Hästridning i Bieszczady bergen

Hästridning i Bieszczady bergen

Bergen ligger på i den sydöstra delen av Polen. Detta enorma och nästan helt obebodda område är ett av de vackraste i Polen. Ett paradis för den som letar efter lugn och ro. Oberörda landskap där civilisation knappt kan ses eller kortare sagt: en gigantisk lekplats för entusiastiska ryttare.

Det här är en resa djupt in i naturen eftersom Bieszczady är kända för sin mångfaldiga flora och fauna som inkluderar vilda djur som björnar och vargar. Så bli inte förvånad när en räv, en hare eller till och med en hjort korsar vägen framför dig.

Du kommer att få chansen att beundra byar som är typiska för denna region som till exempel Komancza där man kan hitta spår av den gamla arkitekturen av Lemk och Boik-civilisationerna.


Reseplan:  

Dag 1. Kraków
Ditt fantastiska äventyr börjar i vackra Kraków. Vid ankomst får du transfer till hotellet som ligger i stans centrum. Därefter har du tid på egen hand och räkning tills gruppen möts för en gemensam middag på kvällen på hotellets egen restaurang.

Dag 2. Sanok – Wola Piotrowa
Vi börjar i Sanok – staden som ligger precis dredvid den polsk-ukrainsk-slovakiska gränsen (ca 3 och en halv timmar med bil från Kraków). Efter frukost är det dags att träffas med våra hästar och göra oss redo för avresa. Först korsar vi stora, öppna ytor och passerar genom byarna som övergavs på grund av ”Operation Vistula” (1947 tvångsflyttades ukrainska minoriteter inkl. Boykos och Lemkos från de sydostliga provinserna i Polen till de återställda områden i den västra delen av landet.) Vi kommer att också se en kyrka som byggdes på XVI-talet. Övernattning i Wola Piotrowa hos lokala folk.

Dag 3. Wola Piotrowa – Roztoki Dolne
En underbar resa ligger framför oss idag – långa ängar, oändliga galoppar och vackra skogar. Vi korsar öppna platser och övergivna byar. På vägen kommer vi att ha möjligheten att se gamla gravar gömda av växter som har täckt dem under tiden. Vi kommer att stanna i byn Turzansk som är känd för sin gotiska träkyrka från nittonde århundradet som tillsammans med andra tserkvas är en del av UNESCO.

Dag 4. Roztoki Dolne – Rybne
Ännu en till dag som är perfekt för naturälskare. Vi passerar genom åkrar, skogar och flera övergivna byar. Vi kommer att resa genom en liten by som heter Zernica där vi kommer att se en gammal ortodox kyrka.

Dag 5. Rybne – Terka
Vi korsar öppna utrymmen och följer bergskanten med underbara utsikter över Solina-sjön – även känd som "Bieszczadyhavet". Den är den största konstgjorda sjön i Polen som utfodras av floderna San och Solinka. Vi passerar genom byn Bukowiec och får möjligheten att se änny en till ortodox kyrka (i Grozanka). Om vädret tillåter oss kan vi också klättra uppför Korbania-berget med en fantastisk utsikt över området.

Dag 6. Terka – Postolow
Vi fortsätter resan längs Solina-sjön. Vi kommer också att korsa floden San flera gånger vilket alltid är en fantastisk upplevelse för våra ryttare.

Dag 7. Postolow – Sanok
Idag drar vi sakta mot Sanok – vår utgångspunkt. Vi har två möjligheter här. Antingen passerar vi genom berget Slonnes vackra skogar där vi kan se ruinerna av slottet Sobien och så snart vi går över San-floden kommer vi att komma fram till den största etnografiska parken i Polen; eller så kan vi följa vägen som leder oss till ruinerna av ett kloster som har byggts av Oskodda karmeliterna.

Dag 8. Sanok – Kraków
Efter frukost drar vi tillbaka til Kraków (ca 3,5 timmar med bil) till flygplatsen eller ett hotell om ni tänker förlänga vistelsen i Polen.
 

Svårighet:

Du borde vara säker och ha kontroll över alla gångarter (skritt, trav och galopp). Tänk också på att du kommer att spendera 4,5 till 6 timmar per dag i en sadel. Vi rekommenderar att ryttarna ska ha en bra fitnessnivå, och att du har ridit ett par gånger strax före resan för att minska värk och smärta. Du borde också kunna sätta och lossa din häst eftersom alla deltagare är ansvariga för att ta hand om hästen före och efter dagsturen samt att ta hand om utrustningen. Våra resor är inte för ikke-erfarna ryttare men du behöver inte vara en mästare heller. Barn över 12 är välkomna med sina vårdnadshavare.

