Rejs trygt og sikkert!

Kaukasus upptäckt. Armenien och Nagorno Karabakh

Kaukasus upptäckt. Armenien och Nagorno Karabakh

 

Ta en spektakulär resa i Kaukasus till det första kristna landet i världen, Armenien och den turistfria republiken Artsakh, känd som Nagorno-Karabakh.
Armenien har ett överflöd av medeltida kloster och kyrkor med en arkitektur i överensstämmelse med de vackra bergslandskap som imponerar från de slingrande klippformationerna i Garni Gorge till sjön Sevan, en av världens högsta sjöar och det magnifika Geghard-klostret (ett UNESCO: s världsarv). och fascinerar.
Vi tillbringar några dagar i den bergiga republiken Artsakh eller Nagorno-Karabakh, okänd för de flesta och kanske ett av de vackraste områdena i Kaukasus. En av upplevelserna kommer att vara en mycket lokal vinprovning!

 


 

Dag 1: Ankomst Yerevan, Sevan-sjön, Garni, Geghard.
Tidig morgon ankomst till huvudstaden Jerevan. Guidemöte och transfer till hotellet för en tupplur innan vi kör klockan 10 till Sevansjön "Armeniens blåa öga". Denna enorma bergsjö är världens näst högsta sötvattensjö. Vi besöker det gamla medeltida klostret Sevanavank på halvön med en fantastisk utsikt över sjön. Härifrån kör vi till Kotayk-regionen för att se Garni-templet, som går tillbaka till 1.århundrade. Templet är ett pittoreskt monument från den hellenistiska perioden och ett imponerande stycke gammal armenisk arkitektur. Vi fortsätter nordost och högre in i ravinen där floden Azat rinner för att besöka Geghard-klostret. De spektakulära höga klipporna som omger klostret, tillsammans med klostret, delvis ristade i klipporna, är ett UNESCO: s världsarvslista. Härifrån kör vi tillbaka till Jerevan. Övernattning i Jerevan. (B / - / -)

Dag 2: Echmiadzin, Zvartnots
Idag börjar vi utforskningen av den livliga huvudstaden i Armenien, Yerevan, där forntida kultur och gamla traditioner går hand i hand med modern livsstil. Vi börjar vår vandring från Republic Square, arkitekten Alexander Tamanians mästerverk. Härifrån fortsätter vi till "Cascades", ett friluftsmuseum för modern konst med massiva trappor som leder upp till Victory Park, där det finns en fantastisk utsikt över centrum. Vi ser operahuset, en vacker byggnad i centrum av Jerevan. Bakom är Frihedspladsen, omgiven av parker som har tagits över av utomhuskaféer, och slutligen kommer vi till sjön Svane. Vi fortsätter små 20 km till Echmiadzin, den armeniska kyrkans andliga centrum och alla armenier. Här är den äldsta kristna kyrkan i Armenien, Echmiadzin-katedralen, byggd 301-303 av St.Gregorios Upplysaren.
Vi ser ruinerna av tempelet Zvartnots, som också finns på listan över kulturarv. Zvartnots är ett unikt monument i världsarkitektur och ett utmärkt bevis på den höga konstnärliga och tekniska nivån i Armenien under 700-talet. Härifrån tillbaka till Jerevan för övernattning. (B / - / -)

Dag 3: Yerevan - Khor Virap - Arenihulen - Noravank - Jermuk - Vayk
Vi går norrut till Ararat-regionen, där den gamla staden och den tidigare huvudstaden Artashat ligger. Besök i Khor Virap-klostret med det kungliga fängelset, där St.Gregorios Upplysaren hölls fängslad i tretton år innan Christianiserade Armenien som det första kristna landet år 301. Detta är det närmaste vi kommer till Araratberget och det armensk-turkiska begränsa. Turen fortsätter till Vayots Dzor-regionen och Areni-grottan, där världens äldsta läderskor har grävts ut. Skon visas idag på Armeniens historiska museum. Grottan är också känd för några av de äldsta installationerna för vinproduktion. Vi besöker Noravank klyftan med klostret med samma namn från 1200-talet.Kör till Jermuk med det vackra vattenfallet som med 70 m faller i floden Arpa. Med föreningar till en hårstorlek som flyter fritt, och kallas också "sjöjungfruhår". Dagen slutar i Vayk, där vi tillbringar natten. (B / - / -)

