Rundresa i Papua Nya Guinea

Alla har hört talas om Gorokafestivalen och nu är det din tur att se denna förmodligen mest spännande showen i världen.

Papua Nya Guinea är en av de sista äventyrliga resmål där du kan uppleva autentisk skönhet, sällsynta djurarter och århundradens gamla traditioner. Världens näst största ön bjuder på spännande geologiska kontraster präglade av höga berg stora regnskog och orörda koralatoller. Att få uppleva den lokalbefolkningen, med hundratals olika stammar, är minst lika spännande som landets natur – från bergsfolkets färgstarka kroppsmålningar till de ceremoniella nedskärningar vid Sepikflodens bredder.

Resans höjdpunkter
Gorokafestivalen – en unik och fascinerande uppvisning där fler än 100 olika stammar samlas för 2 dagars musik, dans och ritualer.
  


Reseplan:
Dag 1. (15/9-) Port Moresby - Mt. Hagen
Ankomst (på egen hand och räkning) till Port Moresby. Avresan från hemlandet kan vara 2-3 dagar innan beroende på flygrutt. Transfer till flygplatsen där vi tar inrikesflyg till Mt. Hagen. Vår lokala guide möter oss och tar oss till Magic Mountain Hideaway Lodge (eller liknande) för inkvartering. På vägen stannar vi vid byn Paikona där vi träffar byns hövding och hans fruar. Vidare till Tambul; vi får se bybornas dagliga sysslor – tända bål, mattillagning mm. Vi intar vår medhavda lunchpaket eller får vi delta själva i tillagningen av en enkel måltid i traditionell mumu-ugn. På eftermiddagen kör vi tillbaka till Mt. Hagen. Övernattning.

Dag 2. Mt. Hagen - Goroka
Efter frukost åker vi österut mot höglandet för att delta i Goroka festivalen. På vägen passerar vi Jiwaka och Simbu provinserna. Vid Daulo gör vi ett foto-stopp för att njutta av den fantastiska panorama över Asarodalen. Väl i Goroka besöker vi JK McCarthy Museet med fina kulturfynd och smakar på Goroka kaffe. Övernattning på Kanda Rest House (eller liknande).

Dag 3. Gorokashow
Showen är troligen världens mest imponerande stam- och folkshow med hundratals olika stammar, med sång och dans och fantastiska dräkter och kroppsmålningar. Tidigt på morgonen ser vi förberedelserna inför festligheterna. Vi tillbringar dagen på Goroka Arena och deltar i sing-sing-festen. Övernattning i Goroka.

Dag 4. Goroka - Madang
Efter tidig frukost börjar vi vår rundtur i Madang-provinsen. Stanna vid Ramu Sugar för lunch och fortsätt sedan till Madang-provinsen. Övernattning på Jais Aben Resort (eller liknande) Efter frukost avgår vi från Goroka för vår resa till Madang, som har många av landets högsta toppar och en bred etnisk mångfald. Madang har betecknats "den vackraste staden i södra Stilla havet" på grund av sina palmstränder, offshore-öar och vackra parker; allt mot en robust bergsbakgrund. Vi har en hel dagskörning idag med flera intressanta stopp längs vägen, inklusive ett konst- och hantverkscenter och Yonki Hydro Dam. Vi kommer att njuta av lunch på en sockerplantage. Vi stannar vid Kassam Pass och stannar vid Kassam Pass för en panoramautsikt över Markaham och Ramu Valley. Lunch serveras på vägen. På vägen stannar vi vid Balek Wildlife Sanctuary, hem för en intressant svavelström som rinner ut ur en kalkstenformation. Bekken är fylld med sköldpaddor, ål och fisk. Bäcken sägs bota lokalbefolkningen sjukdomar. Parken har också en mängd olika tropiska träd och växter, varma källor och svavelhålor. Boende i Jais Aben.

Dag 5. Madang
Efter en tidig frukost åker vi till hamnen där vi stiger ombord en båt och kryssar kring Madangöarna med ett stopp för snarkling. Vid lunch tid är vi tillbaka i Madang. Besök på den lokala marknaden. Vi gör också en utflykt till byn Hobe där vi tittar på traditionella danser och bekantar oss med lokalbefolkningens dagliga liv. Tillbaka till Madang. Övernattning.

