Rejs trygt og sikkert!
Den underbara Jordanien 4700 SEK, 7 Dagar

Jordanien är ett land med lång och fascinerande historia. Det har varit hem till mänsklighetens tidigaste bosättningar och byar och det finns också reliker som kommit från en stor del av världens civilisationer som fortfarande kan ses där idag. Med en strategisk position (som Mellanösterns korsning) har Jordanien alltid spelat en viktig roll som en kanal för handel och kommunikation som förbinder öst och väst, nord och syd.

Höjdpunkter:
Petra – ett av verdens sju underverk
♦ Wadi Rum – där de flesta scenerna av filmen “Lawrence of Arabia” filmades
♦ Döda havet – det saltiga havet där växter och djur inte kan leva.


Reseplan:

Dag 1. Amman
Ankomst till Amman och transfer till hotellet.

Dag 2. Amman 
Huvudstaden i det hashemitiska kungariket Jordanien, först känd som Rabbath Ammoun i järnåldern, och senare som Philadelphia, en av flrea grekisk-romerska städer i stadsförbundet som kallas för Decapolis. Nuligen är staden känd som “vita staden” på grund av de vita stenarna som användes när det byggdes. Här ska vi besöka den romerska teatern, citadettlet, arkeologiska museet. Vi fortsätter vidare mot Ökenslottarna, som ligger i den östra öknen i kungariket. Middag och övernattning på Amman Hotel.

Dag 3. Madaba – Mount Nebo – Shobak – Petra
På morgonen har vi transfer till Madaba för att besöka den grekiska ortodoxa kyrkan St. George där den gigantiska Madaba kartan upptäcktes. Vi fortsätter till Mount Nebo där Moses hade sett det utlovade landet innan han hade dött. Vi kommer att också besöka Shobak slottet som byggdes år 1115. Fortsätt mot Petra där vi övernattar.

Dag 4. Petra
Hela dagen är ägnad till en utforskning av Petra – ett av världens underverk. Den gamla nabateiska staden ligger 225 km från Amman och har varit huggen i sten för mer än 2000 år sedan. Vi kommer att besöka dess gravar, dammar, vattenkanaler och Khazneh statskassan. Övernattning i Petra.

Dag 5. Petra – Wadi Rum
Efter frukost kör vi till Lille Petra och Beidah där vi vandrar i de 8000 år gamla byarna Beidah och Basta. Fortsätt till Wadi Rum som också kallas för Månedalen. Wadi Rum är ett unikt formad, gigantiskt berg som ligger bland den röda sanden i öknen . Där ska vi ha en 4dx4 jeep tur för att utforska området och själva berget. Middag och övernattning i Wadi Rum Camp.

Dag 6. Wadi Rum – Döda Havet – Amman
Idag besöker vi Bethany – stället där Jesus blivit döpt. Kör till Döda havet – den lägsta punkten i världen som ligger på 429 m.u.h. Döda havet är ett imponerande och fascinerande ställe att besöka – vattnet har en hög salt-och mineralnivå som gör det terapeutiskt och en unik simning upplevelse. En lugn eftermiddag innan vi fortsätter till Amman. Övernattning i Amman.

Dag 7. Jerash – Ajloun – Amman
Besök till Jerash – det bäst bevarade exemplet på den romerska civilisationen som är en del av Decapolis och har kallats för östra Pompeii för sin unika och väl bevarade arkitektur med teatrar, kyrkor, tempel, Nymphaeum och kolonnade gator. Vi fortsätter vidare för att besöka Ajloun. Slottet från 1200-talet som byggdes av Saladin i sin framgångsrika kampanj för att driva korsfararna bort från Jordanien år 1189, är ett utmärkt exempel på arabisk/islamisk militärarkitektur. Middag och övernattning på Amman Hotel.

Dag 8. Avresa
Transfer till flygplatesn i Amman för avresa.
 

Visum: Europeiska medborgare kan skaffa visum vid ankomst till Joradanien. För dem som ska vara där i mer än 2 nätter är det vanligtvis gratis. Var snäll och skicka en skannad kopia av ditt pass för att söka visum i förväg.

Praktisk information: ► Turerna blir garanterade med minst 2 personer resande tillsammans. 1 person kan resa bara ifall det redan är andra som bokat samma datum ► hotellens kategori motsvarar de lokala standarderna och inte de internationella ► den lokala valutan heter dinar (JOD) ► dricks på 10% förväntas av restaurangerna och ofta inkluderas i notan ► undvik kranvattnet, omfryst glass, skaldjur och mat med rått kött. Ät bara på stora restauranger ► det är väldigt varmt i öknen under dagen men under natten blir det iskallt. Ta med varma kläder ► besök i juni-augusti rekommenderas inte – det blir extremt varmt på vissa ställen och nästan allt är stängt. ► Jordanien har en låg brottslighetsnivå


Priset inkluderar:
6 nätter på turisthotell del i dobbelrum med eget dusch och 1 natt camping i Wadi Rum - standard tält med delat badrum
halvpension (frukost + middag)
hästridning i Petra (800 m)
dricks för hotellens personal
transport enligt program inkl. transfer från / till flygplatsen
entreer enligt program
engelsktalande lokalguide

Ingår ej:
Flygbiljetter
drycker och måltider som inte är nämna i programmet
dricks för guiden och chaufför
dricks för hästridningen
försäkring
visum
hästvagn i Petra
personliga utgifter

Ytterligare tjänster:
Enkelrum: 1/12/2018-20/12/2018 + 11/1-28/2 + 1/6-31/8: 1720 SEK; 1/11-30/11/2018 + 21/12/2018-10/1/2019 + 1/3-31/5 + 1/9-31/10: 1820 SEK
tillägg för lyxtält med privat badrum i Wadi Rum: 640 SEK per tält
extra nätter: på förfrågan
turen kan ordnas med inkvartering på 4**** och 5***** hoteller: kontakta oss för mer information


Fotogalleri


Den underbara Jordanien (Nominell 4.79 / 5 Baserat på 335 Recensioner)
Pris
4700 SEK
Reslängd
7 Dagar
Enkelrum
1250 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Deltagarantal
4-12
Bokningskod
Jordan
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...