Vandra i Nepal 10050 SEK, 12 Dagar

Upptäck Nepals fantastiska natur och världens bästa vandringsleder!

På 12 dagar bekantar vi oss med landets rika kultur och upplever de största sevärdheterna. Vår tur börjar i Katmandu med en hel rad objekt från världskultursarvslistan. Vi stannar också i Kurintar och besöker det berömda Manakamanatempel. Under vandringsdelen av resan utforskar vi Nepals fantastiska natur och vi vandrar genom små bergsbyar, skiftande landskap och strålande vyer mot de snöklädda centrala Himalayabergstoppar. Chitwan nationalparken står också på programmet – elefantsafari, spaning efter bengaliska tigrar mm. Upplevelserna är enorma och kommer att ge oss många fantastiska minnen för livet!

Resans höjdpunkter:
Kathmandu – det stora antalet buddhistiska tempel i Kathmandu med omnejd är anledningen att staden kallas för "City of Temples"
Annapurna – trakten bjuder på hissnande vyer mot Himalaya topparna
Chitwan – spana efter noshörningar från elefantryggen!

OBS. P.g.a. det svåra läget i Nepal som följd av den förödande jordbävningen ställer vi in alla avresor till Nepal. Vi önskar den nepalesiska befolkningen all lycka och hoppas att landet lyckats resa sig igen och attrahera turister på nytt. I dags läget har Penguin Travel inga turister i området.

 


Reseplan:
Dag 1. Kathmandu

Ankomst (på egen hand och räkning) till Kathmandu där vår lokal guide möter oss på flygplatsen; transfer till vårt hotell.

Dag 2. Kathmandu med omnejd
På förmiddagen utforskar vi huvudstaden, Kathmandu, där vi bl.a. besöker Kathmandu Durbar torget, Kumari huset – residensen av Kumari, Nepals levande gudinna. Vi besöker också Kasthamandap templet, byggt av en enda trädstam påstås det, Shiva templet, Shiva Parvati templet m.fl. Vi åker riksha genom Indrachowk och Assan marknaderna. På eftermiddagen åker vi till Swyambhunath Stupa och Apornas temple som med sina 365 trappsteg tar oss till toppen med en flott utsikt över staden. Övernattning i Kathmandu.

Dag 3. Kathmandu - Kurintar
Förmiddagen är till egen disposition att utforska mer av staden. På eftermiddagen åker vi längs Kathmandu-Pokhara motorvägen mot Kurintar (170km, ca 3t). Övernattning i Kurintar.

Dag 4. Kurintar - Trisulifloden rafting (tillval) - Pokhara
Vi tar kabinliften upp till Manakamanatempel; det sägas att gudinnan Manakamana beskyddar den lokalbefolkningen och uppfyller deras önskningar. Efter lunche kan man (som tillval) ta en raftingstur över Trisulifloden och upptäcka vackra dalgångar och brantkantade raviner. Sent på eftermiddagen kör vi mot Pokhara (ca 3t). Övernattning i Pokhara.

Dag 5. Pokhara - Kande - Australian camp - Tolka
En kort färd (ca 1t) tar oss till Kande där vandringen börjar. Vi vandrar (ca 2t) upp till Australian Camp på 2 000 m höjd och vidare upp till Tolka. Leden slingrar sig via terrasserade åkrar och skog och bjuder på fantastiska vyer mot Annapurnatopparna i centrala Himalayabergen. Vi övernattar i en enkel berghytta.
Vandring ca 5 t

Dag 6. Tolka - Landruk - Ghandruk
Dagensetapp börjar från Dhampus och längs bergsryggen och alpängar till byn Landruk (1 565 m ö.h.). Landruk ligger utmed trekkingsrutten mot Annapurna Base Camp; byn är känd för sin honungsfestival. Vi fortsätter upp över den närliggande bergspass på 2 150m höjd innan vi vandrar ned genom skog och en litet kanjon till Modifloden och vidare till Ghandruk (1 940 m ö.h.). Byn är en udda bosättning med tätt liggande hus med flata tak. Missa inte att besöka den lokala handkraftsverkstaden. Övernattning i ett enkelt gästhus.
Vandring ca 5 t

Dag 7. Gyandruk - Nayapul - Pokhara
Vi lämnar Ghandruk och styr ned, genom små byar och terrasser, till Syauli Bazaar (ca 2t). På vägen njuter vi av lanskapet i södra Annapurna och Machhapuchhare. Vi följer Modifloden mot Nayapul där vår transfer väntar på oss. Transfer till Pokhara (ca 1.5t bilfärd). Övernattning på turisthotell i Pokhara.

