Rejs trygt og sikkert!

Kryssning i norra Palawan (Filippinerna)

Kryssning i norra Palawan (Filippinerna)

Fina öar, spektakulär koralrev och rikt marinaliv – oavsett om du är dykentusiast eller ej.

Palawan kännatecknas av ett ord – vattnet. Philippinernas mest glesbefolkat område är ett av de mest spännande i Sydöstra Asien med dykning och övandring av särklass.

 

 


Reseplan:
Dag 1 (lö-). Batangas

Avresa från Batangas International Port. Ombordpåstigning mellan 14 – 16. Kort introduction och middag.

Dag 2. Pandanön (Turtle Island)
Dykare: I närheten av Pandanön finns det några fantastiska klippformationer där vi får se massor med olika fiskar. Sköpaddorna som lever där är van avid besökare och kameror.
Icke dykare: resten av gästerna (som inte dyker) tillbringar dgaen på den fina stranden med sol och bad. Möjlighet för kayking. Vi inta vår lunch på stranden.

Dag 3. Barracudasjön - Siete Pecados (7 öar) - Maquinit Hot Spring - Kayangansjön
Dykare: 2 morgon dykningar i Siete Pecados och Twin Peaks där man kan ofta se (dock inget löfte) havssköldpaddor samt 1 dykning i Barracudasjön.
Dykningen i Twin Peaks är lämplig för erfarna certifierade dykare i öppet vatten.
Siete Pecados är hemvist för ett stort ntal ovanliga tropiska fiskar och bjuder på ett rikt koralliv. Här gäller samma krav som för Twin Peaks (!).
Barracudasjön är djup volcanic inlandssjö dock utan något aquatiskt liv.
Icke dykare: de som inte dyker får efter frukost besöka Kayangansjön där med enkel utrustnik (snorkel t.ex.) kan man beskåda undrvattenlivet. Tillbaka till skeppet där vi inta vår lunch och sedan åker vi till Maquinit hot springs. Middag.

Dag 4. Sangatön - Culion
Dykare: 3 dykningar ser vi fram emot i dag. Målet är Irako och därefter Sangat eller Tangat Wreck och sist the Olympia Maru. Vi äter en medhaven lunch. Vi möter skeppet vid Culionön. För de riktigr erfarna finns det möjlighet för nattdykning vid Dynamite Point.
Icke dykare: en dag på stranden på Sangatön. Lunchen intas på skeppet och därefter styr vi mot Culion med besök på de lokala kyrkan och museet. En gang i tiden var Culion hemstaden för en av de största Leper kolonierna i Filipinerna.

Dag 5. Calumbuyan & North Cay öarna
Dykare: dykning i närheten av Akitsushima vräket, en riktigt krigsskepp i den japanska flottan. Kring vräket finns möjlighet, en av få i hela världen, att beskåda Sea-whips formade som harp. Dagens andra dykning är vid "Taiei Maru", skeppet som sänktes av 3 torpedos träffat samma hål och nu öppnas vyn mot de stora motorerna. På eftermiddagen dyker vi vid Calumbuyanreven. Eftef solnedgången är dags för ytterligare en nattdykning med massor av bläckfiskar och ål.
Icke dykare: en guidasd snorklingstur vid Calumbuyan och North Cay öar. På kvällen är det dags för filippinska danser och många havsläkerheter till bords.

Dag 6. Dibotonai
Dykare: väl i Dibotonai tar vi en kort båttur till Black Island där vi dyker vid var en gang var den 50-meter långa "Nanshin Maru". Vräket ligger på 32m djupt och runt omkring finns många skorpionfisk, lejonfisk mm. På eftermiddagen dyker vi på norra sidan av Dibotonai. Med lite tur se vi den nästan utrotade dugong (sea cow) samt olika krabor, bläkfisk och pufferfisk.
Icke dykare: en guidasd snorklingstur och strandaktiviteter på förmiddagen och på eftermidagen besöker vi en fiskeby. En tips är att ta med lite pennor och små antekningsblock som uppskattas av byns barn.

Dag 7. Aporeven
Dykare: Aporeven betraktas som ett av världens bästa dykningsställen. Vi gör igen 3 dykningar under dagen. Reven börjar vid 5m djup och stiger ner till nästan 40m.
Icke dykare: efter frukosten lämnar vi skeppet för en hel dagsutflykt till “Apo mayor” den största ön i parken. Ön kantas av kritvita stränder och turkosblått vatten. Möjlighet att följ lagoonen inåtlandet eller stigga upp till fyren. Vi äter vår lunch i det öppna.

Dag 8. Avresa
Vi är framme vid Batangas International Port vid 11-tiden på förmiddagen och tar farväl av vårt skepp.

 

I grundpriset ingår: ► inkvartering i del av dubbelhytt, med eget WC/dusch på båten Discovery Palawan ► helpension fr.o.m. middag på Dag-1 t.o.m. frukost på Dag-8 (exkl. dryck) ► paketet för icke dykare inkluderar olika aktiviteter (enligt programmet här ovan) ► paketet för dykare inkluderar dykning enligt program och dykutrustning samt tjänster av Dive Master ► engelsktalande lokal guide
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelhytt och icke dykare. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas. Om du vill dyka är grundpriset 16990/pp i underdäckshytt (inkl. dykutrustning)

Detta ingår inte i resans pris: Flygresa till/från Manila; eventuella extra nätter i Manila p.g.a. flygresan; lokal hamnskatt och öskatt: 100USD/pp, betalas kontant på plats hyra av dykningsutrustning och snorkel; måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; drycker och dricks; försäkringar, privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg:  ♦ Enkelhytt (i mån av plats): +50% av grundpriset ♦ Hamnskatt: +100USD/pp; betalas kontant på plats ♦ Hytt över däck (tillval): + 4000:-/pp (del i dubbelhytt) ♦ Transfers (tillval): från/till Manila flygplats. Kontakta oss för information och priser

Bra att veta: ♦ turens längd: 8 dagar/7 nätter (exkl. resdagarna) ♦ barn under 12 år får inte delta i dykníngsprogrammet ♦ små ändringar i programmet p.g.a. väderförhållanden kan förekomma. Det är skeppets kapten som får bestämma utav passagerarnas säkerhet. ♦ antalet dykare är begränsat p.g.a. utrustningen (16st) ♦ möjlighet att köpa endast kryssningspaketet och på plats att köpa enstaka dykningspaket för 6/12 dykningar (dock ej garanterat)

Skeppet “Discovery Palawan” byggdes i Holland (1972) som ett 3-mast schooner för krysningar i Karibiska havet. Senare ombyggdes skeppet till ett navigations utbildning skepp och utrustades 2006 med starkare motor och modern navigationsutrustning. Hon flyttades till Filippinerna 2013 som et äventyrskryssningsskepp och bytte namn till “Discovery Palawan”. Det finns 20 hytter med central luftkonditionering, satelitelefon, kamerarum, soldäck och 2 täckta däck; matdäck och ett bardäck; 220v ström på skeppet.

Visum:  EU medborgare får stanna i Filippinerna utan visum upp till 30 dagar. Passet ska dock vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik).
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vi rekommenderar resa i perioden:   november - mars

Nödvändig utrustning:   

Förlängning:
Vandring på Risterrasserna i Cordilleras Manila


Kryssning i norra Palawan (Filippinerna) (Nominell 4.8 / 5 Baserat på 341 Recensioner)
Deltagarantal
Min. 2 persons
Bokningskod
PHILCRUISE
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...