Rejs trygt og sikkert!

Wildlife safari i Kenya och Tanzania

Wildlife safari i Kenya och Tanzania

Kenya och Tanzania - bli inspirerad av vildheten.

Är det möjligt att man inte har läst dokumentärböcker om djuren i Afrika. Och är det möjligt att man inte har drömt om att resa till de lockande fria horisonterna på denna underliga kontinent för att titta närmare på en värld, där människan verkar inte ännu ha blivit till? Och därför att vi är säkra på att detta inte är möjligt, erbjuder vi dig att fullborda din barndomsdröm, att förvandla gestalterna från ungdomsromanerna till verklighet!

Resans höjdpunkter
♦ Maasai Mara
– troligen det mest intressanta och berömda vildliv reservatet i Kenya. Här hittar du de ’5 Big’ – lejonet, leoparden, noshörningen, elefanten och buffeln.
Serengeti - Tamnzanias kronjuvel bland nationalparkerna.
Ngorongoro – kratern efter numera utslocknad vulkan med den största koncentrationen av vildliv.

 
 

 


Reseplan:
Dag 1. Nairobi
Ankomst till Jomo Kenyatta internationella flygplats – Nairobi tidigt . ransfer till hotellet. På vägen dit kan vi få en inblick i staden Nairobi och dess befolkning.

Dag 2. Maasai Mara
Efter frukost på hotellet kl. 07.30, ger vi oss av till Masai Mara reservat, Kenyas mest välkända reservat. Resan tar oss förbi Great Rift Valley View Point där vi stannar för att ta bilder. Senare på eftermiddagen kommer vår chaufför/guide ta oss till den första safari i detta enastående reservat. Sedan återvänder vi till vår camping för kvällsmat och övernattning.

Dag 3. Maasai Mara
I dag gör vi en tidig morogonsafari och senare på eftermiddagen en kvällssafari för att beskåda ”de stora fem” – lejonet, leoparden, noshörningen, elefanten och buffeln. Övernattning i campen.

Dag 4. Maasai Mara - Serengeti
Före frukost åker vi på en kort safari. Vi återvänder till camping för frukost. Sedan ger vi oss av till Isebania, gränsen mellan Kenya och Tanzania, och efter passkontrollen fortsätter vi till Serengeti nationalpark. Safari på väg till vår camping. På kvällen äter vi kvällsmat och övernattar i campingen.

Dag 5. Serengeti
Frukost i campingen. Sedan har vi safari i Serengeti nationalpark på morgonen och eftermiddagen. Kvällsmat och övernattning i campingen.

Dag 6. Serengeti - Ngorongoro
Tidig frukost. Avresa till Ngorongoro genom Olduvai. Ngorongoro i norra Tanzania. På eftermiddagen tar vi Ngorongoro kraterturen. Kvällsmat och övernattning i camping.

Dag 7. Ngorongoro
Vi tillbringar dagen i andra halvdelen av denna fantastiska krater.


Dag 8. Manyarasjön
Vi kör vidare till Lake Manyara Nationalparken, mest känd för babianerna men också hem till flodhästar, impalor, elefanter, gnuer, buffel, vårtsvin och giraffer. Kvällsmat och övernattning i camping.

Dag 9. Tarangire
Frukost i campingen. Vi kör vidare till Tarangire nationalparken, med en hög även för Tanzania täthet av elefanter och dess glesa växtlighet beströdd med baobabträd och akaciaträd vilket gör den till ett vackert och speciellt ställe. Safari i Tarangire. Kvällsmat och transfer till Nairobi.

Dag 10. Avresa
Transfer till flygplatsen och hemresa till Europa..

 
 
 
I grundpriset ingår: ► samlad transfer från/till flygplatsen i Nairobi ► all transport jfr. program ► bagagetransport ► övernattning på Nairobi Boulevard hotell (del i dubbelrum, med frukost) ► övernattningar i camp, med helpension ► safari (enligt program) ► entréavgifter (enligt program) ► professionell engelsktalande chaufför/guide ► service från chauffören/guiden och kocken under campingen.
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:  måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; turistvisum, vaccinationer, försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg: ♦ Turistvisum: Tanzania (ca 50 USD); Kenya (ca 25 USD) ♦ Enkelrum (i mån av plats): xxxxx (kommer snart) ♦ Extra utflykter/aktiviteter: bokas och betalas på plats

Bra att veta:  ♦ turens längd: 11 dagar/9 nätter  ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen) kan förekomma. ♦ vi rekommendera stark att du teckna speciell reseförsäkring. Kontakta ditt försäkringsbolag för mer information.

Visum: Nordiska medborgare kan få visum vid gränsen (till Kenya gäller visumet i 3 månader) dock till Tanzania kan detta vara tidsödande. Det går även att söka visum före avresan. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och innehålla minst 2 ostämplade sidor samt ska vara i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik).
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer:  Vi rekommenderar immunisering mot gulfeber samt malariapills (Malarone, Lariam eller liknande). Utförlig information hittar du t.ex. på http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i förväg.


Fotogalleri


Wildlife safari i Kenya och Tanzania (Nominell 4.66 / 5 Baserat på 323 Recensioner)

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

OBS. Paketpriset är enbart vägledande och styrs huvudsakligen av flygbiljettpriset och därmed bestäms först vid bokningstillfället. Alla våra paketresor med flyg är från Köpenhamn och är baserade på del i dubbelrum och att det finns platser i den billigaste bokningsklass på flyget (per 1/12 2010); i annat fall (vid t.ex. högre bokningsklass på flyget eller ändrade flygskatter och avgifter och dylik) justeras priset i respektive mån.
Deltagarantal
Min 6 people
Bokningskod
KEN_TAN_GRP
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...