Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan

Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan 25650 SEK, 8 Dagar

Saudiarabien är en av de mest gåtfulla och svåra platserna att besöka, så missa inte denna unika möjlighet! Upptäck några av de största skatterna som fortfarande är dolda för turister utanför arabvärlden.
Saudiarabien är ett ökenland som sträcker sig över den arabiska halvön från Röda havet till Persiska viken. Det är födelseplatsen för islam, och för medborgarna i landet är det obligatoriskt att vara muslim, vilket verkställs av den "religiösa" polisen. Saudiarabien rymmer de två heligaste moskéerna: Masjid al-Haram i Mecka - målet för den årliga Hajj-pilgrimsfärden och Medinas Masjid an-Nabawi, begravningsplatsen för profeten Muhammad. Huvudstaden Riyadh har ett helt modernt utseende - en tunnelbanestation full av skyskrapor och lyxbilar. Motsatsen är Jeddah, som är en blandning av gammal och modern stil och den gömmer en unik gammal stad byggd av koraller. Röda havets kust erbjuder dykning i världsklass.

Höjdpunkter:
• En chans att besöka islams andliga födelseplats
• Besök världsarvet Historiska Jeddah och Madain Saleh
Utforska den övergivna spökstaden Al Ula
• Njut av de kulturella höjdpunkterna i Jeddah och Riyadh 


Reseplan:   

Dag 01: Jeddah
Ankomst till Jeddah, mottagning, hjälp och transfer till ditt hotell. Incheckning och övernattning.

Dag 02: Jeddah
Ett morgonbesök till Jeddahs New Corniche, en kustväg med rekreationsområden, paviljonger och storskaliga medborgarskulpturer - samt kung Fahds fontän, världens högsta fontän och Al-Rahmah-moskén (den flytande moskén). Efter lunch fortsätter vi sightseeing till historiska Jeddah (på världsarvslistan) med några av de gamla ottomanska husen, mestadels byggda av korall och förstärkt med trä, så balkar passerar inre väggarna. Det vackraste och mest kända är Nasif House, eller Baashen House som vi ser det från utsidan. Det är för närvarande stängt för restaurering, men om möjligt fortfarande besöka huset, som byggdes på 1850-talet av den berömda Nasif-familjen, en av de mest inflytelserika handelsfamiljerna i Jeddahs historia. Under 1800-talet och början av 1900-talet var huset en av de viktigaste byggnaderna i Jeddah. Besök Altaybat Museum (Abdul Rauf Khalil Art Museum), som rymmer otaliga konstsamlingar, etnografiska och arkeologiska artefakter. Hotell i Jeddah.

Dag 03: Jeddah - Riyadh
Tid på egen hand i Jeddah innan vi kör till flygplatsen för att flyga till Ryadh. Ankomst till Riyadh och valfritt besök i Sky Bridge Kingdom Center med 99 våningar. Hotell i Riyadh.

Dag 04: Riyadh
På morgonen kan du besöka Masmak Fort, ett av de viktigaste monumenten och ett viktigt historiskt landmärke i staden Riyadh. Detta palats byggdes 1895 när Abdullah bin Rashids regerade. Detta historiska palats byggdes som en militär garnison för armén. AbdulAziz Bin Abdulrahman AAL Saud erövrade fortet den 15 januari 1902 och började föreningen av kungariket Saudiarabien. Besök Nationalmuseet, som består av åtta gallerier som berättar den fullständiga arabiska historien från universums skapande till vår moderna era. Härifrån fortsätt till Murabba-palatset (bredvid museet), som byggdes av kung Abdulaziz och hans familj 1937. Slottet består av ett antal presidentpalats, servicebyggnader etc. Det är byggt i lokal traditionell Najid-stil. Hotell i Riyadh.

Dag 05: Riyadh - Al Ula
Ta tid på egen hand tills transfer till flygplatsen och flyg till Al Ula. Ankomst och besök på Elephant Rock. Härifrån fortsätt till Guest House för övernattning.

