Nigeria Höjdpunkter 20450 SEK, 9 Dagar

Hem till cirka 192 miljoner invånare, Nigeria är det folkrikaste landet i Afrika, har en av de största ungdomarna och det sjunde folkrikaste landet i världen. Landet ses som en multinationell stat, eftersom det är bebott av över 500 etniska grupperingar, varav de tre största är Hausa, Igbo och Yoruba; dessa etniska grupper talar över 500 olika språk, har olika kulturer och uppvisar unik konst. "Nollywood", den lokala filmindustrin är den tredje största i världen och landet behåller pionjärstatus med sin musik som har spelat stora roller för att påverka samtida världsmusik. Ett rikt utbud av kök, modestilar och festivaler finns över de olika stammarna.

Höjdpunkter:
♦ Lagos - Nigerias livliga kommersiella nav;
♦ Badagry - en kuststad, där vi kommer att lära oss mer om slavhandelns era;
♦ Ile Ife - yorubas civilisations vagga;
♦ Abuja - Nigerias administrativa centrum


Reseplan:

Dag 1. Lagos
Vid ankomst till Lagos kommer du att mötas och föras till ditt hotell.

Dag 2. Lagos - stadsrundtur
Lagos, även känt som Eko (från dess ursprung 1630) är Nigerias livliga kommersiella nav. Med sin befolkning på över tjugo miljoner är Lagos den folkrikaste staden i Nigeria, och landet i sin tur är den mest folkrika svarta nationen på jorden. Lagos är känt för att vara Västafrikas ekonomiska, finansiella och kommersiella nervcentrum och det 5:e största i Afrika. Staden ligger på regionens Atlantkust och består av en litany av öar, ett fastland och en halvö. Vårt första besök efter frukost blir till Makoko pålby - en by byggd på vatten. Här ska vi utforska med kanot, de vattniga omgivningarna och bybornas livsstil. Nästa stopp är Lagos Island, den första bosättningen i Lagos där vi lär oss om Lagos ursprung och utforskar historiska platser. Nationalmuseet rymmer artefakter och kultur från några av de över 250 stammarna i Nigeria och kommer att vara vår mellanlandning innan vi fortsätter för lunch och upplever utsökt nigeriansk mat. På Nike Art Gallery kommer vi att se de fyra våningarna och tusentals utsökt och autentisk nigeriansk konst och hantverk gjorda av nigerianska konstnärer. Lekki Conservation Centre kommer att vara vårt sista platsbesök för dagen där du kan klättra på Afrikas längsta trädkronor och utforska naturreservatet som är hem för många frigående djur.

Dag 3. Lagos - Badagry - Lagos
Vi ska ge oss av tidigt för vår dagstur till Badagry. Kustgränsstaden Badagry finns väster om Lagos och nära gränsen som skiljer Nigeria från republiken Benin.
Dess kust och läge gjorde det till den perfekta handelsvägen under slavhandelstiden. Och så här ska vi besöka den gamla slavmarknaden, slavhandelsmuseet och relikerna, och hembygdsgården, dåvarande kungen Seriki Abbas, och Gberefu-stranden (slaven ombordstigning). Tillbaka till Lagos för övernattning.

Dag 4. Lagos - Abeokuta - Ile Ife
Efter frukost tar vi av till Abeokuta och besöker den historiska Olumo rock, Itoku-marknaden som säljer "Adire" (batik) tyg. Vi fortsätter till Ile Ife i delstaten Osun. Ile Ife är känd som yorubas vagga. Sedan vidare till Ife archeoliógicl museum och Natural Hiistory Museum.

Dag 5. Ile Ife - Osogbo
Efter frukost begav vi oss till Osogbo, huvudstaden i Osun State. Denna stad är en jordbruksregion där jams, kassava, spannmål, bomull och tobak odlas. Den är också värd för den årliga Osun-Osogbo-festivalen längs floden Osun. Festivalen är centrerad kring flodgudinnan Osuns heliga lund, en UNESCO: s världsarvslista.
Den täta skogen i Osun Sacred Grove är en av de sista resterna av primära högskogar i södra Nigeria och anses vara hemvist för fruktbarhetsgudinnan Osun. Denna gudinna dyrkas av de traditionella Yoruba Orisha-dyrkarna. Osuns heliga lund dekorerades av den österrikisk-nigerianska konstnären och illustratören Susanne Wenger (1915-2009).

Dag 6. Osogbo - Lokoja - Abuja
Efter frukost, avresa för en heldagsresa till Abuja. Längs vägen stannar vi vid Lokoja, sammanflödesstaden som erbjuder panoramautsikt över sammanflödespunkten för floderna Niger och Benue (även känd som sammanflödespunkten). Fortsätt att besöka fiskebyar längs floden Niger på väg till Abuja.

Dag 7. Abuja - Gurara Falls - Zuma Rock - Abuja
Abuja är ett helt specialbyggt, planerat administrativt centrum och tog över från Lagos som huvudstad i Nigeria 1991. Platsen för den nya huvudstaden valdes på grund av dess centrala läge, lättillgänglighet, behagliga klimat, låga befolkningstäthet och tillgång till mark för framtida expansion. Abuja är omgivet av rikliga kullar, högland, Savannah gräsmark och tropiska regnskogar. Efter frukost begav vi oss till Gurarafallen och sedan Zuma rock strax utanför staden. När vi återvänder fortsätter vi till den nationella moskén, konst- och hantverksbyn och Jabi-sjön. Du kommer att ha möjlighet att prova några av de unika delikatesserna som bara kan hänföras till norra Nigeria ... tänk Kilishi (kryddig beef jerky) och Kunu (en sur/söt dagboksbaserad välling).

Dag 8. Abuja. Stadsvandring
Efter frukost gav vi oss iväg för ytterligare en dag av utforskande. Första anlöpshamnen är Pottery village. Därefter besöker vi de administrativa platserna av intresse - Nationalförsamlingskomplexet, det centrala affärsdistriktet, det internationella konferenscentret. Vi kommer inte att utelämna den största kyrkan i västra Afrika - Dunamis International Gospel Centre.

Dag 9. Avresa
Efter frukost, transfer till flygplatsen för avresa.


Fotogalleri


Nigeria Höjdpunkter (Nominell 4.78 / 5 Baserat på 21 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Pris
20450 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
3200 SEK
Bokningsstatus
Några platser kvar
Pris
20450 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
3200 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
20450 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
3200 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Deltagarantal
6-8
Bokningskod
NGRUND
Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan 25300 SEK, 8 Dagar

Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan

Saudiarabien är en av de mest gåtfulla och svåra platserna att besöka, så missa inte denna unika...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 14550 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

Vår kalejdoskopresa börjar i Bulgarien och tar oss genom ytterligare 7 länder - Serbien,...
Kaukasusupptäckare - Armenien, Georgien och Azerbajdzjan 13800 SEK, 11 Dagar

Kaukasusupptäckare - Armenien, Georgien och Azerbajdzjan

Kaukasus - regionen där Europa möter Asien, där dramatiska naturlandskap möter tusentals år gamla...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...