Rundresa i Västafrika: Guinea, Sierra Leone och Liberia

Rundresa i Västafrika: Guinea, Sierra Leone och Liberia 25200 SEK, 13 Dagar

Denna del av Västafrika har varit en förbises destination i många år - av goda skäl. Men lyckligtvis hör det till det förflutna. Det är nu fredligt och kampen mot ebola vann för 5-6 år sedan.

De tre länderna är fantastiska, har magnifika landskap, olika kulturer och inte minst en fantastisk gästfrihet. Resan börjar i Guinea, med majestätiska vattenfall och den mäktiga Nigerfloden som flyter genom höglandet i Fouta Djalon. Vidare genom frodiga regnskogar med sina invånare bl.a. schimpanser och andra spännande vilda djur.

Sierra Leone är den glömda pärlan när det gäller strandsurism. Men landet är inte bara gyllene sand och sol. Den innehåller en lång historia. Man kan utforska det koloniala arvet från det gamla slavfortet på ön Bruce, varifrån cirka 50 000 slavar skickades till Nordamerika. Och den färgglada huvudstaden i Freetown är som en tidsmaskin tillbaka till de dagar då de befriade slavarna från Karibien återvände hem och bosatte sig här. Landets nationalparker rymmer några av världens sällsynta djurliv, som den röda colobusapen.

När det gäller nationalparker är Liberia den plats som alla naturälskare måste besöka. Här är en av de mest kända västafrikanska nationalparkerna - Sapo. Liberia är livligt, färgstarkt och ett grönt land med vänliga människor som framgångsrikt kämpar mot arenorna för tidigare oroligheter.

Turhöjdpunkter:
♦ Iles de Los - en grupp på tre öar utanför Guineas kust
♦ Kilissi - en charmig guineanresort med ekoturism
Bunce Island - ett stort europeiskt kommersiellt fort byggt under slavhandeln i Sierra Leone, förklarade ett nationellt monument 1948
Monrovia - huvudstaden i Liberia 


Reseplan:

Dag 1 Conakry (Guinea)
Ankomst Gbessia International Airport i Conakry, transfer till hotell för övernattning

Dag 2 Conakry
Idag åker vi på en sightseeingtur i Conakry och besöker Nationalmuseet, torget, katedralen och Grand Mosque och får ett unikt tillfälle att förstå Guinea, som är känt för sin konstnärliga och kulturella mångfald, exemplifierat i sånger, danser och traditioner.

Dag 3 Conakry - Iles de Los

Efter frukost tar vi en båttur till Iles de Los, tre öar utanför kusten - Tamara (Fortoba), Kassa och Roume. Öarna har varit bebodda under mycket lång tid. Brittarna tog dem i besittning, men överlämnade dem senare till Frankrike i utbyte mot fiskerättigheter i Newfoundland och Labrador istället. Roume sägs ha varit inspiration för romanen Treasure Island och var känd för sin roll i slavhandeln medan Tamara var fånge. Återvänd till Conakry över natten.

Dag 4 Kinda - Mt. Gangan - Killisi
Avresa till Kindia för en stadstur och sightseeing runt Mount Gangan - sedan vidare till Kilissi, en charmig ekoturismresort med två naturliga pooler som är relativt djupa och inbjudande för ett dopp. Omgivningen är skog och området är i ekologisk balans. Lunch kan tas med ett vattenfall och det finns tid för en kort promenad ut i busken.

Dag 5 Sierra Leone
Vi passerar gränsen till Sierra Leone och vid gränsen tar en ny lokal guide över. Övernattning på hotell i Freetown.

Dag 6 Bunce Island (Sierra Leone)
Bunce Island utsågs till ett nationellt monument 1948. Det var ett stort europeiskt handelsfort som byggdes för slavhandeln. Det var här europeiska köpmän och afrikanska köpmän träffades. Över 50 000 slavar; kvinnor, barn och män skickades till Amerika. Förutom slavhandeln handlades även guld, elfenben och trä på 1800-talet och ett stort antal slavar som skickades till South Carolina och Georgia handlades på just denna ö.
Gå sedan på en stadsrundtur i Freetown med Nationalmuseet och den stora marknaden. Det är en täckt marknad med ett antal lokala hantverk, antikviteter och återvunna såväl som traditionella läkemedel.

Dag 7 Banana Island

Efter en kort promenad längs Guma seglar vi vidare till den tidigare slavön Banana Island, där vi övernattar.

Dag 8 Bo
Kör till Bo, Sierra Leones näst största stad. Boende i ett pensionat.

Dag 9 Kennema - Monrovia (Liberia)
Kör till Kenema, Diamond District huvudkontor i östra provinsen. Vidare till Monrovia och övernatta på hotellet.

Dag 10 Robertsport
Idag tar vi en 2-3 timmars promenad till Robertsport för att besöka den lilla fiskebyn, se kyrkan och njuta av stranden i närheten. Tillbaka till Monrovia.

Dag 11 Monrovia
Stadsresa i Monrovia med ett besök på Waterside Market och West Point-distriktet - en av Monrovia mest tätbefolkade slummen.

Dag 12 Providence Island

Tidig avgång från hotellet till Providence Island, en liten ö mellan Monrovia och Freeport. Beläget vid mynningen av Mesurado-floden, där tidiga bosättare i Liberia bosatte sig först på 1820-talet. Därefter fortsätter Centennial Pavilion en hörnsten i modern liberiansk historia. Övernattning på Kendeja Resort.

Dag 13 Avresa
Transfer till Monrovia flygplats för avgång.

Bra att veta: ♦ turens längd: 13 dagar/12 nätter (exkl. resdagarna) ♦ svårighetsgrad: moderat ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/rutten) kan förekomma. ♦ Glöm inte passet och ditt gula vaccinationskort

Visum: Turistvisum krävs för Nordiska medborgare för besök av alla 3 länder. Det går enkelt att söka på egen hand. Vi kan hjälpa till med den nödvändiga inbjudan m.fl. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik) och måste innehålla 2 ostämplade sidor per visum.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer:  Förutom det vanliga grundskyddet krävs också vaccination mot gul feber. Utförlig information hittar du t.ex. på http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i förväg.

Vi rekommenderar resa i perioden:   januari - februari


Priset inkluderar:
Standardhotell
rum med privata faciliteter
lokala engelsktalande guider
all transport och båttransport som nämns i programmet
inträdesavgifter
reseguide från Penguin Travel

Ingår ej:
Internationella flygningar
visum
måltider
drycker och dricks
personliga utgifter
försäkringar


Fotogalleri


Rundresa i Västafrika: Guinea, Sierra Leone och Liberia (Nominell 4.84 / 5 Baserat på 348 Recensioner)
Pris
25200 SEK
Reslängd
13 Dagar
Enkelrum
5150 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
25200 SEK
Reslängd
13 Dagar
Enkelrum
5150 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon avreseort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

 

Deltagarantal
6-12
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8400 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6250 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5700 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...