Somalilands höjdpunkter

Somalilands höjdpunkter

 Om du vill besöka ett land som inte finns officiellt - måste du följa med till Somaliland! Även om resten av Somalia har varit ett tillträde för resenärer i två decennier, har den självutnämnda republiken Somaliland återställt lag och ordning inom sina gränser. Västens säkerhet tas på allvar och utlänningar är välkomna. Detta är en resa tillbaka i tiden till civilisationens början. Från den moderna huvudstaden Hargeisa till den gamla hamnen Berbera. Från öknesamhället till några av de bästa bergskonsten på kontinenten: Laas Geel - vi visar dig ett land som inte kunde vara längre bort från turiststigen. Efter att ha besökt livliga historiska städer kommer vi att fördjupa oss i Somalilands gröna paradis - Daallo-bergen.

Vår tur är för dem som gillar att resa till nya platser och vill uppleva det afrikanska hornets hemligheter!

Höjdpunkter:
Laas Geel - Afrikanska hornets tidigaste grottmålningar
Berbera - Det gamla kvarteret


Reseplan:   

Dag 1: Ankomst till Hargeisa
Plocka upp och transfer till ditt hotell. Beroende på din ankomsttid finns det möjlighet att utforska Somalilands huvudstad. Efter en vila kan du fritt gå runt stadens centrum för att få en känsla av folket och staden.

Dag 2: Hargeisa - Laas Geel - Berbera
Tidigt på morgonen utforskar vi Hargeisa och besöker inbördeskrigsmonumentet och den centrala marknaden. Sedan besöker vi Laas Geel - Afrikas viktigaste område för bergkonst. De livfulla färgerna och välbevarade målningarna beräknas vara cirka 10 000 år gamla. Vi kör vidare till hotellet Berbera. I Berbera kan du koppla av på stranden och simma medan solen går ner.

Dag 3: Berbera - Sheikh - Burco
Efter frukost kan du koppla av på stranden och ta ett dopp innan du utforskar Berbera City. En halvdagstur kommer att bekanta dig med denna historiska stad. Särskilt intressant är det gamla kvarteret med sina välbevarade exempel på ottomansk och brittisk arkitektur. Sedan kör vi till den lilla bergstaden Sheikh. Att korsa Sheikh Mountain är en fantastisk upplevelse på grund av utsikten och den behagliga temperaturen. I slutet av dagen kör vi längre öster om Burco - den näst största staden i landet.

Dag 4-5: Burco - Erigavo - Daallo Mountains - Burco
I Burco vandrar vi runt och utforskar staden. Sedan har vi en mycket lång bilresa till Erigavo - huvudstaden i Sanaag-provinsen. Från Erigavo finns det möjlighet att besöka Daallo-bergen, som betraktas som Somalilands gröna paradis med sina bevuxna skogar. Fjällen är mer än 2400 meter höga. Övernattning i Erigavo på ett litet hotell och nästa dag övernattar vi i Burco.

Dag 6: Burco - Hargeisa
Kör tillbaka till Hargeisa (4,5 timmar). Fritid att utforska staden. Övernattning på hotell.

Dag 7: Avresa
 


Priset inkluderar:
6 nätter på standardhotell inkl. frukost
Flygplatstransfer
Alla transporter och ingångar
Engelsktalande lokal guide
Visalinbjudan
Ingångsbrev för sightseeing - Las Geel och andra platser
lokala bilder och tillgång till turer

Ingår ej:
Internationella flygbiljetter
Försäkring
Tips och personliga kostnader
Drycker och måltider som inte nämns i programmet
Visa

Ytterligare tjänster:
Enkelrumstillägg: 950 SEK


Fotogalleri


Somalilands höjdpunkter (Nominell 4.85 / 5 Baserat på 107 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Deltagarantal
6-12
På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen) 8800 SEK, 8 Dagar

På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen)

Under den här resan cyklar vi längs Balkanbergens norra och centrala delar, som är kända för sin...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 7350 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Jemen - fastlandetstur (från Salalah, Oman) 25750 SEK, 8 Dagar

Jemen - fastlandetstur (från Salalah, Oman)

Jemen, med sin rika historia, kulturarv och naturliga skönhet, var ett populärt turistmål innan...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...