Den underbara Jordanien

Jordanien är ett land med lång och fascinerande historia. Det har varit hem till mänsklighetens tidigaste bosättningar och byar och det finns också reliker som kommit från en stor del av världens civilisationer som fortfarande kan ses där idag. Med en strategisk position (som Mellanösterns korsning) har Jordanien alltid spelat en viktig roll som en kanal för handel och kommunikation som förbinder öst och väst, nord och syd.

Höjdpunkter:
Petra – ett av verdens sju underverk
♦ Wadi Rum – där de flesta scenerna av filmen “Lawrence of Arabia” filmades
♦ Döda havet – det saltiga havet där växter och djur inte kan leva.


Reseplan:

Dag 1. Amman
Ankomst till Amman och transfer till hotellet.

Dag 2. Amman 
Huvudstaden i det hashemitiska kungariket Jordanien, först känd som Rabbath Ammoun i järnåldern, och senare som Philadelphia, en av flrea grekisk-romerska städer i stadsförbundet som kallas för Decapolis. Nuligen är staden känd som “vita staden” på grund av de vita stenarna som användes när det byggdes. Här ska vi besöka den romerska teatern, citadettlet, arkeologiska museet. Vi fortsätter vidare mot Ökenslottarna, som ligger i den östra öknen i kungariket. Middag och övernattning på Amman Hotel.

Dag 3. Madaba – Mount Nebo – Shobak – Petra
På morgonen har vi transfer till Madaba för att besöka den grekiska ortodoxa kyrkan St. George där den gigantiska Madaba kartan upptäcktes. Vi fortsätter till Mount Nebo där Moses hade sett det utlovade landet innan han hade dött. Vi kommer att också besöka Shobak slottet som byggdes år 1115. Fortsätt mot Petra där vi övernattar.

Dag 4. Petra
Hela dagen är ägnad till en utforskning av Petra – ett av världens underverk. Den gamla nabateiska staden ligger 225 km från Amman och har varit huggen i sten för mer än 2000 år sedan. Vi kommer att besöka dess gravar, dammar, vattenkanaler och Khazneh statskassan. Övernattning i Petra.

Dag 5. Petra – Wadi Rum
Efter frukost kör vi till Lille Petra och Beidah där vi vandrar i de 8000 år gamla byarna Beidah och Basta. Fortsätt till Wadi Rum som också kallas för Månedalen. Wadi Rum är ett unikt formad, gigantiskt berg som ligger bland den röda sanden i öknen . Där ska vi ha en 4dx4 jeep tur för att utforska området och själva berget. Middag och övernattning i Wadi Rum Camp.

Dag 6. Wadi Rum – Döda Havet – Amman
Idag besöker vi Bethany – stället där Jesus blivit döpt. Kör till Döda havet – den lägsta punkten i världen som ligger på 429 m.u.h. Döda havet är ett imponerande och fascinerande ställe att besöka – vattnet har en hög salt-och mineralnivå som gör det terapeutiskt och en unik simning upplevelse. En lugn eftermiddag innan vi fortsätter till Amman. Övernattning i Amman.

Dag 7. Jerash – Ajloun – Amman
Besök till Jerash – det bäst bevarade exemplet på den romerska civilisationen som är en del av Decapolis och har kallats för östra Pompeii för sin unika och väl bevarade arkitektur med teatrar, kyrkor, tempel, Nymphaeum och kolonnade gator. Vi fortsätter vidare för att besöka Ajloun. Slottet från 1200-talet som byggdes av Saladin i sin framgångsrika kampanj för att driva korsfararna bort från Jordanien år 1189, är ett utmärkt exempel på arabisk/islamisk militärarkitektur. Middag och övernattning på Amman Hotel.

Dag 8. Avresa
Transfer till flygplatesn i Amman för avresa.

Visum: Europeiska medborgare kan skaffa visum vid ankomst till Joradanien. För dem som ska vara där i mer än 2 nätter är det vanligtvis gratis. Var snäll och skicka en skannad kopia av ditt pass för att söka visum i förväg.

Praktisk information: ► Turerna blir garanterade med minst 2 personer resande tillsammans. 1 person kan resa bara ifall det redan är andra som bokat samma datum ► hotellens kategori motsvarar de lokala standarderna och inte de internationella ► den lokala valutan heter dinar (JOD) ► dricks på 10% förväntas av restaurangerna och ofta inkluderas i notan ► undvik kranvattnet, omfryst glass, skaldjur och mat med rått kött. Ät bara på stora restauranger ► det är väldigt varmt i öknen under dagen men under natten blir det iskallt. Ta med varma kläder ► besök i juni-augusti rekommenderas inte – det blir extremt varmt på vissa ställen och nästan allt är stängt. ► Jordanien har en låg brottslighetsnivå


Priset inkluderar:
6 nätter på turisthotell del i dobbelrum med eget dusch och 1 natt camping i Wadi Rum - standard tält med delat badrum
halvpension (frukost + middag)
hästridning i Petra (800 m)
dricks för hotellens personal
transport enligt program inkl. transfer från / till flygplatsen
entreer enligt program
engelsktalande lokalguide

Ingår ej:
Flygbiljetter
drycker och måltider som inte är nämna i programmet
dricks för guiden och chaufför
dricks för hästridningen
försäkring
visum
hästvagn i Petra
personliga utgifter

Ytterligare tjänster:
Enkelrum: 1/12/2018-20/12/2018 + 11/1-28/2 + 1/6-31/8: 1720 SEK; 1/11-30/11/2018 + 21/12/2018-10/1/2019 + 1/3-31/5 + 1/9-31/10: 1820 SEK
tillägg för lyxtält med privat badrum i Wadi Rum: 640 SEK per tält
extra nätter: på förfrågan
turen kan ordnas med inkvartering på 4**** och 5***** hoteller: kontakta oss för mer information


Fotogalleri


Den underbara Jordanien (Nominell 4.79 / 5 Baserat på 415 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Deltagarantal
4-12
Bokningskod
Jordan
Rundresa i Centralamerika 18950 SEK, 13 Dagar

Rundresa i Centralamerika

Centralamerika i ett nötskal - Guatemala, Nicaragua, El Salvador och Honduras. Vår rundresa...
Rundresa i Oman 13800 SEK, 7 Dagar

Rundresa i Oman

Upptäck magin i Sultanatet Oman - historia, öken och hav. Från höga berg och vidsträckta öknar till...
På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen) 8800 SEK, 8 Dagar

På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen)

Under den här resan cyklar vi längs Balkanbergens norra och centrala delar, som är kända för sin...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...