Rejs trygt og sikkert!
Rundresa i Bangladesh

Rundresa i det nästan okända Bangladesh som bjuder på 3 sevärdheter från UNESCOs världsarvslista.

I Bangladesh finner du världens längsta strand och den största mangoveskog. Vår tur går säkert ’off the beaten road’ för landet på grund av frekventa översvämningar är inte direkt första val som turistdestination. Om du inte söker bekvämligheterna du har hemma utan är nyfiken och med lite äventyrlig läggning är denna rundresa något som kommer att ge dig oförglömliga minnen. Vi besöker bl.a. Sundarbans, det urgamla Sixty Domed Mosque i Bagerhat och ruinerna efter buddhisklostret Somapura Mahavihara.

Resans höjdpunkter
Dhaka – landets huvudstad med sina ca 12 mln invånare är en metropol i ständig rörelse
Cox's Bazar - staden känd för sin långa naturliga sandstrand som med sina imponerande 125km är världens längsta.
Sundarbans – världens största mangroveskog med rikt fågelliv och några exemplar av den bengaliska tigern

 


Reseplan:
Dag 1. Dhaka

Ankomst (på egen hand och räkning) till Dhaka; transfer till vårt hotell och inkvartering. Sightseeing med bl.a. Dhaka universitet (kallad ofta för Österns Oxford), Sahid Minar, Curzon Hall, Dhakeshwari Hindu tempel, Lalbagh Mughal borgen mm. Middag.

Dag 2. Dhaka - Khulna
På morgonen åker vi via Mawa ferry Ghat mot Khulna. På vägen stannar vi och besöker 60-Dome moské (World Heritage Site), Nine Dome moské, Thakur Pukur & Tomb Of Saint Khan Jahan Ali in Bagerhat. Övernattning på hotell.

Dag 3. Khulna - Sundarban
Efter frukosten åker vi till Mongla/Khulna där vi stiger ombord skeppet mot Sundarbans. Segladsen går över floderna Mirgamari, Harintana, Shella m.fl. Vi får chanson att beskåda olika vilda djur t.ex. spotted Deer, Rhesus Macaque, många färgglada fåglar och floddjur. Med all säkerhet kommer vi att se lekfula delfiner och stora krokodiler. Vi intar vår lunch på skeppet. Senare på eftermiddagen är vi framme till Katkaön där vi stanna för övernattning (på skeppet).

Dag 4. Sundarban
Vid soluppgången åker vi med träkanot och utforskar växt- och djurlivet av magroven. Efter lunchen har vi möjlighet (tillval) för olika aktiviteter bl.a. vandring till en pittoresk liten strand vid Bengal viken, vandring genom mangrovskogen eller kvällsbåttur. Övernattning på skeppet i Katka.

Dag 5. Sundarban - Khulna
På morgonen följer vi högvattnet och seglar tillbaka till Khulna. Vi är framme vid kvällen. Övernattning p hotell i Khulna.

Dag 6. Khulna - Dhaka - Chittagong
Transfer till Jesshore flygplatsen för en tidig flygning till Dhaka där vi inta vår lunch. Vi villar ett par timmar innan vi ta nästa flyg till Chittagong. Transfer till vårt hotell där vi lämnar vårt bagage och åker på båttur på Karnafuly. Övernattning i Chittagong.

Dag 7. Chittagong - Rangamati
Vi styr mot Rangamati (77 km) och på vägen stannar vi vid den berömda Rajban Vihara Buddhistkomplex. Vi tar in på vårt hotell. Efter lunchen är det dags för ett nytt kryssningsäventyr över Kaptaisjön, Asiens största konstgjorda sjö. På kvällen besöker vi hängbron, en stamby på toppen av en kulle vid sjön samt den lokala marknaden. Middag och övernattning i Rangamati.

Dag 8. Rangamati - Bandarban
Idag är vårt första stopp i Bandarbans begsområdet (about 60 km) och vidare vid Sukbilash. Här hinner vi en pråmenad längs en liten flod, kritvit sand och och vackert berglandskap. Vi intar vår lunch på en local restaurang med lokala maträtter. Väl in Bandarban checkar vi in på vårt hotewll. Middag och övernattning.

Dag 9. Bandarban
Vi tillbringar dagen i omnejden av Bandarban. Vårt program börjar med en kort tur i 4WD-jeep till en liten by. Här bor en av dem 13 stammarna med Sino-Tibetans ursprung som flyttade från Arakan hit för ca 250-300 år tillbaka. De mest kända stammarna är Chakma, Marma, Tipera, Tangchaya, Khumi, Lushai, Pankhu, Bhom, Kuki, Reangio m.fl. Vi besöker vidare Meghla Eco-Park på Tiger Hill och den närliggande sjö. Middag och övernattning i Bandarban.