Dag 8. Pokhara
Idag utforskar vi Pokharadalen. Pokhara har länge varit en handelscenter där än i dag kan man se många mulkaravaner strax utanför staden. Olika möjligheter för shopping eller varför inte ta en promenad på de många marknader på jakt efter souvenirer. Alternativt kan man ta (tillval) en seglads över Fewasjön, besöka Gupteswar grottan mm. Vår lokala guide ge gärna oss många tips. Övernattning på turisthotell i Pokhara.

Dag 9. Pokhara - Chitwan Nationalparken
Vi intar en tidig frukost och sedan för vi till Chitwan NationalParken (ca 5t bilfärd). Parken är en Asiens bästbevarde parker, med många djur- och fägelarter. Vi får en kort informationsmöte innan vi sätter oss på elefanter och beger oss på safari i nationalparken. En del av parkens natur utforskar vi med båt. Övernattning på en lodge i Chitwan.

Dag 10. Chitwan Nationalparken
Vi tillbringar dagen i parken med olika aktiviteter – fågelskådning, elefantsafari, seglads över Narayanifloden där vi spanar efter krokodiler. Här kan vi se noshörningar, apor, elefanter och med lite tur kanske även leopard och bengaliska tigrar. Övernattning på en lodge i Chitwan .

Dag 11. Chitwan Nationalparken - Kathmandu
Vi ha en sista jungelaktivitet och därefter åker vi tillbaka till huvudstaden Kathmandu (ca 5-6t). Resten av dagen är till egen disposition. Övernattning på turisthotell i Kathmandu.

Dag 12. Avresa
Transfer till flygplatsen och avresa (på egen hand och räkning).

Bra att veta: ♦ turens längd: 12 dagar/11 nätter (exkl. resdagarna) ♦ svårighetsgrad: moderat / Vandringarna är tekniskt ganska enkla och det är själva höjden som av somliga upplevs som mer krävande och tar på krafterna. ♦ de angivna vandringstiderna avser själva vandringen (utan några stopp mm. inräknade). ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/vandringsrutten) kan förekomma. Vi upplyser om detta så gott det går i förväg.

Visum:  Visum krävs för nordiska medborgare. Turistvisum kan får vid ankomsten till flygplatsen i K; man ska ha med sig 2 färgfoton. Visumavgiften betalas enbart kontant i USD. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik) och måste innehålla 2 ostämplade sidor per visum.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer: Utförlig information hittar du t.ex. på http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i god tid innan avresan.

Vi rekommenderar resa i perioden:   Man kan åka till Nepal året runt dock den bästa tiden för vandringar är februari-maj samt september-november. Vi rekommenderar att man undviker regnperioden (juni-augusti).

Nödvändig utrustning:    Bra vandringskängor är ett måste oavsett vilken svårighetsgrad du väljer. Kom ihåg att prova dina nya kängor innan avresan. Dagsryggsäck är praktisk att ha till t.ex. vattenflaska, kamera mm. Glöm inte heller regnkläder och extra ombyte. Vädret i bergen skiftar snabbt – även på sommaren.


Priset inkluderar:
Övernattning på turisthotell (del i dubbelrum) samt på enkla gästhus (under vandringsdagarna)
frukost i Kathmandu
Kurintar and Pokhara; helpension i Chitwan och under trekket
transfer från/till flygplatsen (vid ankomst och avresa)
all transport jfr. program
bagagetransport
biljetter till kabinliften i Manakamana
entréavgifter (enligt program)
vandringstillstånd
engelsktalande lokal guide OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum (på hotellen). Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
Turistvisum: +25USD/pass (per 1/1-2015)
flygresa
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
drycker och dricks
turistvisum
vaccinationer
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet
'I grundpriset ingår' eller som orsakas av oförutsedda händelser (inställda flyg,naturkatastrofer och dylik). Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
Betalas kontant vid ankomsten till flygplatsen i Kathmandu
mindre grupptillägg: turen kan anordnas även för 2-3 personer resande/betalande tillsammans dock i detta fall tillkommer +900:-/pp för ”egen liten grupp”
rafting på Trisulifloden (tillval): +250:-/pp
extra utflykter/aktiviteter (tillval): bokas och betalas på plats


Fotogalleri


Vandra i Nepal (Nominell 4.87 / 5 Baserat på 245 Recensioner)
Pris
10050 SEK
Reslängd
12 Dagar
Enkelrum
2850 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
10300 SEK
Reslängd
12 Dagar
Enkelrum
2950 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
Min. 4 people
Bokningskod
Nepal
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 5200 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 7450 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
På cykel i Rodopibergen (med guide) 5300 SEK, 8 Dagar

På cykel i Rodopibergen (med guide)

Cykling på landsvägar i de gröna bergen, Rodopibergen i Bulgarien. Rodopibergen ligger i...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och...


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att...