Rundresa Bulgariens Judiska Arv

Rundresa Bulgariens Judiska Arv

Rundresa till minnes av de 50000 judarnas undsättning under 2 världskriget.

Bulgariens judiska arv med anor i 200-talet f.Kr. förstördes delvis under hundraden men nu pågår återuppbyggnads försök på många ställen runt om i landet. Vår rundresa tar oss till några av de platserna efter den judiska kulturen och historia. Med på vår tur (på vissa avgångar) har vi vår ciceron i judisk historia Anthony Georgieff som delar med sig av sin stora kunskap.

Resans höjdpunkter
♦ Sofia
– huvudstaden som bjuder på mycket kultur och historia.
Rousse - Nobelpristagaren i litteratur (1981) Elias Canettis fördelseort .
Plovdiv – som precis som Rom är byggt på 7 kullar; fredagskvällsbön i Zion synagogan.

 


Reseplan:
Dag 1 (to). Sofia
Ankomst till Sofia där vår guide möter oss. Kort sightseeing med bl.a. besök på Stora Synagogan och det Judiska museet. Välkomstmiddag på Chabad Kosher Center. Övernattning på hotel I Sofia.

Dag 2 (fr). Sofia
Vi besöker Sofias judiska kyrkogård och därefter rundtur på de gamla judiska kvarteren. Fredagsbön i synagogan.

Dag 3 (lö). Sofia
Sabbath. Dagen till egen disposition.

Dag 4 (sö). Sofia- Samokov - Dupnitsa - Kyustendil - Sofia
Dagsutflykt söder om Sofia. Vårt första stopp är Samokov där vi besöker Samokov synagogan samt Arie huset, numera museum efter en rik judisk familj. Vi besöker också Belyova kyrkan där en fin fontän var byggd med judiska gravstenar. Vår utflykt fortsätter mot staden Dupnitsa. Besök till monumentet over judar stuppade I krigen 1912-18 och kyrkogården. Vidare till Kyustendil. Vi tar en kopp gott kaffe på den judiska marknaden; besök på Dimitar Peshev museet. Tillbaka till Sofia. Övernattning.

Dag 5 (må). Sofia - Vidin - Rousse
Efter frukost styr vi kurs norrut mot Vidin; besök på f.d. synagogan, judiska kyrkogården samt medeltidsborgen Baba Vida (Mormor Vida). Senare på eftermiddagen åker vi till Rousse. Övernattning.

Dag 6 (ti). Rousse - Silistra
Vi strövar på Ashkenazic och Sephardic kvarteren. Vi besöker också huset där Nobelpristagaren i litteratur (1981) Elias Canetti föddes. Sent på kvällen fortsätter vi österut mot Silistra. Övernattning.

Dag 7 (ons). Silistra - Varna - Burgas
Efter besöket på Eliezer Papos heliga plats äker vi till Varna, den största hamnstaden i Bulgarien. Stadsrundvandringen tar oss bl.a. till ruinerna efter Sephardic och Ashkenazic synagogorna. Lunch på Chabad Kosher restaurang. Vidare till Burgas med ett stop vid den judiska kyrkogården utanför Varna. Övernattning i Burgas.

Dag 8 (to). Burgas - Plovdiv
I Burgas besöker vi den f.d. synagogan som numera huserar stadens Konstmuseum. På vägen stannar vi i Karnobat, med den största och äldsta judiska kyrkogård I Bulgarien. Övernattning i Plovdiv.

Dag 9 (fr). Plovdiv
Vi tillbringar dagen i Bulgariens kulturhuvudstad. Fredagskvällsbön i Zion synagogan. Övernattning.

Dag 10 (lö). Plovdiv – Sofia / Avresa
Transfer tillbaka till Sofia flygplats och hemresa eller vidare enligt eget program.

   

I grundpriset ingår:  ► samlad transfer från/till Sofia flygplatsen (mellan 09:00 och 19:00); i annat fall kan man beställa privat transfer ► all transport jfr. program ► 9 nätter på 3*-hotell, (del i dubbelrum, med eget WC/dusch) ► frukost (dag 2-8); 1 middag på Chabad Kosher Center i Sofia (Dag-1) ► engelsktalande lokalguide ► Anthony Georgieffs bok om Det Judiska Arvet i Bulgarien (på engelska) ► entréavgifter (enligt program)
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:  flygresa; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Enkelrum (i mån av plats),gäller 3*-hotell:kontakta oss ♦ Transfers (tillval): privat transfer från/till Burgas flygplats: +1000:-/bil/enkel (max 4 pers); från/till Varna flygplats: +1200:-/bil/enkel (max 4 pers) ♦ Extra utflykter/aktiviteter: bokas och betalas på plats

Bra att veta:  ♦ turens längd: 10 dagar/9 nätter  ♦ svårighetsgrad: lätt  ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/rutten) kan förekomma. ♦ Glöm inte passet och ditt EU-sjukförsäkringskort ♦ om du ordnar resan till Bulgarien själv måste du befinna dig vid en viss förutbestämd tid på flyplatsen för att ansluta dig till en samlad transfer. I annat fall kan du beställa (tillval) privat transfer till turens startpunkt. ♦ Guide – vi samarbetar med Herr Anthony Georgieff som jobbade under många år för BBC/World Service samt i Tyskland och Danmark. Anthony är medförfattare till boken "A Guide to Jewish Bulgaria” (2011), den första detaljerade guidebok om Bulgariens judiska arv. ♦ Turen kan anordnas med Penguin Travel färdledare eller med Anthony Georgieff som ciceron. Inkvarteringen kan uppgraderas till 4*-hotell enligt tabellen:

Pris per person (SEK)

Hotell guide 4-5 pers. 6-7 pers.
3* egen 5190 4590
4* egen 6490 5990
3* Anthony G. 6490 5790
4* Anthony G. 7990 7490

   

 

 

 

 

 

Vi rekommenderar resa i perioden:   april - oktober

   


Fotogalleri


Rundresa Bulgariens Judiska Arv (Nominell 4.95 / 5 Baserat på 379 Recensioner)

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
Här kommer några ungefärliga priser på flyg till Bulgarien (t/r) vid den 23 februari 2015:
Stockholm – Sofia – 2000 SEK
Göteborg – Sofia – 3000 SEK
Malmö –Sofia – 1000 - 1500 SEK
Köpenhamn – Sofia – 2000 SEK
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Deltagarantal
6-18
Bokningskod
BGJEWRUND
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5700 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6250 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...