Trekking i Bhutan, Jomolhari Trek

Trekking i Bhutan, Jomolhari Trek 35000 SEK, 10 Dagar

I en snart överbefolkad värld där alla reser överallt, de flesta vandringsleder är kända och välbeprövade, de flesta bergstoppar är bestigna finns det fortfarande ett fjärran och oberört hörn i Asien – nämligen landet Bhutan. Vår trekking i Bhutan går utmed Jomolhari Trek och vi vandrar upp till 4 900 m höjd. Du får chansen att få möta folk som bor i trakterna, njuta av oberörda skog, sällsynta djurarter samt att uppleva de gamla traditionerna i konst och hantverk. Bhutan – detta mystiska lilla kungarike (lika stort i yta som Sweitz) ligger i den östliga Himalaya, klämt mellan Indien och Kina. Landet var stängt för omvärlden så sent som för drygt 50 år tillbaka. Religionen, tantarisk buddism, styr hela livet inklusive turismen. Inresan i Bhutan är begränsad endast till organiserat resande vilket gör landet till ett exklusivt resmål. Vi har fått nu möjligheten att anordna resor dit och du är hjärtligt välkommen att följa med. Med oss upplever du en fantastisk natur, ett av världens rikaste ekosystem med en brett geografiskt span från alpin till subtropisk vegetation. Vår tur utmed Jomolhari Trekket är för dig som älskar långa bergsvandringar och övernattningar under stjärnhimmel. Du vandrar i sällskap med yakoxherder, skrikande fåglar, brusande bergsbäckar och doften av exotiska blommor. Vi möter den lokalbefolkningen i små byar och snurrar på deras bönehjul. Vi besöker några av landets stolta dzong:er och kloster. Under hela turen har vi i backgrunden de heliga Jomolharibergen.

Höjdpunkter
Bhutan – den tibetanska buddhismens vagga; med välbevarade traditioner, ett säreget livsmönster och arkitektur.
Jigme Dorji Nationalparken - Bhutans största skyddat område med hela 4369 kv km. yta. Nationalparken med sin enorma klimatvariation har en rikt växt- och djurrike med bl.a. snö leopard, tiger, svart björn och röd panda.
Dzongs (borgar) – landets kännetecken är de många borgar som står på branta bergsryggar eller på svårtåtkomliga klippor över brusande floder. Nuförtiden symboliserad de stabilitet och trygghet för framtiden.


Reseplan:

Dag 1. Delhi - Paro (2235 moh)
Ankomst från Delhi till flygplatsen i Paro (2235 m). Från luften upplever du en fantastisk utsikt över de snötäckta höjderna i Himalaya-bergen. Transfer till hotellet och lunch. Besök Rinpung-dzong från 1645 med en av landets finaste vakttorn. Idag rymmer den lokala administrationen och en munkskola. Övernattning i Paro.

Dag 2. Utflykt till Taktsang kloster (Tigerboet).
Till fots eller till häst tar vi stigen som slingrar sig genom fantastiska tallskogar till en öppning, varifrån du kan se Taktsang-klostret som håller fast vid kanten av en klippa 700 m över dalen och 3100 m över havet. Enligt legenden förde Guru Rimpoche, den tantriska mystikern, buddhismen till landet på 800-talet. på baksidan av en flygande tiger. Han tillbringade tre månader inne i grottan som anses vara klostrets ursprung. Detta är en av de mest heliga platserna i världen för en buddhistisk pilgrimsfärd. Klostret byggdes på 1600-talet, men 1998 förstördes en stor del av det under en våldsam brand. Nu är det helt renoverat. På vägen tillbaka besöker vi Drugyel dzong och en av de äldsta och mest heliga buddhistiska klostren - Kyichu Lhakhang. Det byggdes av den tibetanska kungen Songtsen Gampo på 700-talet. Övernattning på hotell.

