Rundresa Albanien/Makedonien 7950 SEK, 8 Dagar

Albanien och Makedoniens strävan efter ekonomisk tillväxt och västerländskt vällstånd motsvarar i högsta grad ländernas rikedom på sköna landskap: höga berg, gröna alp ängar, oberörda vita sandstränder och kristallklara sjöar.

De senaste åren har två av Balkans fattigaste och nästan glömda länder, FYR Makedonien och Albanien, öppnat sig för omvärlden. Den praktfulla naturen och de många kulturella skatter ger de resande upplevelse utöver det vanliga. Överallt, på landet så väl som i städerna, träffar man en befolkning som utstrålar gästvänlighet och vetgirighet som man brukar leta efter länge i något annat europeiskt land.

Resans höjdpunkter
Ohrid sjön – med sitt söta, kalla vatten, ruvar på unika fisk- och växtarter
Gjirokaster – staden är med på UNESCOs världsarvslista; med välbevarad ottomansk arkitektur och landets största borg.
Apolonia – en av Illyriens mest kända städer (från 600-talet f. Kr.) 

 


 

Reseplan:
Dag 1. Ankomst (på egen hand och räkning) till Skopje.

Dag 2. Skopje - Ohrid
Tid till att utforska staden. Därefter fortsätter vi till Ohrid vid den vackra Ohridsjön. Några av Balkans rikaste kulturhistoriska arv ligger här: en romersk amfiteater, ruinerna efter landets största fästning från medeltiden, många vackra kyrkor och en tjusig gammal stadsdel.

Dag 3. Ohrid - Permet
Vi åker utmed Ohrid sjön till S:t Naums klostret. Härifrån ser vi den albanska gränsposten som ligger på andra sidan sjön. Vi korsar gränsen mot Albanien och kör genom ett frodigt landbruksområde med kvitten-planteringar, majs och vetefält. Här får vi en fantastisk utsikt mot det snöklädda Garmos berget, som är gränsen mot Grekland.

Dag 4. Permet - Gjirokastra - Sarande
I Permet ser vi på Leusa kyrkan från 1000-talet och vandrar i de närliggande backarna. Vi kör vidare utmed Vjosafloden genom Kelcyra klyftan, där Vjosafloden har under århundraden huggit in sin väg mot det Adriatiska havet. Nu befinner vi oss i Mali I Gjere (De Vita bergen), ett av de vackraste ställena i Albanien. I Gjirokaster ligger traditionella vita och bruna hus pittoreskt klämda på klipporna. Här vandrar vi till slottet och där kliver vi på bussen igen och åker vidare till Sarande.

Dag 5.Sarande - Butrinti - Llogora Nationalpark
Idag besöker vi Butrinti, en av de största arkeologiska utgrävningarna på Balkan. Den första bosättningen daterar tillbaka till tidiga stenåldern. De senaste tvåtusen åren blomstrade staden som marinbas och kornkammare. Under romarnas styre blev staden centrum för den tidiga kristendomen. Ett levande historiskt bevis är de byggruiner som är kvar än i dag – romersk amfiteater, termalbadet Eskleios’ tempel och ett mycket flott kapell med imponerande golvmosaik. Vår resa fortsätter sen mot Logara Nationalparken, där vi övernattar.

Dag 6. Vlora- Berat
Vi besöker staden Vlora och efteråt kör mot Apollonia. 585 f.Kr. grundade de korintiska bosättarna kolonistaden Apollonia som senare, sorgligt nog, blev centrum för slavhandel. Här hade också Cesar sitt huvudkvarter i kriget mot Pompeus. Vi fortsätter vår tur mot museistaden Berat, där vi besöker den gamla fästningen och en av de 7 kyrkorna (S:t Onufri kyrkan) som bjuder på enastående freskomålningar och ikoner.

Dag 7. Berat - Durres -Tirana
Under årens gång skiftade hamnstaden Durres sina härskare – normander, korsriddare, venetianer och serber kom hit för att plundra och erövra staden. Vi tittar på den romerska amfiteatern såväl som stadens moderna byggnader längs stranden. Vår rundresa tar oss till huvudstaden Tirana som vi utforskar.

Dag 8. Avresa
Avresa (på egen hand och räkning) från hotell till flygplats. Hemresa eller vidare enligt eget program.

 

I grundpriset ingår: ► all transport enligt programmet  ► 6 nätter på turistklass hotell, 1 natt på pensionat med frukost ► engelsktalande chaufför-guide ► entréer jfr. program. OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:  ►transfer till flygplats på hemresedagen flygresan ► försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I priset ingår'. ► Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för de sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg: ► Enkelrum (i mån av plats)  ► tillagg 2-3 personer: 180 EUR/ ca 1870 SEK per person

Bra att veta: ► Programmet är preliminärt med förbehåll till sista-minuten ändringar p.g.a. bl.a. ländernas bristfälliga infrastruktur.

Visum Nordiska medborgare får stanna 30 dagar utan visum. Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vi rekommenderar resa i perioden:   juni - oktober

Förlängning:
Rundresa i Bulgarien


Fotogalleri


Rundresa Albanien/Makedonien (Nominell 4.88 / 5 Baserat på 354 Recensioner)
Pris
7950 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
1750 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn ellr från någon avreseort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Deltagarantal
4- 12
Bokningskod
ALBANIA
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6250 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5700 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...