Rundresa Bulgariens Judiska Arv

Rundresa Bulgariens Judiska Arv

Rundresa till minnes av de 50000 judarnas undsättning under 2 världskriget.

Bulgariens judiska arv med anor i 200-talet f.Kr. förstördes delvis under hundraden men nu pågår återuppbyggnads försök på många ställen runt om i landet. Vår rundresa tar oss till några av de platserna efter den judiska kulturen och historia. Med på vår tur (på vissa avgångar) har vi vår ciceron i judisk historia Anthony Georgieff som delar med sig av sin stora kunskap.

Resans höjdpunkter
♦ Sofia
– huvudstaden som bjuder på mycket kultur och historia.
Rousse - Nobelpristagaren i litteratur (1981) Elias Canettis fördelseort .
Plovdiv – som precis som Rom är byggt på 7 kullar; fredagskvällsbön i Zion synagogan.

 


Reseplan:
Dag 1 (to). Sofia
Ankomst till Sofia där vår guide möter oss. Kort sightseeing med bl.a. besök på Stora Synagogan och det Judiska museet. Välkomstmiddag på Chabad Kosher Center. Övernattning på hotel I Sofia.

Dag 2 (fr). Sofia
Vi besöker Sofias judiska kyrkogård och därefter rundtur på de gamla judiska kvarteren. Fredagsbön i synagogan.

Dag 3 (lö). Sofia
Sabbath. Dagen till egen disposition.

Dag 4 (sö). Sofia- Samokov - Dupnitsa - Kyustendil - Sofia
Dagsutflykt söder om Sofia. Vårt första stopp är Samokov där vi besöker Samokov synagogan samt Arie huset, numera museum efter en rik judisk familj. Vi besöker också Belyova kyrkan där en fin fontän var byggd med judiska gravstenar. Vår utflykt fortsätter mot staden Dupnitsa. Besök till monumentet over judar stuppade I krigen 1912-18 och kyrkogården. Vidare till Kyustendil. Vi tar en kopp gott kaffe på den judiska marknaden; besök på Dimitar Peshev museet. Tillbaka till Sofia. Övernattning.

Dag 5 (må). Sofia - Vidin - Rousse
Efter frukost styr vi kurs norrut mot Vidin; besök på f.d. synagogan, judiska kyrkogården samt medeltidsborgen Baba Vida (Mormor Vida). Senare på eftermiddagen åker vi till Rousse. Övernattning.

Dag 6 (ti). Rousse - Silistra
Vi strövar på Ashkenazic och Sephardic kvarteren. Vi besöker också huset där Nobelpristagaren i litteratur (1981) Elias Canetti föddes. Sent på kvällen fortsätter vi österut mot Silistra. Övernattning.

Dag 7 (ons). Silistra - Varna - Burgas
Efter besöket på Eliezer Papos heliga plats äker vi till Varna, den största hamnstaden i Bulgarien. Stadsrundvandringen tar oss bl.a. till ruinerna efter Sephardic och Ashkenazic synagogorna. Lunch på Chabad Kosher restaurang. Vidare till Burgas med ett stop vid den judiska kyrkogården utanför Varna. Övernattning i Burgas.

Dag 8 (to). Burgas - Plovdiv
I Burgas besöker vi den f.d. synagogan som numera huserar stadens Konstmuseum. På vägen stannar vi i Karnobat, med den största och äldsta judiska kyrkogård I Bulgarien. Övernattning i Plovdiv.

Dag 9 (fr). Plovdiv
Vi tillbringar dagen i Bulgariens kulturhuvudstad. Fredagskvällsbön i Zion synagogan. Övernattning.

Dag 10 (lö). Plovdiv – Sofia / Avresa
Transfer tillbaka till Sofia flygplats och hemresa eller vidare enligt eget program.

   

I grundpriset ingår:  ► samlad transfer från/till Sofia flygplatsen (mellan 09:00 och 19:00); i annat fall kan man beställa privat transfer ► all transport jfr. program ► 9 nätter på 3*-hotell, (del i dubbelrum, med eget WC/dusch) ► frukost (dag 2-8); 1 middag på Chabad Kosher Center i Sofia (Dag-1) ► engelsktalande lokalguide ► Anthony Georgieffs bok om Det Judiska Arvet i Bulgarien (på engelska) ► entréavgifter (enligt program)
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris:  flygresa; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Enkelrum (i mån av plats),gäller 3*-hotell:kontakta oss ♦ Transfers (tillval): privat transfer från/till Burgas flygplats: +1000:-/bil/enkel (max 4 pers); från/till Varna flygplats: +1200:-/bil/enkel (max 4 pers) ♦ Extra utflykter/aktiviteter: bokas och betalas på plats

Bra att veta:  ♦ turens längd: 10 dagar/9 nätter  ♦ svårighetsgrad: lätt  ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/rutten) kan förekomma. ♦ Glöm inte passet och ditt EU-sjukförsäkringskort ♦ om du ordnar resan till Bulgarien själv måste du befinna dig vid en viss förutbestämd tid på flyplatsen för att ansluta dig till en samlad transfer. I annat fall kan du beställa (tillval) privat transfer till turens startpunkt. ♦ Guide – vi samarbetar med Herr Anthony Georgieff som jobbade under många år för BBC/World Service samt i Tyskland och Danmark. Anthony är medförfattare till boken "A Guide to Jewish Bulgaria” (2011), den första detaljerade guidebok om Bulgariens judiska arv. ♦ Turen kan anordnas med Penguin Travel färdledare eller med Anthony Georgieff som ciceron. Inkvarteringen kan uppgraderas till 4*-hotell enligt tabellen:

Pris per person (SEK)

Hotell guide 4-5 pers. 6-7 pers.
3* egen 5190 4590
4* egen 6490 5990
3* Anthony G. 6490 5790
4* Anthony G. 7990 7490

   

 

 

 

 

 

Vi rekommenderar resa i perioden:   april - oktober

   


Fotogalleri


Rundresa Bulgariens Judiska Arv (Nominell 4.95 / 5 Baserat på 442 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
Här kommer några ungefärliga priser på flyg till Bulgarien (t/r) vid den 23 februari 2015:
Stockholm – Sofia – 2000 SEK
Göteborg – Sofia – 3000 SEK
Malmö –Sofia – 1000 - 1500 SEK
Köpenhamn – Sofia – 2000 SEK
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Deltagarantal
6-18
Bokningskod
BGJEWRUND
På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen) 8800 SEK, 8 Dagar

På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen)

Under den här resan cyklar vi längs Balkanbergens norra och centrala delar, som är kända för sin...
Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan 25300 SEK, 8 Dagar

Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan

Saudiarabien är en av de mest gåtfulla och svåra platserna att besöka, så missa inte denna unika...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 7350 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...