Rejs trygt og sikkert!

Vandring på Risterrasserna i Cordilleras Manila

Vandring på Risterrasserna i Cordilleras Manila

Vandra på risterrasserna i Cordilleras, Filippinerna - de är med på UNESCOs världskulturarvslistan.

Vår vandring i Filippinerna tar dig till de berömda risterrsserna skapade undra hundraden av ded lokala "Ifugao" befolkningen. Belägna på ca 1 500m höjd bevattnas planteringarna med hjälp av urgammalt smartbyggt bevattningssystem som tar vattnet från regnskogen. Än idag odlar man på terrasserna ris och grönsaker och kämpar tappert mot vädrets inverkan. På sina håll är livsstilen inte särskilt påverkad av åren. Vi får möjligheten att få besöka och övernatta hos lokalfamiljer i Cambulo och Batad. Vilken otrolig upplevelse!

 


Reseplan:
Dag 1. Ankomst till Manila
Chauffören möter dig på flygplatsen; transfer till ditt hotell och inkvartering. Resten av dagen är på egen hand i huvudstaden.

Dag 2. Sightseeing i Manila
Efter frukosten tar dig vår lokala guide/cauffören på en sightseeings tur på stan med besök på bl.a. Rizal parken, Baywalk, den amerikanska kyrkogården (från II världskriget) mm. Turen avslutas vid 2-3 tiden på eftermiddagen. Resten av dagen är på egen hand.

Dag 3. Manila - Banaue
Dagen är till egen disposition i Manila där du kan utforska ytterligare huvudstaden. På kvällen åker vi med nattbussen (ca 9 timmar) till Banaue där vandringsturen utmed risterrasserna börjar. OBS. Detta är ingen sovbuss utan vanlig lokal buss.

Dag 4. Banaue - Cambulo
Vi kommer fram till Banaue tidigt på morgonen; vår local guide möter dig vid ankomsten och tar oss till en liten restaurang där vi intar vår frukost. Vi sätter oss på en trehjuling och åker till Kinakin där trekkingen börjar. Vi följer smala stigar längs risterrasserna och njuter av spektakulära utsikter. Lunchen intar vi på en litet lokalt matställe. Senare på eftermiddagen är vi framme i Cambulo. Övernattning på ett enkelt vandrarhem.
Trekking : ca4t

Dag 5. Cambulo - Batad
Dagens mål är den vackra Ifugao village of Batad beläget bland risterrasserna. Livet verkar har stannar här, precis som det varit unde många sekel. Efter lunchen vandrar vi (ca 1t i vart håll) till Tappiyahvattenfallen; möjlighet för summing. Övernattning i Batad.
Trekking : ca4.5t

Dag 6. Batad - Bangaan - Banaue
Trekkingsetapp till Ifugao village of Bangaan. Lunchrast. Vi strecker på benen i Bangaan och sedan åker vi trehjuling till Banaue. Övernattning på ett enkelt vandrarhem.
Trekking : ca5t

Dag 7. Banaue - Manila
Dagen i Banaue är till fri disposition. Vid 6-tiden på eftermiddagen guiden hjälper oss till busstationen där vi kliver på nattbussen tillbaka till Manila (ca 9t bussfärd).

Dag 8. Manila
Vi är framme i Manila tidigt på morgonen. En lokal representant möter oss och tar oss till vårt hotell. Resten av dagen är till egen disposition. I fall du ha en kvällsflygning blir det transfer till flygplatsen.

Dag 9. Avresa
Transfer till flygplatsen för hemresa.

 

Bagagetransport:  Man bär själv sitt eget bagage på trekket; resten av bagaget får stanna i Banaue.

I grundpriset ingår:  ► övernattning i enkla gästhus i Batad, Banaue och Cambulo och på turisklass hotell i Manila (del i dubbelrum) ► frukost; lunch på Dag 4-7 samt middag på Dag 4-6 ► transfer från/till flygplats i Manila ► all transport jfr. program ► halvdags city tur i Manila ► bussbiljetter Manila-Banaue-Manila ► engelsktalande lokal guide
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum (endast på hotellen). Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:  flygresa; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; turistvisum, vaccinationer, entréer, försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Enkelrum (i mån av plats): +xxxx/pp (vid minst 3 eller fler resande/betalande tillsammans) ♦ Flygplatsskatt (i Manila): (550P = ca13-14USD)/pp.

Bra att veta:  ♦ turens längd: 9 dagar/8 nätter /exkl. resdagarna) ♦ svårighetsgrad: moderat  ♦ de angivna vandringstiderna avser själva vandringen (utan några stopp mm. inräknade). ♦ förlängning av turen: turen kan kombineras med en kryssning i Palawan eller med extra dagr vid de fantastiska stränderna i Puerto Galera, Boracay or Mindoro. Kontakta oss för mer information och priser. ♦ bussen Manila –Banaue är med luftkondionering dock den finns inga sovsätten ♦ bagage: man bär själv sitt bagage på trekket. Vi rekommenderar att man packar förnuftigt i 40/50l rycksäck 

Visum:  EU medborgare får stanna i Filippinerna utan visum upp till 30 dagar. Passet ska dock vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik).
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vi rekommenderar resa i perioden: september - maj

Nödvändig utrustning:  Bra vandringskängor är ett måste oavsett vilken svårighetsgrad du väljer. Kom ihåg att prova dina nya kängor innan avresan. Dagsryggsäck är praktisk att ha till t.ex. vattenflaska, kamera mm. Glöm inte heller regnkläder och extra ombyte.

  


Fotogalleri


Vandring på Risterrasserna i Cordilleras Manila (Nominell 4.8 / 5 Baserat på 301 Recensioner)
Deltagarantal
Min. 2 persons
Bokningskod
PHILTREK
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...