Dag 6. (20/9-) Madang - Port Moresby/ Avresa
Transfer till flygplatsen och med inrikesflyg åker vi till Port Moresby. Hemresa mot Europa eller vidare enligt eget program med nya äventyr.

Bra att veta: ♦ turens längd: 6 dagar/5 nätter (exkl. resdagarna till/från Port Moresby) ♦ svårighetsgrad: lätt ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/rutten) kan förekomma. ♦ den kulturella mångfalden i Papua Nya Guinea kräver att man som turist ska respektera de lokala sedvanor och traditioner. ♦ infrastrukturen är inte så välutvecklad och man får räkna med oförutsedda situationer och borde visa förståelse för detta. ♦ Vi rekommenderar att man har sin reskassa i kontanter (små blandade valörer) trots att det går att betala med de vanliga betalkort dock endast på de stora hotellen. ♦ små gåvor som pennor, skrivpaper mm till skolbarnen uppskattas ♦ På inrikesflygen är bagagevikten max 16kg incheckat bagage och upp till 5kg handbagage. ♦ be alltid om lov att få fotografera människor; på vissa ställen får man betala för att ta bilder på sevärdheter ♦ Vi rekommenderar starkt att man kollar noggrant sina försäkringar och kompletterar dem om det behövs.

Visum: Nordiska medborgare får visum vid ankomsten till Port Moresby med vistelse max 60 dagar inom en 12 månadersperiod. Tänk på att första inresan måste ske i Port Moresby mot uppvisande av tur och returbiljett. Visumstämplingen på flygplatsen kan tar lång tid därför rekommendera vi att man söka visum innan avresa. Landet har ambassader i Belgien och Storbritanien. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan (dock om du söker innan avresa ska passet vara giltigt minst 1 år) och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik) och måste innehålla 2 ostämplade sidor per visum.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer: Inga obligatorsika dock ett giltigt vaccinationsintyg krävs av alla resenärer som kommer från infekterade med Gula febern områden. Utförlig information hittar du t.ex. på http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i förväg.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vi rekommenderar resa i perioden:   september - oktober


Priset inkluderar:
5-natters boende
helpension (från lunch på dag 1 till frukost på dag 6)
engelsktalande lokal guide
marktransport enligt programmet
entré för showen

Ingår ej:
internationella flygbiljetter till / från Port Moresby
inrikesflyg Port Moresby-Mt. Hagen
Madang-Port Moresby
avgångsskatter vid behov
resaförsäkring (rekommenderas)
tips och personliga utgifter
drycker
visumkostnader

Ytterligare tjänster:
Ytterligare nödvändiga flygningar som vi inbjuder dig att boka / biljett i samband med internationell ankomst: Dag 1- Internationell ankomstflyg; Dag 1- PX-flygning POM / HGU; Dag 5- PX-flygning MAG / POM; Dag 6- PX Internationell avgång som kommer att nomineras från ditt slut. 2 inrikesflyg (pris som ska bekräftas vid beställning)
ytterligare natt i Port Moresby före / efter turnén: på begäran
tillägg för 3 personer som reser tillsammans: på begäran
tillägg för 2 personer som reser tillsammans: på begäran


Fotogalleri


Rundresa i Papua Nya Guinea (Nominell 4.73 / 5 Baserat på 425 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon avreseort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

Deltagarantal
Min. 6
Bokningskod
PNGGOROKA
På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen) 8800 SEK, 8 Dagar

På cykel i norra Bulgarien (Balkanbergen)

Under den här resan cyklar vi längs Balkanbergens norra och centrala delar, som är kända för sin...
Jemen - fastlandetstur (från Salalah, Oman) 25750 SEK, 8 Dagar

Jemen - fastlandetstur (från Salalah, Oman)

Jemen, med sin rika historia, kulturarv och naturliga skönhet, var ett populärt turistmål innan...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 14550 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

Vår kalejdoskopresa börjar i Bulgarien och tar oss genom ytterligare 7 länder - Serbien,...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...