Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan

Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan 25300 SEK, 8 Dagar

Saudiarabien är en av de mest gåtfulla och svåra platserna att besöka, så missa inte denna unika möjlighet! Upptäck några av de största skatterna som fortfarande är dolda för turister utanför arabvärlden. Saudiarabien är ett ökenland som sträcker sig över den arabiska halvön från Röda havet till Persiska viken. Det är födelseplatsen för islam, och för medborgarna i landet är det obligatoriskt att vara muslim, vilket verkställs av den "religiösa" polisen. Saudiarabien rymmer de två heligaste moskéerna: Masjid al-Haram i Mecka - målet för den årliga Hajj-pilgrimsfärden och Medinas Masjid an-Nabawi, begravningsplatsen för profeten Muhammad. Huvudstaden Riyadh har ett helt modernt utseende - en tunnelbanestation full av skyskrapor och lyxbilar. Motsatsen är Jeddah, som är en blandning av gammal och modern stil och den gömmer en unik gammal stad byggd av koraller. Röda havets kust erbjuder dykning i världsklass.

Höjdpunkter:
♦ En chans att besöka islams andliga födelseplats
♦ Besök världsarvet Historiska Jeddah och Madain Saleh
♦ Utforska den övergivna spökstaden Al Ula
♦ Njut av de kulturella höjdpunkterna i Jeddah och Riyadh


Reseplan:

Dag 1. Ankomst till Jeddah
Ankomst till Jeddah och transfer till ditt hotell för incheckning och övernattning. 

Dag 2. Jeddah
Efter frukost på hotellet börjar vi vår stadsrundtur i kuststaden Jeddah. Bland platserna som vi kommer att besöka är kung Fahds fontän - den högsta fontänen i världen, det historiska kvarteret i Jeddah Al-Balad, känt för sina gamla ottomanska hus, mestadels byggda av koraller och förstärkta med trä, Altaybat-museet (Abdul Rauf) Khalil Art Museum), som rymmer oändliga samlingar av konst, etnografi och arkeologiska artefakter. Övernattning på hotell i Jeddah.

Dag 3. Jeddah - Medina
Efter frukost börjar vi vår bilresa till Medina, känd som den näst heligaste platsen i islam. Här kommer vi att utforska några av de mest framstående moskéerna och historiska byggnaderna i staden. (Det är inte tillåtet för turister att gå in i Al Masjid an Nabawi/Profetens moské. Om möjligt/ passerar vi förbi den.) Övernattning i Medina.

Dag 4. Medina - Al Ula
Efter frukost åker vi till Al Ula. (ca 4 timmars bilresa) för att utforska dess extraordinära mänskliga och naturliga arv. Idag besöker vi Elephant Rock-formationen och utforskar Gamla Stans marknadsområde. Övernattning i gård/gäststuga i närheten (delat boende).

Dag 5. Al Ula - Madain Saleh - Jabal Ikmah - Dadan - Riyadh
Vi börjar vår dag med ett besök på den arkeologiska platsen Al-Hijr (Madain Saleh) - den första världsarvsegendomen som är inskriven i Saudiarabien. Tidigare känd som Hegra, det är den största bevarade platsen för civilisationen av nabatéerna söder om Petra i Jordanien. Den har välbevarade monumentala gravar med dekorerade fasader som går tillbaka till perioden mellan 1:a århundradet f.Kr. och 1:a århundradet e.Kr. Idag har du möjlighet att besöka två av regionens höjdpunkter - Hegras nabateiska gravar och en kombinerad rundtur i Dadan och Jabal Ikmah. Sen kvällsflyg till Riyadh. Övernattning i Riyadh.

Dag 6. Riyadh
Idag ska vi utforska höjdpunkten i kungarikets huvudstad - Riyadh. Vi kommer att besöka bland annat Masmak Fort - en fästning byggd av lera och lertegel som spelade en viktig roll i striderna för enandet av Saudiarabien i början av 1900-talet. På kvällen besöker vi det ikoniska Kingdom Centre, där du har möjlighet att ta höghastighetshissen upp till 99:e våningen och ta en promenad på Sky Bridge (valfri aktivitet, betalas på plats). Övernattning på hotell i Riyadh.

Dag 7. Riyadh/dagstur till "the Edge of the world" (valfritt)
Idag har du ledig tid att utforska Riyadh på egen hand. Alternativt kan du följa med på en dagsutflykt till Jebel Fihrayn, även känd som "Världens utkant". Med sin höjd på 300 meter erbjuder de höga klipporna en häpnadsväckande utsikt över de omgivande slätterna. Klipporna är cirka 90 minuter långa kör bort från Riyadh och vandringen till toppen är cirka 5 kilometer. Här kommer vi att ha lite tid att njuta av den hisnande utsikten och ta lite te och snacks på campingen innan vi åker tillbaka till Riyadh sent på kvällen.

Dag 8. Avresa
Slut på tjänst eller förlängning till Bahrain. 


Fotogalleri


Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan (Nominell 4.7 / 5 Baserat på 95 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Pris
25300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3950 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
25300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
4200 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
25300 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
4200 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Deltagarantal
6-14
Bokningskod
SARUND
Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan 25300 SEK, 8 Dagar

Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan

Saudiarabien är en av de mest gåtfulla och svåra platserna att besöka, så missa inte denna unika...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 13450 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

Vår kalejdoskopresa börjar i Bulgarien och tar oss genom ytterligare 7 länder - Serbien,...
Kaukasusupptäckare - Armenien, Georgien och Azerbajdzjan 13800 SEK, 11 Dagar

Kaukasusupptäckare - Armenien, Georgien och Azerbajdzjan

Kaukasus - regionen där Europa möter Asien, där dramatiska naturlandskap möter tusentals år gamla...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...