Dag 3. Från Drugyel dzong till Sharna Zampa (2850 m)
Vi kör till Drugyel-dzong (2580 m) där leden börjar. Den följer floden Paro och vindar genom risterrasser och små byar. Efter ca. 4 timmar når vi militärposten vid byn Gunitsawa; här kontrolleras uppehållstillståndet (som researrangören ansvarar för) innan vi kan fortsätta. Vi korsar floden till lägret där vi övernattar. Dagens vandring: 17 km, 4-5 timmar. Uppstigning / nedstigning: 360 m / 80 m.

Dag 4. Från Sharna Zampa till Thangthangkha (3610 m)
Det är en lång vandring som väntar på oss idag. Här kommer många, men inte svåra, stigningar och nedstigningar. Leden följer igen Paro River upp till nationalparken Jigme Dorji. Vi går först genom barrskogar och senare rododendronskogar. Vi korsar floden ett par gånger innan vi når lägret i ett område omgivet av blå björkskog. I klart väder finns det en fantastisk utsikt härifrån till toppen av Jomolhari (hem till gudinnan Jomos). Dagens vandring: 22 km, 7-8 timmar. Uppstigning / nedstigning 770 m / 10 m.

Dag 5. Från Thangthangkha till Jangothang (4080 m)
Dagens vandring fortsätter upp genom Parodalen; vi passerar alpiga ekar och små skogar med jakherdar. Längs vägen njuter vi av utsikten över topparna runt oss. Vi är inte de enda människorna här: vi passerar ett par små byar i bergen och en militär kontrollpunkt. Efter 5-6 timmars vandring når vi vårt boende - Jangothang-lägret, som är en av de vackraste i Himalaya. Härifrån har vi återigen en unik utsikt över Jomolhari. Dagens vandring: 19 km, 5-6 timmar. Uppstigning / nedstigning: 480 m / 0 m.

Dag 6. Jangothang
Detta är den perfekta platsen för acklimatisering. Vi tillbringar dagen på små utflykter runt lägret, där vi längs vägen njuter av utsikten över kristallklara sjöar och magnifika toppar - Jomolhari ligger i väster och Jichu Drake i norr. Om du har tur kan du se blå får i de övre sluttningarna.

Dag 7. Jangothang - Yaktsa (3800 moh)
Leden leder till slutet av dalen sluttningar till Paro Chu. Längs Tshophu-sjön (4380 m) följer vi en brant stig till Bonthe La Pass (4890 m), den högsta punkten i denna dragning. På en klar dag från passet kan du se Mt. Kanchenjunga, den tredje högsta toppen i världen. Längs vägen kommer du över yakherdens tält, vävt av yakhår. Efter lunch tar du en lång brant nedgång till byn SoiYaktsa och övernattar i ett läger på 3800 meter.
Resans längd och längd: 7 timmar, 18 km, uppstigning / nedstigning: 810 m / 1090m.

Dag 8. Yaktsa - Thombu Shong (4380 moh)
Leden börjar med en liten uppförsbacke till toppen av SoiYaktsadalens östra ås. Härifrån kommer vi att njuta av utsikten över bergen i norr. Topparna på Jumolhari och Jichu Drake dyker upp igen i den avlägsna horisonten när du närmar dig din lunchplats. Korsa Takhung La (4520m), som efter en kort nedgång leder in i den breda och gröna Thangbushong-dalen. Du kommer att stöta på de nomadiska yakh-herdarnas läger med sina traditionella ulltält och stenstugor.
Efter en kort brant stigning från det ursprungliga lägret lämnar vi den avlägsna bergsdalen genom att följa en ås till Thombu La (4380m). Från denna punkt kan du få en glimt av Parodalen i söder och den omgivande utsikten över bergen. Därefter tar en brant stig ned större delen av eftermiddagen som leder till campingen vid Shana (2730), där du hade tillbringat den första natten. Campingplatsen kan variera, besättningen kan läger längre ner. Boende i lägret.
Resans längd och längd: 6-7 timmar, 15 km; stigning / nedstigning: 720 m / 340m.

