Rejs trygt og sikkert!

Indien: den gyllene triangeln

Indien: den gyllene triangeln

Indiens gyllene triangel i norra Indien är fantastisk och äventyrlig. Denna rundresa inkluderar besök i Delhi, Jaipur och Agra. Här upplever du mysterium, romantik, intriger, storhet och aristokrati. Tiden är avsatt för att utforska var och en av dessa fantastiska destinationer i din egen takt .


Reseplan:   

Dag 1. Delhi
Ankomst till Delhi. Du måste gå igenom tull- och invandringsmyndigheter och bagageanspråk. Du kommer att träffa vår representant när du har lämnat ankomsthallen helt. Transfer till hotell i Gurgaon (Delhi). Efter frukost är det en stadsrundtur i New Delhi. Resan inkluderar bl.a. ett besök i Qutub Minar, som är det högsta tornet i Indien. Qutub-ud-din Aibak började bygga tornet 1199. 27 Hindu- och Jain-tempel förstördes så att kolonnerna kunde återanvändas för Quwwat-ul-Islam-moskén, som också byggdes av Qutub-ud-din Aibak. Vi besöker Humayuns grav som byggdes av Humayuns änka och är ett unikt monument i indo - persisk stil. Humayun var en indisk mogul. Kör förbi den imponerande India Gate samt parlamentsbyggnaden och presidentpalatset - Rastrapathi Bhawan. Återvänd till hotellet. Övernattning på hotellet.

Dag 2. Delhi
Efter frukost, börja dagen med en resa till Old Delhi. Raj Ghat besöks, ett enkelt minnesmärke till ära för Mahatma Gandhi. Kör förbi Röda fortet och fortsätt till Jama Masjid, en av de största moskéerna i Asien. Det var den sista ikoniska byggnaden för den stora mogulen, Shahjahan, byggd 1656 med hjälp av 5000 hantverkare. Moskén byggdes mittemot Röda fästningen. Moskén är också känd som Masjid-I-Jahanuma, vilket betyder "moskén som befaller hela världens vision". Återvänd till hotellet. Tid på egen hand på eftermiddagen. Övernattning.

Dag 3. Delhi - Jaipur
Efter frukost sker transfer till Jaipur (155 km / ca 6-7 timmar). Ankomst till hotellet. Resten av dagen står till ditt förfogande. Övernattning på hotell.

Dag 4. Jaipur
Efter frukost sker transfer till den gamla huvudstaden Amber, där bland annat. kan se det fantastiska Amber Fort. Maharaha Mansingh, som var general under den stora mogulen Akbar, startade Amber Fort på 1600-talet. Innan stadspalatset fanns i Jaipur var Amber Fort makten. Byggnaden är inskriven på UNESCO: s världsarvslista. Man fortsätter med sightseeing i Jaipur. Bland höjdpunkterna är stadspalatset, som är ett överväldigande komplex som inkluderar utsökta palats, trädgårdar och gårdar. Vackra handgjorda snidade dörröppningar kännetecknar palatskomplexet. Museet innehåller samlingar av sällsynta manuskript, rustningar, kostymer, mattor och miniatyrmålningar. Gå upp till intilliggande Jantar Mantar eller Astronomical Observatory som byggdes av Maharaja i Jaipur 1726. Du får också möjlighet att vandra runt på de lokala marknaderna. Återvänd till hotellet. Övernattning.

Dag 5. Jaipur - Fatehpur - Agra
Efter en tidig frukost (runt kl. 07.00) fortsätter tur och retur till Agra (240 km / ca 6 timmar). Längs vägen besöker du Fatehpur Sikri, den övergivna röda sandstensstaden grundad av den stora mogul Akbar. Här var Mughals palats på 1500-talet. Palatset lämnades emellertid strax efter det byggdes när den lokala vattenbrunnen rann torr. Slottet har hållit bra de senaste 300 åren. Här kan du se palats, moskéer etc.
Ankomst till hotellet i Agra. Besök Taj Mahal (stängt på fredagar). Taj Mahal är allt man drömmer om och mer. Det tog 22 år och 20 000 människor att bygga detta mästerverk. Den vita marmorn bröts ca. 322 km bort och bogseras av 1000 elefanter. Byggd av mogul Shah Jahan som ett uttryck för sin kärlek till sin fru Mumtaz Mahal i mitten av 1600-talet. Taj Mahal är verkligen ett av världens stora underverk. Även om Taj Mahal verkar vara otroligt perfekt från nästan alla vinklar, är det marmorkonsten som verkligen är fantastisk. Det kommer att finnas mycket att hypnotisera av detta anmärkningsvärda mästerverk. Fortsätt till Agra Fort, som är ett utmärkt exempel på Mogul-arkitektur. Återgå till hotellet. Övernattning.


