Rundresa i Bangladesh 8800 SEK, 9 Dagar

Rundresa i det nästan okända Bangladesh som bjuder på 3 sevärdheter från UNESCOs världsarvslista. I Bangladesh finner du världens längsta strand och den största mangoveskog. Vår tur går säkert ’off the beaten road’ för landet på grund av frekventa översvämningar är inte direkt första val som turistdestination. Om du inte söker bekvämligheterna du har hemma utan är nyfiken och med lite äventyrlig läggning är denna rundresa något som kommer att ge dig oförglömliga minnen. Vi besöker bl.a. Sundarbans, det urgamla Sixty Domed Mosque i Bagerhat och ruinerna efter buddhisklostret Somapura Mahavihara.

Höjdpunkter:
Dhaka – landets huvudstad med sina ca 12 mln invånare är en metropol i ständig rörelse
Cox's Bazar - staden känd för sin långa naturliga sandstrand som med sina imponerande 125km är världens längsta.
Sundarbans – världens största mangroveskog med rikt fågelliv och några exemplar av den bengaliska tigern


Reseplan:

Dag 1. Ankomst till Dhaka
Välkommen till huvudstaden i Bangladesh, den största staden och landets politiska, ekonomiska och kulturella centrum. Övernattningshotell i Dhaka.

Dag 2. Dhaka - Chittagong
Att ta tåget i Bangladesh är en aktivitet som ingen turist kan missa. Tidigt på morgonen kommer vår guide att eskortera dig för att ta Sonar Bangla Express-tåget. Tåget startar från Kamalapur Railway Station i Dhaka tidigt på morgonen och anländer till Chittagong Railway Station 7 timmar senare. Efter ankomsten till Chittagong checkar vi in ​​på tour hotel för en kort paus. På eftermiddagen besöker vi Shrine of Bayezid Bostami, Fishing Waterfront, Chittagong World War Cemetery etablerad efter andra världskriget och den gamla katolska kyrkan i Pahartali, som byggdes av den brittiska regeringen 1924. Efter besöket, vi åker tillbaka till hotellet.

Dag 3. Chittagong - Kumira - Rangamati
Idag kommer vi att arrangera en båttur för dig för att besöka Chittagong Ship Breaking Yard i Kumira. Det är världens största upphuggningsvarv. Sedan åker vi till Rangamati med bil och äter lunch på en lokal restaurang och checkar in på hotellet vid ankomst. På eftermiddagen planerar vi att gå till den lokala stammarknaden och beundra landskapet vid den ikoniska hängbron.

Dag 4. Sightseeingtur till Kaptaisjön
Efter frukost tar vi en båt för att turnera runt Kaptaisjön, den största konstgjorda sjön i Bangladesh. Det magnifika landskapet kommer säkert att få dig att dröja kvar! Flytande på sjön kommer vi att se platser som Bonorupa Floating Market, Rajban Vihar och Chakma King House och Shuvolong Waterfall.

Dag 5. Rangamati - Bandarban
Idag ska vi köra till Bandarban. På vägen besöker vi ett vackert gyllene tempel nära staden Balaghata. Som det största buddhisttemplet i Theravada i Bangladesh ligger det på en kulle cirka 60 meter hög, intill Bandarban-Rangamati Road. På eftermiddagen besöker vi Hatiabandha Tripura Village för att lära oss mer om urbefolkningens livsstil. Fortsätt slutligen till Nilachal för att uppskatta bergslandskapet och den vackra solnedgången.

Dag 6. Bandarban - Cox's Bazar
Kör till Chimbuk och Nilgiri på morgonen, från toppen av kullen har du utsikt över hela bergsområdet. Sedan kör vi till Cox's Bazar. På vägen besöker vi Farukpara Bawm Village, Ramu Buddhist Temple och den berömda sovande Buddha. Efter dagens resa släpper vi av dig på ditt hotell i Cox's Bazar så att du kan checka in för vila.

Dag 7. Maheshkhali Island-tur i Cox's Bazar
Efter frukost tar vi en båt till ön Maheshkhali. Vid ankomsten kommer reseguiden att visa dig Rakhine Buddhist Temple och lämna lite fritid för dig på ön. Gå sedan till en lokal fiskehamn och se hur fiskare lastar och lossar skaldjur. Efter besöket tar du båten tillbaka till Cox's Bazar

Dag 8. Himchari och Inani stränder. Flyg tillbaka till Dhaka
På morgonen kör vi till Himchari och Inani beach. Vi kommer också att tillbringa lite tid för att koppla av innan vi återvänder till Cox's Bazar för att hinna med vårt kvällsflyg till Dhaka.

Dag 9. Avresa


Fotogalleri


Rundresa i Bangladesh (Nominell 4.74 / 5 Baserat på 417 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Pris
8800 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
2150 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång
Pris
9600 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
2750 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
9600 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
2750 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Deltagarantal
4 - 12
Bokningskod
BDRUND
Irak - en resa till civilisationens vagga 22350 SEK, 9 Dagar

Irak - en resa till civilisationens vagga

Efter år av politisk oro och militär kris stiger Irak långsamt från asken. Landet är nu öppet för...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 7350 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Kaukasusupptäckare - Armenien, Georgien och Azerbajdzjan 13800 SEK, 11 Dagar

Kaukasusupptäckare - Armenien, Georgien och Azerbajdzjan

Kaukasus - regionen där Europa möter Asien, där dramatiska naturlandskap möter tusentals år gamla...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...