Rejs trygt og sikkert!

Paradiset i bergen - rundresa i Kirgizistan

Paradiset i bergen - rundresa i Kirgizistan

Upptäck en av de sista bergsparadis på jorden – besök det magiska Kirgizistan.

Stora bergskedjor som Pamir och Tien-Shan (De himmelska bergen), över 7 000 m höga bergstoppar, snöleoparder och ett särpräglat nomadliv är bara ett axplock av vad förknippas med Kirgizistan, Centalasiens Schweiz, där 97 % av ytan ät täckta av berg. Både flora och fauna är helt enastående i detta bergsland där den avskyvärda snögubben har satt sina spår. Kirgizerna är stolt nomad folk och hästen har central roll i deras liv. Rundresan i Kirgizistan tar dig till ett paradis i bergen. Missa inte chansen!

Resans höjdpunkter
Issyk Kulsjön – världens näst djupaste sjö, efter Titicacasjön
Son-Kulsjön – Kirgizistans geografiska hjärta och förmodligen det vackraste landskap i detta berggiga land.
Jety-Oguz Gorge – en naturfenomen utmejslat i de röda klipporna.

 


Reseplan:
Dag 1. Bisjkek
Ankomst (på egen hand och räkning) till Manas flygplats i Bisjkek; transfer till hotellet och inkvartering. Vi gör en stadsvandring i Bisjkek med bl.a. besök på Konstmuseum, Duboviy (Oak) Park, Ala Too Square m.fl. Övernattning på hotell.

Dag 2. Bisjkek - Suusamir - Son Kulsjön
Efter frukost åker vi österut mot Kyrgizistans geografiska hjärta, Son Kulsjön (‘The Final Lake’ på 3 010 m.ö.h.). På vägen passer vi över Tue Ashupasset, den högsta punkten på vår resa Pass (3 586 m ö.h.). Övernattning i jurter.

Dag 3. Son Kulsjön - Tash Rabat
Man påstår att Son Kul är Kirgizistans vackraste område och detta är sant. Runtom sjön ligger snötäckta berg – bergkedjan Son-Kul i norr (ca 4 000m höjd) och Moldo-Too i söder och nordost (3 900 m höjd). Barrskogen smyger sig upp på bergsluttningarna och solen leker på vattenytan med färgskiftning (beroende på väder och tid på dagen). Hit kommer på sommaren nomaderna och slår sina läger. Vi åker mot Tash Rabat karanasaraj. Övernattning i jurter.

Dag 4. Tash Rabat - Kochkor
Idag styr vi kurs mot Kochkor. Byn Kochkor som ser kanske lite trist ut är välkänd för tillverkningen av de traditionella kirgiziska mattorna ’Shyrdak’. Man kan delta i en kort kurs i mattillverkning (tillval, betalas på plats). Övernattning i privat inkvartering.

Dag 5. Kochkor - Tamga
Efter frukost strövar vi på stan och besöker bl.a. det trämosken, den ortodoxa kyrkan och den lokala basaren. Vi åker österut, längs Issyk Kuls södra strand, till byn Tamga. På vägen gör vi ett stopp i byn Bokonbaeva där vi besöker en lokal örnjagare. Övernattning på gästhus.

Dag 6. Tamga - Jeti Oguz - Karakol
Vår färd fortsätter till Jety-Oguz klyftan (’De 7 tjuren’) där vi njuter av den flotta naturen antingen till fots eller på hästryggen (tillval). Vidare mot staden Karakol vackert beläget vid Issyk Kulsjöns östra strand och vid foten av Kirgizistans högsta bergstopp, Peak Pobeda (7 436 m ö.h.). Besök på bl.a. Dungan moskéet och den närliggande orthodox kyrkan. Övernattning på gästhus i Karakol.

Dag 7. Karakol - Issyk Kulsjön - Bisjkek
Vi kör utmed norra kusten av Issyk Kulsjön (1 607 m.ö.h.) som kallas också för ’Den varma sjön’ eftersom den inte fryser på vintern och dessutom skiftar den färgen. Sjön, med sina väldiga mått - hela 170 km lång, 70 km bred och med en djup på 695 m, är världens näst djupaste alpsjö, efter Titicaca sjön i Sydamerika. Vi besöker petroglyfernas friluftsmuseét, med föremål från 8-900-talen f.Kr. Efter lunchen styr vi mot huvudstaden, Bisjkek. Övernattning på hotell i Bisjkek.

Dag 8. Avresa
Vi åker tidigt på morgonen till Manas flygplatsen för hemresa (på egen hand och räkning). Ankomsten är vanligen samma dag.


Bra att veta:
► Faciliteterna i jurtcampingen är väldigt enkla. Ta med egna handdukar ► Chauffören pratar engleska på en låg nivå men har erfarenhet med utländska turister ► Ta med varma kläder eftersom även på sommaren blir det kallt i bergen ► Valutan i Kirgizistan heter som och USD används väldigt mycket också. Kreditkort kan användas bara i de stora städerna där man också kan hitta bankomater ► Fästingspray och skyddande kläder behövs när vi går genom långt gräs och i själva campingen (särskilt under sommaren)

Visum: Flera EU-medborgare behöver inget visum upp till 30 dagar (per sept'2012). Om du har ett annat pass bör du kontakta i god tid ambassaden i Berlin för närmare information. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan, innehålla 2 ostämplade sidor per visum och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik).
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vi rekommenderar resa i perioden: juni - september 


Priset inkluderar:
2 nätter på hotell i Bisjkek (Dag 1 och 7) med privata faciliteter; 1 natt på gästhus (Dag 6) med privata faciliteter; 2 nätter på pensionat (Dag 4-5) med delat badrumsamt; 2 nätter i jurter (Dag 2-3; upp till 4 personer/tält) med delat badrum utanför
halvpension (7 frukostar + 7 middagar)
mineralvatten (på flaska
1l/dag) under turen
transport enligt programmet med engelsktalande (endast ett fåtal ord) chaufför
entréer på utflykterna (enligt programmet)

Ingår ej:
Flygresa
turistvisum
tidig incheckning på hotellet vid ankomst (vid behov)
försäkringar
privata utgifter
lokal guide
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
drycker och dricks
extra utflykter/arrangemang

Ytterligare tjänster:
Enkelrum (i mån av plats)
små grupptillägg (tillval): turen kan eventuellt anordnas vid färre deltagare dock i detta fall tillkommer ett tillägg(vid 2-3 pers.)-kontakta oss
tillägg 7 luncher: 1140 SEK pp
tidig incheckning på ankomstdagen: 470 SEK pp i dubbelrum; 725 SEK - enkelrum


Fotogalleri


Paradiset i bergen - rundresa i Kirgizistan (Nominell 4.77 / 5 Baserat på 346 Recensioner)

Vi rekommenderar flyg med Turkish Airlines eller AEROFLOT. Normalt är det ett nattflyg vilket innebär att avgång från Sverige måste vara dagen före ankomstdagen. 

Deltagarantal
4 - 10
Bokningskod
KRG_CLASSIC
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...