78 / 5 Baserat på 378 Recensioner)

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
2-6
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 13550 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Syrien och Libanon – rundresa 16850 SEK, 8 Dagar

Syrien och Libanon – rundresa

Damaskus välkomnar dig igen! Syrien har haft några turbulenta år med kriget som rasade i landet....
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 6750 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt»

Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...