Dag 06: Al Ula - Madain Saleh, Jabal Ikmah, Dadan. Tabuk.
Den arkeologiska platsen Al-Hijr (Madain Saleh) är den första attraktionen som listas på Saudiarabiens världsarvslista. Tidigare känd som Hegra, är det den största bevarade civilisationsplatsen i Nabataeans söder om Petra i Jordanien. Den har välbevarade monumentala gravar med dekorerade fasader från 1200-talet f.Kr. till 1000-talet e.Kr. Det är den sydligaste och största bosättningen i kungariket efter Petra (idag i Jordanien). Idag kan vi välja att besöka antingen Hegra / Madain Saleh (1,5 timmar) eller köpa ett turistpass som också inkluderar Jabal Ikmah, en av Saudiarabiens mest distinkta epigrafiska platser, som innehåller hundratals lättnadsinskriptioner och Dadan (max 4 timmar). Kör till Tabuk på eftermiddagen - 280 km / 3,5 timmar. Hotell i Tabuk.

Dag 7: Tabuk
Efter frukost besöker vi Tabuk slott, som dateras från 1559. Fortet byggdes för att skydda vattenverket samt för säkerhets- och övervakningssyfte och var en av stationerna på Levant-Medina Shark Road som välkomnade pilgrimer. Besök Tabuk Museum och tid att utforska staden på egen hand. Hotell i Tabuk.

Dag 08 Avresa

Förlängning i Bahrain

Dag 8: Tabuk - Dammam -Manama (Bahrain)
Flyg via Riyadh till Dammam. Fortsätt med buss över King Fahd Causeway, 25 km.
Bussresan tar cirka 2 timmar. Hotell i Manama.

Dag 8-9: Manama
Tid på egen hand för sightseeing, shopping etc. i Bahrains huvudstad.

Dag 10: Avresa


Priset inkluderar:
6 nätter på 4 *** hotell i dubbelrum inkl. frukost
1 natt på Guest House i Al Ula
Inga måltider
Inrikesflyg Jeddah-Riyadh-Al Ula
Alla flygplatstransfer
All transport och entré utom i Al Ula
Reseguide från Penguin Travel med 8 deltagare
Engelsktalande lokala guider
Foto- och resetillstånd

Ingår ej:
Internationella flygbiljetter
Försäkring
Visa
Tips och personliga utgifter
Madain Saleh pas inkl. Jabal Ikmah och Danan 365SAR / 95USD (cirka 850 SEK)
Madain Saleh endast - 255SAR / 70USD (ca 670 SEK)
Sky Bridge i Riyadh - 17USD / 63SAR (ca. 170 SEK)
Enkelbiljett Tabuk-Riyadh 80EUR / 820 SEK
Enkelbiljett Tabuk-Jeddah 70EUR / 720 SEK

Ytterligare tjänster:
Bahrain-programmet kostar 3280 SEK / tillägg för enkelrum 850 SEK
Inkluderar Tabuk-Dammam-flygning
egen transfer Damman-Manama och 2 nätter på 4 **** hotell i Manama inkl. frukost.


Fotogalleri


Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan (Nominell 4.7 / 5 Baserat på 72 Recensioner)
Pris
25650 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
4100 SEK
Bokningsstatus
Fullt
Pris
26250 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
4100 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
26250 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
4100 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Deltagarantal
6-14
Bokningskod
SARUND
Syrien och Libanon – rundresa 17900 SEK, 8 Dagar

Syrien och Libanon – rundresa

Damaskus välkomnar dig igen! Syrien har haft några turbulenta år med kriget som rasade i landet....
Långritt Över Balkanbergen 9250 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Rundresa i Centralamerika 19700 SEK, 13 Dagar

Rundresa i Centralamerika

Centralamerika i ett nötskal – Guatemala, Nicaragua, El Salvador och Honduras. Vår rundresa...
Se allt»

Aktuellt

07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.