Dag 6. Agra - Jhansi - Kaijuraho

Tidig frukost på hotellet. Överför till tågstationen. Shatabdi Express-tåg till Jhansi. Avgång kl 08:10. Ankomst till Jhansi kl 10:34. Vid ankomsten till Jhansi hälsas du av vår representant. Kör till Khajuraho (165 km / ca 4 timmar). Ankomst till hotellet i Khajuraho.
På eftermiddagen kan du ta en promenad runt Chandela Temple Complex. Här i Khajuraho hittar du flera berömda erotiska tempel som är några av de finaste templen i norra Indien. På grund av dess avlägsna läge i norra Indien förblev templen oskadd av de muslimska erövringarna. De invecklade träsniderierna är i mycket gott skick och sägs representera efterlivet i paradiset. Templen byggdes under den mäktiga Chandela-dynastin. Man besöker templen Kandariya Mahadeva, Ghatrabhuj, Parswanath och Ghantai. Var och en anmärkningsvärd och unik i sin design och arkitektur. Återvänd till hotellet. Övernattning på hotell.

Dag 7. Khajuraho - Varanasi med flyg
Efter frukost är det transfer till flygplatsen för att ta inrikesflyg till Varanasi. Avgång kl 15:05 med Air India. Ankomst till Varanasi kl 15:55. Vid ankomsten till Varanasi möter du vår representant som kommer att köra dig till hotellet.
Varanasi kan inte beskrivas - bara upplevt. Trångt med tempel och en labyrint av gator är denna plats ett populärt resmål för både inhemska turister och utländska turister. Varanasi är den äldsta bebodda staden i Indien och en av världens äldsta huvudstad i den hinduiska religionen. Senare på kvällen kan du uppleva Rajendra Prasad Ghat med utsikt över floden Ganges. Övernattning på hotell.

Dag 8. Varanasi
Upp före gryningen för att nå en båttur på floden Ganges. Vid solnedgången kommer man att uppleva en av de mest fascinerande religiösa ritualerna när hinduiska pilgrimer anländer till floden för att tvätta bort sina synder eller sprida sina dödas aska ut på floden. Återvänd till hotellet. Frukost. Sedan är det en stadsrundtur på en halv dag. Se Kashi-Vishwanath-templet, som är det heligaste av alla tempel tillägnad Shiva. Besök till Bharat Mata mandir, som är ett unikt tempel för att hedra "Moder Indien" och som är invigt av Mahatma Gandhi själv. På eftermiddagen är det en utflykt till Sarnath. Sarnath (även känd som Mirgadava, Migadaya, Rishipattane, Isipatana) är en park där Gautama buddha [Siddhārtha Gautama; Buddha] lärde först. Sarnath ligger 13 km nordost om Varanasi i Uttar Pradesh, Indien. Återgå till hotellet. Övernattning.

Dag 9. Varanasi - Delhi
Frukost på hotellet. Transfer till Varanasi flygplats. Inrikesflyg till Delhi flygplats. Avgång: Varanasi kl 15:10 med Jet Connect. Ankomst till 16:35. Vid ankomsten kan man stanna kvar i transit innan hemresan.

Obs: Resan kan också ordnas för 2-3 personer,vänligen fråga oss om pris.
Praktisk information: ► Hotellincheckning sker kl. 14:00; utcheckning är kl 12:00 ► Taj Mahal stänger på fredag ► möjlighet för elefantridning vid Amber Fort i Jaipur


Priset inkluderar:
08 nätter hotellboende på delningsbasis på 3 * hotell
Måltider: Halvpension enligt programmet
Alla transfers
utflykter och sightseeingturer enligt resplanen skal tillhandahållas med luftkonditionerade fordon
Tjänster av en lokal engelsktalande guide under sightseeing enligt resplanen
Inträdesavgifter till alla världsarvsmonument som anges i resplanen (endast för ett besök)
vägskatter; parkeringsavgift,bränsleavgifter och mellanstatliga skatter
01 Elefantresa (alternativt med jeep) vid Amber fort i Jaipur
02 vanliga båtturer på floden Ganges i Varanasi
01 Rickshaw-tur i Varanasi
Ac Chair Car tågbiljetter för sektorn Agra - Jhansi
Lokal representant för hjälp vid alla ankomst- och avgångstransfer
Alla nu gällande skatter

Ingår ej:
internationella flygbiljetter
reseförsäkring
personliga utgifter
dricks
avgift för foto och kamera
måltider och drycker som inte nämns i programmet
inrikesflyg Khajuraho - Varanasi och Varanasi - Delhi - cirka 1740 SEK / 170 EUR (priset är endast vägledande och därmed ändringar kan inträffa vid bokning)

Ytterligare tjänster:
4 * hotell uppgradering - på begäran


Fotogalleri


Indien: den gyllene triangeln (Nominell 4.67 / 5 Baserat på 41 Recensioner)
Deltagarantal
min. 2 pax
Bokningskod
INDIA
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...