Dag 4: Vayk - Karahunge - Tatev - Stepanakert (Nagorno-Karabakh)
Kör till Goris. Längs vägen görs ett stopp i Sisian vid Karahunge (den armeniska Stonehenge), det berömda förkristna området. Härifrån utforskas klosterkomplexet i Tatev, som nästan är byggt på ingenting. Ta världens äldsta linbana som också kallas "Tatevs vingar". Vi passerar gränsen och går in i Nagorno-Karabakh. Ankomst till Stepanakert. En av de största turistattraktionerna i staden ligger i utkanten: monumentet "Mamik och Babik" med en gammal armensk man och kvinna huggen i sten. De representerar de stolta bergsfolket i Karabakh och är symbolen för Kharabakh själv. Övernattning på hotell i Stepanakert (B / - / -)

Dag 5: Stepanakert - Askeran - Tigranakert - Gandzasar - Stepanakert
Stadstur runt Stepanakert, huvudstaden i Karabakh, beläget tvärs över Karkar-floden, omgiven av skog och fält i en kuperad bergsterreng. Vi ser Rebirth Square, det historiska museet etc. Kör till Askeranfæstningen, som ligger i en södra förort. Fästningen byggdes för att försvara provinsen Shushi och användes under det russisk-persiska kriget. Besök i Tigranakert, en armensk förstörd stad som går tillbaka till den hellenistiska perioden. Det är en av flera tidigare städer på den armeniska platån, uppkallad för att hedra den armeniska kungen Tigran den stora. Fortsätt härifrån till byn Tsaghkashat för att besöka Nikol Duman House Museum, ett typiskt armenskt hus på landet och därefter till Gandzasar-klostret (1200-talet), som ligger 50 km nordväst om Stepanakert. Gandzasar, som betyder bergskatt eller bergstopp på armeniska, är nu platsen för ärkebiskopen av Artsakh utnämnd av Etchmiadzin stift- ledningen för den armenska apostoliska kyrkan. Återgå till Stepanakert. (B / - / -)

Dag 6: Stepanakert - Shushi - Hunot Canyon - Stepanakert
Idag kör vi till Shushi, en administrativ provins i sydost om Nagorno-Karabakh, där vi besöker Ghazanchetsot-kyrkan, som är stadens största kyrka. Härifrån till Hunot-klyftan, ett naturreservat, för att beundra den fantastiska utsikten över ravinen innan vi når byn Togh, där vi besöker den familjeägda vingården 'Kataro'. Vinproduktionen är baserad på lokala druvsorter som ger viner med utsökt smak. Återgå till Stepanakert. (B / - / -)

Dag 7: Stepanakert / Dadivank / Noratus / Yerevan
Efter frukosten besöker vi Dadivank klosterkomplex med dess många byggnader på många nivåer. Gå tillbaka till Armenien och stanna vid Noratus, en större historisk by i Gegharkunik-provinsen nära staden Gavar. Det är känt för sin stora samling av khachqars, speciella armenska kors snidade i sten och med dekorativa element. Kör tillbaka till Jerevan. (B / - / -)
Obs: Museer och Tatev-linbanan är stängda på måndagar och helgdagar.
(B / - / -) =(Frukost/Lunch/Middag)

 


Priset inkluderar:
3 x övernattningar i Jerevan
1 x övernattningar på hotellet i Vayk
3 x övernattningar på hotell i Stepanakert
Transport enligt program
Professionell engelsktalande guide genom hela programmet
Entréavgifter till webbplatserna enligt resplanen
Turné och provtagning av 3-4 vin i Kataro-vingården i byn Togh
1 flaska vatten per dag / per person

Ingår ej:
Lunch och middag
Reseförsäkring
Flygplatstransfer
Tips & portage


Fotogalleri


Kaukasus upptäckt. Armenien och Nagorno Karabakh (Nominell 4.87 / 5 Baserat på 47 Recensioner)
Deltagarantal
8-12
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...