Vandring på Cinque Terre och Portofino

Vandring på Cinque Terre och Portofino

Följ med för att uppleva det magiska området Cinque Terr – fem unika byar längs den liguriska kusten, også kända som Italiens ’blomster-Riviera’.
Vandringen på kuststigarna i den liguriska rivieran erbjuder fantastiska utsikter över de frodiga medelhavs vingårdar med vilda blommor och olivundar. Resan börjar med en promenad till den unika syrkan San Fruttuoso och kuststaden Portofino. Därefter tar du tåg till de pittoreska byarna Bonas och Montessoro som är en del av det magiska Cinque Terre landet. Turen fortsätter hela vägen till den färgglada byn Portovenere där du kan njuta av läckra lokala rätter och koppla av med et glas vitt vin på en cafe vid havet.

Höjdpunkter:
♦ De fem byerna Monterosso, Vernazza, Cornilia, Manarola Riomaggiore, Levanto
♦ Den vackra kustbyn Portofino
♦ Den färgglada staden Portovenere


Reseplan:   

Dag 1. Camogli
Ankomst till Camogli. Du kan besöka det historiska centret och på kvällen kan du vila lite för att förbereda dig för ett underbart äventyr.
Övernattning i Camogli.

Dag 2. Camogli – Portofino – Camogli
Från Camogli tar du en av huvudvägarna i Portofina Nationalparken; den första branta delen tar dig till San Rocco byn (det är möjligt att ta bussen dit istället) och efteråt kommer du till San Fruttuoso klosterkyrkan. Från San Fruttuoso kan du välja att gå eller ta färjan till Portofino. Njut av den fantastiska utsikten från Il Faro fyren innan du tar båten eller tåget tillbaka till Camogli.
Övernattning i Camogli.
Vandring 13 km, 5,5 timmar (kortare alternativ: 7km, 3,5 timmar)

Dag 3. Camogli – Deiva Marina – Bonassola
Efter frukosten är det en kort tågresa till Bonassola där du börjar med dagens vandring genom bergen i Den Östra Riveran. Den första delen av turen (Bonassola – Framura) är extremt naturskjön med underbara utsikter över den norra liguriska kusten och den kan förkortas genom att avsluta i Framura. Tillbaka till Bonassola med tåg för övernattning.
Vandring: 12,5 km, 5 timmar (kortare alternativ: 5,5 km, 2,5 timmar)

Dag 4. Bonassola – Riva Trigoso – Bonassola
Efter frukosten tar du tåg till Deiva Marina (eller till Moneglia om du vill förkorta turen). Leden följer den hackiga kustlinjen och krysser några dalar tills den avslutar i Riva Trigoso (som ligger en tågstation borta från Sestri Levante som också är värt att see). Ta tåget tillbaka till Bonassola där du övernattar.
Vandring: 14,6 km, 6 timmar (kortare alternativ: 5,5 km, 2,5 timmar)

Dag 5. Bonassola – Levanto – Monterosso al Mare
Den första delen av dagens vandring går längs en gammal järnväg som blivit förvandlat till en cykelväg. Du går genom tunnlar och broar med fantastiska utsikter över havet och klipporna tills du ankommer till den härliga staden Levanto. En hisnande utsikt över begen som omger viken väntar på dig när du når toppen. Därefter ankommer du till Punta Mesco och går ner till byen Monterosso där du övernattar.
Vandring: 10,2 km, 4,5 timmar (kortare alternativ: 3,2 km, 1,5 timmar)

Dag 6. Monterosso – Venazza – Monterosso
En kort transfer tar dig till Soviore klostret där du kan stanna ett tag för att besöka det innan du börjar med vandringen tillbaka till Monteross via Vernazza. Från helligdomen går du längs en asfaltväg och sedan byter d till en naturskön väg som går ned till Madonna di Reggio. Leden fortsätter ned längs en sten stig till Vernazza och därifrån går du tillbaka till Monterosso längs kusten. För att förkorta turen kan du ta tåget från Vernazza till Monterosso.
Vandring: 10,1 km, 4 timmar (kortare alternativL 5,8 km, 3 timmar)

