Somaliland och Djibouti – En Resa Tillbaka i Tiden

Somaliland och Djibouti – En Resa Tillbaka i Tiden 21250 SEK, 10 Dagar

Följ med på en resa till de mest spännande ställen i Afrikas horn: Somaliland – ett land som inte officiellt finns och Djibouti – ett av de minsta och minst kända länderna på kontinenten. Medan resten av Somalia har varit otillgänglig för resenärer i mer än två decennier, har den självutnämnda republiken Somaliland återställt lag och ordning inom sina gränser och turisternas säkerhet tas på stort allvar och utlänningar är mer än välkomna. Det här är en resa tillbaka i tiden till civilisationens början. Beundra några av de mest unika rockmålningarna i Las Geel, uppleva det pulserande livet i den snabbt växande huvudstaden Hargeisa, promenera längs övergivna stränder, besök livliga marknadsstäder och njut av den imponerande Lac Abbe – det geologiska underverket med kalkstenskorstenar och den kontrasterande frodiga grönska omkring samt vattenfallet i Day Forest. Belägna vid kanten av Röda havet och Adenbukten mittemot den arabiska halvön är Somaliland och Djibouti den kulturella smältgrytan av influenser som kommer från alla håll. Men kanske det mest varande intrycket kommer att vara människorna som du kommer att träffa – stolta över sina länder med en stor känsla av gästfrihet.

Höjdpunkter:
Las Geel – de tidigaste rockmålningar i Afrikashorn
Berbera – det gamla kvarteret
Sjöarna Abbe och Assal – de lägsta ställen i Africa
Tadjoura – Vita staden


Reseplan:

Dag 1. Ankomst till Hargeisa. Bytur
Mottagning på flygplatsen och transfer till ditt hotell. Beroende på din ankomsttid kan du utforska huvudstaden i Somaliland. Du kan gå runt stadens centrum på egen hand och uppleva befolkningen, kulturen och staden.

Dag 2. Arabsiyo - Dhagah Khoure - Gabiley - Borama
En hel heldagstur västerut, där vi besöker staden Arabsiyo och dess dalar, på vj till Gabiley. Gabiley är känt för Somalilands brödkorg eftersom 85% av Somalilands mat produceras här. Vi besöker också grottmålningarna i Dhagah Khoure och sedan till Borama där vi övernattar.

Dag 3. Borama - Jufo - Hargeisa
Borama är ett viktigt centrum för utbildning och här finns det historiska Amoud University. Den första efterkrigsinstitutionen för högre utbildning i Somaliland. Morgonstadsrundtur i Borama och vi ser också Amoud University, sedan kör vi tillbaka till Hargeisa. På vägen tillbaka stannar vi vid den nomadiska byn Jufo innan vi anländer till Hargeisa.

Dag 4. Hargeisa - Laas Geel - Berbera
Tidigt på morgonen utforskas Hargeisa. Besök på inbördeskrigsmonumentet och den centrala marknaden. Kör sedan till Laas Geel, de viktigaste grottmålningarna i Afrika. De visas i livfulla färger och är väl bevarade och tros vara ungefär 10 000 år gamla. Vi kör till Berbera och till ditt hotell. Här kan du koppla av på stranden och bada medan solen går ner.

Dag 5. Berbera - Hargeisa - Djibouti stad
Idag åker vi tillbaka till Hargeisa för att hinna med vårt flyg till Djibouti. Vi checkar in på hotellet på eftermiddagen och har lite ledig tid att koppla av.

Dag 6. Djibouti stad
Vi börjar dagen med en kort sightseeingtur i Djibouti City - huvudstaden och största staden i Republiken Djibouti. Trots sin ringa storlek har Djibouti City och de omgivande områdena mycket att erbjuda dem som söker unika upplevelser, särskilt vattensporter och naturentusiaster. Idag kommer du att ha möjlighet att följa med på en snorklingstur med valhaj, i vattnet strax utanför Djiboutikusten. Det är en av de få platserna i världen där turister kan se dessa magnifika varelser.

Dag 7. Djibouti stad - Ali Sabieh - Lake Abbé
På morgonen kör vi till sjön Abbé, men först passerar vi Ali Sabieh och stannar där. Den gamla järnvägen som byggdes av fransmännen gick en gång genom staden, men den är inte i bruk eftersom det finns en ny järnväg byggd av kineserna, som har en annan väg. Lake Abbé är en saltsjö som ligger på gränsen mellan Etiopien och Djibouti. Den kännetecknas av vackra naturomgivningar fulla av så kallade skorstensformationer. Vi övernattar i ett turistläger som består av traditionella enkla hyddor. Liggunderlag och lampa rekommenderas.

Dag 8. Abbésjön - Tadjourah
Idag vaknar vi tidigt för att se soluppgången och gå till sjön. Sjön är känd för sina kalkstensskorstenar, som kan växa upp till 50 m och som sprutar ånga. Vi stoppar för att besöka en afarby innan vi fortsätter till Tadjourah, som kallas den vita staden. Efter incheckningen finns det möjlighet till en resa till den berömda stranden Sable Blancs 10 km. Bort för att simma vid solnedgången - vi övernattar i Tadjourah.

Dag 9. Tadjourah - Assalsjön - Djibouti stad
Vi satte kursen mot Djibouti stad, på vägen besöker vi en av resans höjdpunkter - Lake Assal. Denna kratersjö omges av mörka vilande vulkaner. Det är Afrikas lägsta punkt och en spektakulär syn. Speciellt det stora saltlandskapet får dig att känna att du befinner dig på en annan planet. Sedan kör vi tillbaka till Djibouti stad, vi äter till middag på en lokal restaurang och övernattar i Djibouti.

Dag 10. Avresa

Visum: Både visum till Somaliland och Djibouti finns vid gränsen


Priset inkluderar:
8 nätter i dubbelrum med dusch / toalett på turistklasshotell inkl. frukost + 1 natt på ett turistläger
Transfer till / från flygplatsen
All transport och entréer
Alla måltider som nämns i resplanen
Reseguide från Penguin Travel (vid min. 8 pers.)
Engelsktalande lokal guide
Visuminbjudan
Tillståndsbrev för sightseeing
Lokala foto- och resetillstånd

Ingår ej:
Internationella flygbiljetter
Flyg: Hargeisa- Djibouti City (kostar ca.250 EUR)
Försäkringar
Tips och personliga utgifter
Valfri snorklingstur med valhaj (120 EUR)
Drycker och måltider som inte nämns i resplanen
Visum


Fotogalleri


Somaliland och Djibouti – En Resa Tillbaka i Tiden (Nominell 4.94 / 5 Baserat på 400 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Pris
21250 SEK
Reslängd
10 Dagar
Enkelrum
3500 SEK
Bokningsstatus
Några platser kvar
Pris
21250 SEK
Reslängd
10 Dagar
Enkelrum
3500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
21250 SEK
Reslängd
10 Dagar
Enkelrum
3500 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Deltagarantal
6-12
Bokningskod
SORUND
På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen) 8800 SEK, 8 Dagar

På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen)

Under den här resan cyklar vi längs Balkanbergens norra och centrala delar, som är kända för sin...
Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan 25300 SEK, 8 Dagar

Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan

Saudiarabien är en av de mest gåtfulla och svåra platserna att besöka, så missa inte denna unika...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 14550 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

Vår kalejdoskopresa börjar i Bulgarien och tar oss genom ytterligare 7 länder - Serbien,...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...