Rejs trygt og sikkert!
Upptäck Kamerun

Kamerun ligger vid korsningen mellan västra och centrala Afrika och är ett av de mest varierande länderna på kontinenten. Det kallas ofta för "Afrika i miniatyr" för sitt geologiska och kulturella mångfald. Kamerun är hem till över 200 olika språkgrupper och är känd för sina traditionella musikstilar, särskilt makossa och bikutsi. På denna tur ska vi utforska stamriken i södra Kamerun och bo hos ett lokalt pygmysamhälle. Innan vi återvänder till Douala ska vi tillbringa lite tid på kusten vid Kribi.


Reseplan:   

Dag 1: Douala.
Ankomst till Douala och transfer till hotellet för övernattning.

Dag 2: Douala – Kumba
Under körningen till Kumba (170 km) passerar vi förbi gummi- och bananplantager. Besök till gummifabriken i Tiko och teplantagen i Buea. Middag men en kamerunsk familj i deras eget hem. (F/M)

Dag 3: Kumba – Barombi-sjön
Avresa till kratersjön Barombi. Vi kryssar sjön i kanot och besöker chefen i en liten by dör folk Barondostammen bor. Efteråt går vi tillbaka längs sjön medan vi betraktar dess rika fågelliv. (F/L)

Dag 4-5: Kumba – Bangem – Melong
Vi drar mot Bangem längs en grusväg i Bakossi bergen. Pikniklunch vid Manengouba kratersjöarna. Från Melong besöker vi Ekom-vattenfallet där scener i filmen Tarzan har filmats. Middag och övernattning i Melong. (F/L)

Dag 6: Melong – Baham – Foumban
Vår resa forsätter genom Bafang (en av de mest kända jordbruksstäderna i landet) till Foumban och på vägen dit passerar vi stora kaffe- och kakaoplantager. Ett kort stopp i byn Kekem för att smaka grillat kött, plantain, cocoyam, yams och fisk som alla har lagats på kolsbrand. Vi når Foumban, en stad som är känd för sin utmärkta traditionella hantverk och som har en rik historia, bra museer och ett fantastiskt kungligt palats. Fri tid att utforska staden. (F/M)

Dag 7: Foumban – Bamenda
Idag besöker vi sultanens palats och museum. Efteråt drar vi mot Bamenda genom Bafoussam och stannar vid Mitchie vattenfall där Bamileke folk ger offer till gudarna i hopp om att deras önskemål kommer att beviljas. Vi fortsätter sedan genom Mbouda till Bamenda. (F/M)

Dag 8: Bamenda – Bafut – Dschang
Vår resa forsätter till Bafut där vi besöker det tyskbyggda Fons palatset, museet, det äldsta hemliga traditionella huset i den centrala afrikanska subregionen och vi kommer att se en mask dans. Tillbaka till Bamenda till lunch och sedan fortsätter vi till Dschang. (F/M)

Dag 9: Dschang – Douala – Kribi
En lång dag med ungefär 400 km körning. Vi kör genom “Moungo korridorerna” där vi kommer att se stora banan-, gummi-, ananas-, palm- och blomplantager. Efter lunch i Douala fortsätter vi till Kribi där vi övernattar. (F/M)

Dag 10: Kribi
Kör till Lobe-floden där en kanot tar oss till en Pygmy by. Vi tillbringar tid med lokalbefolkningen och pygmierna, skogens folk, som lever av jakt och samling. Tillbaka med kanot till Kribi där vi kommer att äta färsk havsmat till lunch vid stranden och sedan besöka Lobe-vattenfall. Fri eftermiddag för att koppla av. (F/M)

Dag 11: Avresa
Transfer tillbaka till Douala för avresa.
 

Pris för extra tjänster: ► enkelrum: 4100 SEK  

Ingår i priset: ► 10 övernattningar på hotell i dubbelrum med egna faciliteter ► måltider enligt resplan ► transport och entréer enligt program ► kanottur dag 3 ► mask dans i Bafut ► reseledare från Penguin Travel vid minst 8 deltagare ► engelsktalande lokal guide   

Ingår inte i priset: ► flygbiljetter till och från Doula ► övriga turer som organiseras och betalas på plats ► försäkring ► dricks och personliga utgifter ► drycker och måltider som inte är nämnda i programmet ► visum   

Visum: Alla europeiska medborgare behöver visum för att besöka Kamerun – var snäll och kolla med den lokala ambassaden i ditt land för att se vad kraven är.

Vaccination: Bevis på att man har fått vaccination mot gula febern krävs av alla som besöker Kamerun. Vacciner emot polio, tyfoid och rabies rekommenderas.

Bra att veta: ► den lokala valutan är afrikansk franc (XAF). Tad med EURO i kontanter eftersom det finns väldigt få platser där man kan växla pengar och kreditkortsanvändningen är begränsad.


Fotogalleri


Upptäck Kamerun (Nominell 4.91 / 5 Baserat på 344 Recensioner)
Deltagarantal
8 - 12 persons
Bokningskod
Cameroon
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...