Dag 7. Monterosso – Tiomaggiore – Portovenere – Monterosso
En kort tågresa tar dig till Tiomaggiore och därifrån har du en lätt uppstigning till Colle del Telegrafo. Därefter stiger du ned till Portovenere på en panoramisk stig og passerar genom byen Campiglia. Dagens tur är väldigt naturskön med underbara utsikter över Cinque Terres kust, Portovenere och La Spezia. Om du vill ha en kortare vandring kan du gå eller ta buss från Campiglia till Marola og därefter en uss till Portovenere. Vid sluttet av turen går du tillbaka till Monterosso för övernattning.
Vandring: 17 km, 5 timmar (kortare alternativ: 13 km, 4 timmar)

Dag 8. Avresa
Efter frukosten avreser du på egen hand eller förlänger vistelsen med extra nätter.

Bagagetransport: ► inte inkluderad (det är inte inkluderad pga att det kostar för mycket att transportera bagage från stad till stad i detta område. Det billigaste sättet är att åka tåg för att transportera bagaget)

Bra att veta: ► De närmaste flygplatserna är: Pisa, Genoa och Florens. Turen börjar i Camogli och avslutar efter frukosten på dag 8 i Monterosso al Mare och det enklaste sättet att åka tillbaka är med tåg. ► OBS! Det finns inte (billiga) parkeringsplatser var som helst ► Dessa turer är från moderat till krävande svårighetsgrad på grund av de branta backarna. ► Dessa turer går längs bra markerade stiger och mule spår. Lokaltåget kan tas till och från vandringsruterna. Alla ruter brukar vara öppna året runt men på grund av kraftiga regn och sommarbränder kan några sträckor vara stängda (vänligen kontrollera med parkkontoret). ► Camogli och Cinque Terre får många turisetr från maj till september och därför jobbar vi med flera olika hotell. På grund av det, börjar och avslutar våra turer på ett centralt punkt i byen.

Nödvändig utrusning: Bra vandringskängor är ett måste oavsett vilken svårighetsgrad du väljer. Kom ihåg att prova dina nya kängor innan avresan. Dagsryggsäck är praktisk att ha till t.ex. vattenflaska, kamera, solkräm, solhatt mm. Glöm inte heller regnkläder och extra ombyte.

Vi rekommenderar resan under perioden: ► april - oktober


Priset inkluderar:
övernattning i dubbelrum med eget badrum och toalett på 2** och 3*** hoteller med frukost
bagagetrasfer från Bonassola till Monterosso dag 5
transfer dag 6 kl. 09:00
detajlerade instruktioner og karta på engelska
24-timmars telefonassistans
OBS! Priset är per person i dubbelrum

Ingår ej:
flyg och offentlig transport
försäkringar
transfer från och till flygplatsen
dricks
baggagetransport
entreer
lokalt skattetillägg på mellan 2 och 4 EUR pp/dag som betalas direkt till hotellet
måltider och drycker som inte är nämnda i avsnittet ’I grundpriset ingår’
övriga personliga utgifter

Ytterligare tjänster:
enkelrum
om du reser ensam måste du betala en ’solo traveller’ avgift-kontakta oss om pris


Fotogalleri


Vandring på Cinque Terre och Portofino (Nominell 4.76 / 5 Baserat på 354 Recensioner)

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
Min. 2
Bokningskod
ITCinqueSELF
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 13550 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Rundresa i Centralamerika 19150 SEK, 13 Dagar

Rundresa i Centralamerika

Centralamerika i ett nötskal – Guatemala, Nicaragua, El Salvador och Honduras. Vår rundresa...
Långritt Över Balkanbergen 9000 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Se allt»

Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...