Assistans:

Sadelväskor är försedda men är vanligtvis endast lämpade för att bära följande föremål på grund av begränsad utrymme: regnrock och regnsäkra överbyxor, vattenflaska, extra tröja, kamera och en liten väska med personliga föremål. Bagage transporteras med bil. Din guide kommer att tillgodose din tillfredsställande passage genom färdplanen. Däremot kommer de inte att lyckas utan din entusiasm, goda humör och en vilja att utforska det okända. En öppen inställning och förmåga att anpassa sig till de vanor som råder i landet du besöker kommer att förbättra din erfarenhet.

Boende:

Grundläggande boende av sovsal-typen är försedd på bondgårdar, skogsstugor och lokala vandrarhem. Alla deltagare får helpension där frukost och middag äts på samma ställe man sover på eller i närheten. Lunch, beroende på dagsturen, på en picknick eller på nån restaurang på vägen. Maten är typiskt polsk mat och otroligt smaklig. Alkoholhaltiga drycker och drycker överhuvudtaget ingår inte i resans pris.


Priset inkluderar:
Inkvartering med helpension (första måltid blir middag efter ankomst och sista måltid är frukost på avresedagen)
Erfaren och certifierad guide
Transport under resan
Bagagetransport

Ingår ej:
Obligatorisk försäkring: ansvarskförsäkring
olycksfallsförsäkring och dödsförsäkring
Valfri försäkring (t. ex. avbeställningsförsäkring)
Entréavgifter (t.ex. i Kraków) och ytterligare aktiviteter
Drycker
Flygbiljetter
Personliga utgifter
Alla övriga tjänster som inte nämns i resplanen


Fotogalleri


Hästridning i Bieszczady bergen (Nominell 4.77 / 5 Baserat på 370 Recensioner)
*För den mest uppdaterade resplanen och ytterligare information, vänligen kontrollera den engelska versionen av vår webbplats.
Deltagarantal
2-12 riders
Bokningskod
PLHRBIES
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 7650 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan 26250 SEK, 8 Dagar

Saudiarabien: Bakom den andliga slöjan

Saudiarabien är en av de mest gåtfulla och svåra platserna att besöka, så missa inte denna unika...
Jemen - fastlandetstur (från Salalah, Oman) 22350 SEK, 7 Dagar

Jemen - fastlandetstur (från Salalah, Oman)

Jemen, med sin rika historia, kulturarv och naturliga skönhet, var ett populärt turistmål innan...
Se allt»

Aktuellt

15.11.2023 17:45

Utforska Abidjan: Elfenbenskustens livliga metropol

Välkommen till Abidjan, Elfenbenskustens kulturella hjärtslag! Med sin blandning av modernitet och tradition är denna västafrikanska stad en dold pärla som väntar på att bli utforskad. Abidjans charm ligger i dess mångfald, från livliga marknader till fantastiska laguner och aptitretande mat. I den här reseguiden tar vi dig med på en resa genom den förtrollande staden Abidjan. Upptäck Abidjans...


07.09.2023 18:41

Stans Country: Utforska regionen, länderna och kulturen

Är du nyfiken på regionen Stans Country och dess unika länder? Stans, även känd som de centralasiatiska länderna, inkluderar Kazakstan, Kirgizistan, Tadzjikistan, Turkmenistan och Uzbekistan. Dessa länder, som delar historiska och kulturella band, har mycket att erbjuda, från fantastiska landskap till olika etniska traditioner. Vilken region är Stans? Stans ligger i Centralasien, mellan...


05.06.2023 18:29

Suchitoto: En Charmig Kulturpärla i El Salvador

El Salvador är känt för sina fantastiska stränder och pittoreska vulkaner, men låt oss inte glömma landets dolda pärlor. En sådan pärla är Suchitoto, en charmig liten stad som ligger högt uppe i bergen i El Salvador. Med sin rika historia, kulturella arv och natursköna omgivningar är Suchitoto ett resmål som inte får missas av äventyrslystna resenärer. Suchitoto, även känt som "Staden av...


13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...