Coronavirus (COVID-19) travel update
Vi holder stadig vores fysiske kontorer lukkede og arbejder hjemmefra.
Det betyder desværre, at vi ikke kan modtage telefonopkald eller kontaktes på chatten. Vi er klar på mailen og ringer gerne tilbage, så send os en besked på info@penguin.dk. Vi er snart tilbage!

Rundresa i Västafrika: Guinea, Sierra Leone och Liberia

Rundresa i Västafrika: Guinea, Sierra Leone och Liberia 21500 SEK, 13 Dagar

Upplev Pepparkustens turbulenta historia under ekvatorns brännande sol.

Afrikas Atlantiska kust har sorligt nog varit vagga för slaveri och de väldiga naturtillgångarna har dragit till sig många giriga och grymma lycksökare. Nu är allt detta i det förflutna och länderna längst kusten bjuder istället på sin vackra natur, diversa kulturtraditioner och rik historia. Vår rundresa tar oss till Guinea, Sierra Leone och Liberia och vi får bekanta oss med denna fortfarande lite känd del av Afrika.

Resans höjdpunkter
Kilissi eco-tourism resort (Guinea) – tätt skogsbeväxt område med floder, vattenfall och naturliga swimming pooler.
Banana Island (Sierra Leone) – denna ökänd på 1800-talet slavernasö är numera attraktiv med sin dykning och snorkling.
Monrovia och Providence Island (Liberia) – hit kom de första amerikanska frigivna slavar för att bosätta sig.

 


Reseplan:
Dag 1. Conakry
(Guinea)
Ankomst till Gbessia International Airport i Conakry; transfer till hotellet.

Dag 2. Conakry
Sightseeing i Conakry med bl.a. besök på Nationalmuseet, Torget, Katedralen och den stora moskén. Vi får bekanta oss med Guineas atmosfär och kulturell mångfald.

Dag 3. Conakry
Efter frukosten tar bi båten till Iles de Los, en liten ögrupp strax utanför Conakrys kust. Vi besöker de 3 största öarna: Tamara (Fortoba), Kassa och Roume. Roumeön har troligen varit inspirationskälla för romanen Skattkammarön av Robert Louis Stevenson.

Dag 4. Conakry - Kindia - Kilissi
Vi reser förbi Mt Gangan och vidare till Kindia där vi gör ett stop för sightseeing på staden. Vidare till Kilissi ecotourism resort, ett tätt skogsbeklätt område; promenad på området; möjlighet simma i någon pool eller ströva runt på området.

Dag 5. Kilissi - Freetown (Sierra Leone)
Vi kör genom enastående lanskap mot gränsen till Sierra Leone. Efter vi är klara med passkontrollen styr vi vidare mot Freetown.

Dag 6. Freetown - Bunce Island
Idag gör vi en utflykt till Bunce Island känt som en viktig europeisk handelspost byggd under den mörka slavtiden under 1800-talet. De väldiga naturtillgångarna såsom diamanter, elfenben och gummi har under decennier dragit till sig otaliga äventyrare. Vi besöker Nationalmuseet och den stora inomhus marknaden (Big Market).

Dag 7. Freetown - Banana Island
Vi åker båt till vattenfallen där vi ta en kort promenad på området och därefter seglar vi mot Bananaön, med rik historia och vacker natur.

Dag 8. Banana Island - Bo - Kenema
Vi kör till Bo, näst största staden i landet och vidare österut till Kenema, landets stad med största etniska mångfalden.

Dag 9. Kenema - Monrovia (Liberia)
Vi utforskar staden som är huvudsäte för diamantdistriktet i Eastern Province. Vi styr kurs söderut över gränsen till Liberia och huvudstaden Monrovia vid Atlantiska kusten.

Dag 10. Monrovia
Dagen är till för att bekanta oss med denna pittoreska stad. Vi får chansen också att se West Point, ett av Liberias största slumområden strax utanför huvudstaden.

Dag 11. Monrovia - Robertsport
Vi kör till Robertsport där vi besöker ubåtbasen från andra världskriget. Möjlighet (tillval) att surfa utmed en av Västafrikas vackraste stränder. Besök på en fiskeby i närheten av Robertsport.

Dag 12. Robertsport - Providence Island
Idag äter vi en tidig frukost och därefter beger vi oss till Providence Island belägen vid utmynningen av Mesuradofloden. Hit kom de första bosättare 1820-22. Vi besöker också Centennial Pavilion där vi bekantar oss med Liberias moderna historia.

Dag 13. Robertsport – Monrovia / Avresa
På förmiddagen hinner vi med en kort besök till CeCe stranden innan vi beger oss till flygplatsen i Monrovia för hemresa. Ankomsten är vanligen påföljande dag.

 

I grundpriset ingår: ► samlad transfer från/till flygplatsen ► all transport jfr. program (med privat fordon, med A/C)► bagagetransport ► övernattning på bra turisthotell (del i dubbelrum) och i traditionellt gästhus på Banana ön ► frukost på alla hotell samt luncher på Dag 6-9 och middagar på Dag 6-8 ► entréavgifter ► skandinavisktalande färdledare ► engelsktalande lokala guider
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris: flygresa; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; turistvisum, vaccinationer, försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg: ♦ Turistvisum: Turistvisum krävs för Nordiska medborgare för besök av alla 3 länder ♦ Enkelrum (i mån av plats): + 6340 /pp

Bra att veta: ♦ turens längd: 13 dagar/12 nätter (exkl. resdagarna) ♦ svårighetsgrad: moderat ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/rutten) kan förekomma. ♦ Glöm inte passet och ditt gula vaccinationskort

Visum: Turistvisum krävs för Nordiska medborgare för besök av alla 3 länder. Det går enkelt att söka på egen hand. Vi kan hjälpa till med den nödvändiga inbjudan m.fl. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik) och måste innehålla 2 ostämplade sidor per visum.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer:  Förutom det vanliga grundskyddet krävs också vaccination mot gul feber. Utförlig information hittar du t.ex. på http://vaccination.medicallink.se/. Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i förväg.

Vi rekommenderar resa i perioden:   januari - februari


Fotogalleri


Rundresa i Västafrika: Guinea, Sierra Leone och Liberia (Nominell 4.84 / 5 Baserat på 299 Recensioner)
Pris
21500 SEK
Reslängd
13 Dagar
Enkelrum
6500 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon avreseort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

 

Långritt Över Balkanbergen 7050 SEK, 8 Dagar

Långritt Över Balkanbergen

Drömmer du om att få rida på urgamla leder över imponerande bergstoppar, genom öde bergspass, längs...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 5200 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...