Dag 9. Shong Thombu - Sharna Zampa (2850 moh) - Paro
Du passerar genom byn Gunitawa, som huvudsakligen består av militär personal och deras familjer som skickas dit. Transport väntar på att Drugyel Dzong ska hämta dig och köra till hotellet. Övernattning på hotellet i Paro.
Resans längd: 5 timmar, 17 km, uppstigning / nedstigning: 200 m / 1650m.

Dag 10. Paro - Thimphu
Efter en tidig frukost, kör till Thimphu, Bhutans huvudstad med ett stopp längs vägen vid Chuzom, sammanflödet av floderna Thimphu och Paro. Tre olika stilar av stupor: tibetanska, nepalesiska och bhutanesiska pryder denna sammanflöde. Huvudstaden i Bhutan och centrum för regering, religion och handel, Thimphu är en unik stad med en ovanlig blandning av modern utveckling tillsammans med forntida traditioner.

Incheckning på hotellet vid ankomst. Fortsätt sedan med en rundtur i stadens viktigaste höjdpunkter: Textilmuseet - utställningar introducerar de viktigaste vävteknikerna, stilarna i den lokala klädseln och textilier gjorda av kvinnor och män, Nationalbiblioteket - förutom tusentals manuskript och antika texter har den också moderna akademiska böcker tryckplattor för bönaflaggor Institutionen för Zorig Chusum - känd som Arts and Crafts School eller Art School, erbjuder en sexårig kurs om de 13 traditionella hantverken i Bhutan. På ett besök kan du se eleverna lära sig olika färdigheter i skolan; Folk Heritage Museum - tillägnad att ansluta människor med det rika bhutanesiska arvet och historien genom utställningar.

Lunchen följs av en stadsrundtur som inkluderar: Changangkha Lhakhang - en fästning som är både ett tempel och en klosterskola och ligger på en kulle ovanför Thimphu; Minnesmärke Chorten - stupan byggd till minne av Bhutans tredje kung, hans sena majestät, kung Jigme Dorji Wangchuk, som populärt anses vara fadern till det moderna Bhutan; Buddha Point (Kuensel Phodrang) - du kan ödmjukt be för Buddha - den största statyn i landet, gå sedan runt och få en glimt av dalen. Avsluta dagen med ett besök i Trashichhoe Dzong, "den härliga religionens fästning". Detta är centrum för regeringen och religionen, platsen för monarkens tronsal och platsen för Je Khenpo eller chefsbotten. Boende på hotell.

Dag 11. Thimphu - Paro. Avresa
Efter tidig frukost, transfer till Paro flygplats för flyg till Delhi.


Priset inkluderar:
3 *** hotell - 4 nätter (dagarna 1-2 & 10); campingläger under skydd - 6 nätter
helpension
visum till Bhutan (inte till Indien)
all transport från / till Paro flygplats
Engelsktalande guide
ingångar vid sevärdheter
bagagetransport under skyddet
kock
campingutrustning (förutom sovsäckar)

Ingår ej:
flyg Sverige - Delhi tur och retur
flyg från Delhi till Paro tur och retur
visum till Indien (dubbel inresa / transitering)
dricks
försäkring
alkoholhaltiga drycker

Ytterligare tjänster:
Priset är per person i en grupp om 3 personer. Om det finns färre än 3 personer: vänligen kontakta oss
inrikesflyg Delhi-Paro-Delhi(valfritt): + 790 EUR / pp


Fotogalleri


Trekking i Bhutan, Jomolhari Trek (Nominell 4.73 / 5 Baserat på 386 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Pris
35000 SEK
Reslängd
10 Dagar
Enkelrum
1700 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Deltagarantal
Min. 2
Bokningskod
BHU_JOMOLHARI
På cykel i Rodopibergen (med guide) 8600 SEK, 8 Dagar

På cykel i Rodopibergen (med guide)

Cykling på landsvägar i de gröna bergen, Rodopibergen i Bulgarien. Rodopibergen ligger i...
Långritt Över Balkanbergen 9150 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Rundresa i Centralamerika 18950 SEK, 13 Dagar

Rundresa i Centralamerika

Centralamerika i ett nötskal - Guatemala, Nicaragua, El Salvador och Honduras. Vår rundresa...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...