Pirin-Rodopi Trek (Bulgarien)

Pirin-Rodopi Trek (Bulgarien) 7150 SEK, 8 Dagar

Följ med på en resa med natursköna upplevelser i 2 av Bulgariens vackraste berg. Vår tur Pirin-Rodopi trek är ett lättare alternativ till Rila-Pirin vandringen med flera sevärdhetselementer, som kombinerar Pirins vilda skönhet med stillheten i Rodopibergen. Under resan kommer vi att utforska några av Bulgariens mest avlägsna och glömda regioner. En mängd små bergsbyar, som till för inte så länge sedan varit stängda för turister, möjliggör det för besökaren att få en inblick av Bulgariens genuina kultur och lantliv. På turen besöker vi både grottor och hålor så väl som Bulgariens näst största kloster. 

Höjdpunkter:
Naturen– en härlig kombination av olika landskap - från alpinängarna i Pirinbergen till de gröna bukskog i Rodopibergen.
Jagodinagrottan– som med sina fantastiska stenformationer är en av landets vackraste droppstensgrottor.
Bachkovoklostret – ett av landets äldsta kloster (från 1083) ligger vackert mellan klipporna uppe i berget. Besök gärna klostergården och kyrkan med dess ikonutställning.
Plovdiv – Bulgariens kulturella huvudstad; Gamla stan är ett måste vid ett besök i Plovdiv.


Reseplan:

Dag 1. Ankomst
Flyg till Plovdiv eller Sofia flygplats och transport (ca 2.5t) till staden Bansko vid foten av Pirinbergen. 

Dag 2. Bansko - Vihren hyttan – Banderishki and Okotosjöar - Bansko
Eftermiddagsvandring ovanför Vihren hyttan (1 950 m ö.h.). Här besöker vi smältvattenssjöarna Muratovo, Ribnoto "Fiskesjön", Dulgoto "Den långa", Zhabeshkoto "Groda-sjön" och Okoto "Ögat".
Vandring: 5 timmar, nivåskillnad:+300 m/-300 m.

Dag 3. Bansko – Dobrinishte – Mt Polezhan – Leshten - Kovachevitsa
Idag vandrar vi mot Polezhanberget (2 851 m ö.h.). Denna tur bjuder på förmodligen den vackraste panoramautsikten i bergen. Man kan räkna så många som 17 smältvattensjöar från ett enda ställe - däribland den största sjön i Pirinbergen - Popovosjön. Därefter fortsätter vi vidare till byn Kovachevitsa, där vi övernattar.
Vandring: 6 t, nivåskillnad:+650 m/-650 m.

Dag 4. Kovachevitsa – Trigrad – Dospat dammen
Rundtur i Kovachevitsa (utnämnd till arkitekturreservat) och det omgivande området. Transport till byn Trigrad där vi övernattar under de följande 2 nätter. På vägen ditt stannar vi för att äta lunch vid Dospat dammen.
Vandring: 3 t, nivåskillnad:+400 m/-400 m

Dag 5. Trigrad – Vodni Pad – Trigrad
På morgonen fortsätter vi vandringen sydöst till bergskedjans topp vid Trigrad och vidare till byn Vodní Pad. Turen tillbaka är ett sant nöje - längs Trigradfloden hela vägen till Trigrad och Trigrad ravinen (1 450 meter ö.h.).
Vandring: 5 t, nivåskillnad:+400 m/-450 m.

Dag 6. Trigrad – Yagodina – Devin
Efter frukost lämnar vi hotellet i Trigrad till fots. En skön, "smutsig" väg som följer den övre kanten av Trigradhålan och som leder till byn Yagodina (850 m ö.h.) och till Yagodinahålan där vi har ca 45 minuter för en rundtur i en av de vackraste bulgariska grottorna. Kort transfer till staden Devin, som är känd för sina mineralbad.
Vandring: 3-4 t, nivåskillnad:+250 m/-600 m

Dag 7. Devin - Shiroka Lyka - Bachkovokloster - Plovdiv
Vandring längs Devin-ekostigen, som bjuder på en fantastisk utsikt över Devin floddalen. Vid lunchtiden kommer vi fram till Shiroka Lyka (ett annat berömt arkitekturreservat). Vi har en rundtur i byn och fortsätter till Bachkovoklostret - det näst största klostret i Bulgarien. Vi slutar i Plovdiv, där vi har fritid för byrundtur och shopping på eftermiddagen.
Vandring: 3 t, nivåskillnad:+200 m/-200 m

Dag 8. Avresa
Transport till flygplatsen i Plovdiv/Sofia och avresa.


Fotogalleri


Pirin-Rodopi Trek (Bulgarien) (Nominell 4.97 / 5 Baserat på 392 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Pris
7150 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1250 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vill du ha hjälp med flygresan?
Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
Här kommer några ungefärliga priser på flyg till Bulgarien (t/r) vid den 23 februari 2015:
Stockholm – Sofia – 2000 SEK
Göteborg – Sofia – 3000 SEK
Malmö –Sofia – 1000 - 1500 SEK
Köpenhamn – Sofia – 2000 SEK
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Alla våra paketresor med flyg är från Köpenhamn och är miljöanpassade (så gott det går) i och med att de är baserade på direktflyg. Priset är baserat på del i dubbelrum och att det finns platser i den billigaste bokningsklass på flyget; i annat fall (bl.a. vid mellanlandning) justeras priset i respektive mån. OBS. Under perioden 26/6-7/8 tillkommer flygtillägg med 750/pp.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Deltagarantal
4-8
Bokningskod
BGPIRROD
Syrien och Libanon – rundresa 17300 SEK, 8 Dagar

Syrien och Libanon – rundresa

Damaskus välkomnar dig igen! Syrien har haft några turbulenta år med kriget som rasade i landet....
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 7350 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Rundresa i Centralamerika 18950 SEK, 13 Dagar

Rundresa i Centralamerika

Centralamerika i ett nötskal - Guatemala, Nicaragua, El Salvador och Honduras. Vår rundresa...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...