Dag 10. Bandarban - Cox's Bazar
Vi reser till Cox’s Bazaar (87 km). På vägen stannar vi vid Buddhist Khyang vid byn Ramu, Rakhain stamens huvudstad. Väl i Cox’s Bazar har vi tid att slappna av på världens längsta naturliga sanstrand. På eftermiddagen besöker vi de skogbeklädda kullarna vid Himchari och vidare till Inani stranden (29 km). På vägen tillbaka gör vi en kort uppehåll vid at Himchari Eco-Parken. Vi tar en kvällspromenad till Burmese conch snäckmarknaden och avslutar dagen med en härlig middag på en fiskerestaurang vid vattnet. Övernattning i Cox's Bazar.

Dag 11. Cox's Bazar - Mаheskhali - Cox's Bazar
På morgonen seglar vi i en speedbåt till den historiska “Maheskhali Island”. Besök i den urgamla Adinath templet och byn Rakhain känd för sin färgsratka Buddhist temple. Tillbaka till Cox’s Bazar. Middag och övernattning.

Dag 12. Cox's Bazar - Dhaka / Avresa
Tiden efter frukost är till egen disposition. På eftermiddagen tar vi inrikesflyg till Dhaka och vidare hemresa (på egen hand och räkning).

Bra att veta:  ►turens längd: 12 dagar/11 nätter (exkl. resdagarna) ►p.g.a. landets infrastruktur kan små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/resrutten) förekomma. ►Vi rekommenderar att man undviker resa under Ramadan firandet i monsun perioden (juni – september). ►Skeppet till Sundarban: hytterna är ganska små – 2 enkla sängar och en liten vask; med gemensamma WC/dusch; det serveras endast bengaliska maträtter. ►Priserna för turister är vanligen högre än den lokalbefolkningen dock man kan alltid förhandla om priset ►Kredit/betalkort används i bredd utsträckning och i städerna finns bankomater. Vi rekommenderar att man har en del av sin reskassa i kontanter (blandade valörer) ►Inhandlad mat på gatan är endast på egen risk; vatten på flaska rekommenderas starkt ►p.g.a. stark luftförorening, speciellt i Dhaka kan det ibland upplevas svårigheter i andningen

Turen kan udvidgas med en 4 dagars resa till Bhutan. Flyget Dhaka-Paro (Bhutan) avgår på fredagar, och flyger tillbaka from Paro(Bhutan) på måndagar. Man kan se mera om resan här. Flygbiljet med Druk Aır Dhaka-Paro-Dhaka - kostar från ca. 3800 SEK

Visum:  Visum krävs för Nordiska medborgare. Vi hjälper till med visuminbjudan. Var god skicka till oss i samband med din bokning av resan en kopia (i färg och hög upplösning) på ditt pass. Ansök om visum i god tid innan avresan. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik) och måste innehålla 2 ostämplade sidor per visum. Visum kan även erhållas på flygplatsen i Dhaka vid ankomst - 51 USD (bekräftat på plats)
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer: Utförlig information hittar du t.ex. på http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i förväg. 


Priset inkluderar:
övernattning 2* och 3*-hotell (del i dubbelrum,med eget WC/dusch) och på skeppet (del i dubbelhytt,med delade faciliteter)
helpension fr.o.m. middagen på Dag-1 t.o.m. frukosten på Dag-12
mineralvatten på flaska (1 flaska/dag)
samlad transfer från/till flygplatsen i Dhaka
all transport jfr. program
entréavgifter (enligt program)
kryssning till Sundarban samt i Rangamati och Maheskhali
engelsktalande lokal guide OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
Flygresa till/från Dhaka; inrikesflyg
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
drycker och dricks
turistvisum
vaccinationer
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
Turistvisum (på egen hand): kontakta den respektive konsulatet för närmare information
Enkelrum (i mån av plats)
avser vistelsen på hotellen dock ej möjligt på skeppet.
smågruppstillägg (tillval): vid mindre deltagarantal (2 pers) kontakta oss om pris(del i dubbelrum)


Fotogalleri


Rundresa i Bangladesh (Nominell 4.74 / 5 Baserat på 348 Recensioner)

Vi rekommenderar flygresa med Turkish Airlines

Deltagarantal
4 - 12 persons
Bokningskod
Bangladesh
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...