Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi holder stadig vores fysiske kontorer lukkede og arbejder hjemmefra.
Det betyder desværre, at vi ikke kan modtage telefonopkald eller kontaktes på chatten. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er snart tilbage!

Somaliland och Djibouti – En Resa Tillbaka i Tiden

Somaliland och Djibouti – En Resa Tillbaka i Tiden 20300 SEK, 10 Dagar

Följ med på en resa till de mest spännande ställen i Afrikas horn: Somaliland – ett land som inte officiellt finns och Djibouti – ett av de minsta och minst kända länderna på kontinenten. Medan resten av Somalia har varit otillgänglig för resenärer i mer än två decennier, har den självutnämnda republiken Somaliland återställt lag och ordning inom sina gränser och turisternas säkerhet tas på stort allvar och utlänningar är mer än välkomna. Det här är en resa tillbaka i tiden till civilisationens början. Beundra några av de mest unika rockmålningarna i Las Geel, uppleva det pulserande livet i den snabbt växande huvudstaden Hargeisa, promenera längs övergivna stränder, besök livliga marknadsstäder och njut av den imponerande Lac Abbe – det geologiska underverket med kalkstenskorstenar och den kontrasterande frodiga grönska omkring samt vattenfallet i Day Forest. Belägna vid kanten av Röda havet och Adenbukten mittemot den arabiska halvön är Somaliland och Djibouti den kulturella smältgrytan av influenser som kommer från alla håll. Men kanske det mest varande intrycket kommer att vara människorna som du kommer att träffa – stolta över sina länder med en stor känsla av gästfrihet.

Höjdpunkter:

Las Geel – de tidigaste rockmålningar i Afrikashorn
Berbera – det gamla kvarteret
Sjöarna Abbe och Assal – de lägsta ställen i Africa
Tadjoura – Vita staden


Reseplan:

Dag 1. Ankomst till Hargeisa. Stadsrundtur.
Transfer till hotellet. Beroende på din ankomsttid kommer du att utforska Somalilands huvudstad. Efter att du har vilat lite kan du gå runt i stan på egen hand för att få en känsla av folket och själva staden.

Dag 2. Hargeisa – Laas Geel – Berbera
Tidigt på morgonen kommer du att utforska Hargeisa genom att besöka inbördeskrigsminnesmärket och den centrala marknaden. Efteråt kommer du att besöka Laas Geel – de viktigaste rockmålningarna i Afrika. De livfulla färgerna och välbevarade målningarna har beräknats vara ungefär tiotusen år gamla. Sedan fortsätter vi till vårt hotell i Berbera, där du kan hänga vid stranden och simma lite medan solen går ner.

Dag 3. Berbera – Sheikh – Burco
Efter frukost kan du koppla av lite på stranden och simma innan vi utforskar Berbera City. En halvdagstur hjälper dig bli mer bekant med den här historiska staden. Särskilt intressant är det gamla kvarteret med sina välbevarade exempel på ottomansk och brittisk arkitektur. Efter detta kommer vi att köra mot den lilla byn Sheikh som ligger i bergen. Att köra genom Sheikh bergen kommer att vara en fantastisk upplevelse på grund av den vackra utsikten och sköna temperaturen. Vid slutet av dagen kör vi vidare österut till Burco – den näst största staden i landet.

Dag 4 och 5. Burco – Erigavo – Daallobergen – Burco
I Burco kommer vi att vandra runt och utforska staden. Därefter har vi en lång bilresa till Erigavo, huvudstaden i Sanaag-provinsen. Från Erigavo kan du besöka Daallo-bergen som betraktas som det gröna paradiset i Somaliland med sina tjocka skogar. De är över 2400 meter i höjd. Övernattning i Erigavo på ett litet hotell och nästa dag har vi övernattning i Burco.

Dag 6. Burco – Hargeisa -Djibouti.

Dag 7. Djibouti City – Dikhil – Lac Abbé
På morgonen kör vi till Abbé sjön men först passerar vi Dikhil och har ett kort stopp där. Abbé sjön är omgiven av Djiboutis unika landskap. Övernattningen kommer att vara på ett turistläger så att vi kan njuta av det fantastiska landskapet tidigt på morgonen. Lägret är en bosättning av traditionella Afar-hytter.

Dag 8. Abbé sjön – Vulkanen – Assal sjön – Goubet turistlägret
Idag kommer vi att vakna tidigt för att se soluppgången och ta en promenad till sjön. Därefter kör vi till Assal sjön. Denna kratersjö är omgiven av mörka vilande vulkaner. Det är Afrikas lägsta punkt och landskapet är fantastiskt. Särskilt det stora saltfältet som gör dig att känna dig som om du befinner dig ingenstans. Du kommer att se vulkanen. Efter att ha besökt Assal och dess omgivning, kör vi till Goubet lägret för middag och övernattning.

Dag 9: Dagskogen (Foret de Day)
Besök på Dagskogen – en grön trädgård som sträcker sig vid foten av bergsområdet Goda (mellan 1200 och 1700 meter). Denna region har ett milt klimat och massor av djur. Övernattning på Dagskogens turistläger.

Dag 10: Tadjourah
Idag utforskar vi Tadjourah. Tadjourah är känd för sina vitkalkade byggnader och kallas för The White City. Övernattning i Tadjourah.

Dag 11: Tadjourah - Sable Blanc - Djibouti City
Vi kör först till Sable Blanc innan vi åker tillbaka till Djibouti City. Plage de Sable Blancs är bra att koppla av på medan du njuter av vackra vita sandstränder och goda drycker. Vi kommer att äta lunch här innan avresan till Djibouti City.

Dag 12: Avresa
   

Pris för extra tjänster: ►enkelrum: 2200 SEK (där det är möjligt)  

Ingår i priset: ►9 övernattningar i dubbelrum med en suite faciliteter på hotell med frukost samt 2 nätter i turistläger i Djibouti ►alla transfers till och från flygplatserna ►all transport och entréer ►lunch och middag i Djibouti ►reseledare från Penguin Travel (vid minst 8 personer) ►engelsktalande lokalguide ►visum invitation ►tillståndsbrev för sightseeing i Las Gael samt vissa andra ställen under turen   

Ingår inte i priset: ►internationella flygbiljetter ►försäkring ►dricks och personliga utgifter ►måltider och drycker som inte är nämnda i programmet ►visum 

Visum: Båda visum till Somaliland och Djibouti kan man få vid ankomst på flygplatsen.


Fotogalleri


Somaliland och Djibouti – En Resa Tillbaka i Tiden (Nominell 4.94 / 5 Baserat på 284 Recensioner)
Pris
20300 SEK
Reslängd
10 Dagar
Enkelrum
2400 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
20300 SEK
Reslängd
10 Dagar
Enkelrum
2400 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Deltagarantal
6-12
Bokningskod
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 5200 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Långritt Över Balkanbergen 7050 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...