Kryssning i Adriatiska havet (Kroatien) för Individuella Resenärer

Kryssning i Adriatiska havet (Kroatien) för Individuella Resenärer 4900 SEK, 8 Dagar

Kryssning med vintage motor segelbåt längs den storslagna dalmatiska kustlinjen och dess vackra öar.

Det enda du behöver ta med på denna tur er några få T-shirts och baddräkt för att tillbringa 7 oförglömliga dagar, seglande längs det södra Adriatiska havet från en ö till den nästa. Slappna av och låt kaptenen och hans manskap ta hand om dig. Under dagen kan du simma, snorkla, sola, och utforska världen under Adriatiska havet. Kvällarna har du för dig själv för att hitta goda restauranger eller upptäcka gamla kyrkor eller andra historiska monument…
 

Resans höjdpunkter:
Dubrovnik – Adriatiska havets pärla med sina många minnesmärken, små gator, kyrkor…
Miljet National Park
Ön Korcula – Marco Polos födelseort
Split – staden står under beskydd av UNESCO
 


Reseplan:

Dag 1: Split – Makarska
Avresa från Split hamn, lördag kl. 13.00. Efter morgonmat seglar vi längs den Dalmatisk kusten, ned till Makarska Riviera. Vi tillbringar eftermiddagen badande på en av de vackraste ständerna på Rivieran. Härifrån kan de som känner sig äventyrslystna kan prova forsränning nedför Catina floden och återvända till skeppet på kvällen. Övernattning i hamnen i Makarska.

Dag 2: Makarska – Mljet
Tidig avresa til Mljet. Vi gör vår första stopp i Peljesac halvön för ett uppfriskande dopp. Hela eftermiddagen är till egen disposition för att se på saltvattensjöarna i Mljet Nationalpark och njuta av solen och havet på denna fridfulla ö. I mitten av den stora ö, inne i nationalparken, kan man besöka ett gammalt kloster och kyrka eller bara ta en gammal båt och ro runt i nationalparken. Övernattning i hamnen i Polaca/Pomena.

Dag 3: Mljet – Dubrovnik
Avresa till Dubrovnik, det finns tid för ett kort stop på vägen för att bada. Du kan njuta av den vackra landskapen på väg till paradiset på jorden, som den kända författaren George Bernard Shaw kallade staden. Ankomst till Dubrovnik på eftermiddagen då det finns möjlighet för att utforska staden på egen hand eller välja att göra en stadsrundtur med engelsktalande guide. Övernattning i hamnen i Dubrovnik.

Dag 4: Dubrovnik – Sipan/Trstenik
Morgonen är till egen disposition för att utförska Dubrovnik. Vid lunchtid lämnar vi staden och fortsätter kryssningen mot ön Sipan eller byn Trstenik på Pelkesac halvön, där vi kan bada på eftermiddagen och övernatta.

Dag 5: Sipan/Trstenik – Korcula
Avresa till Korcula efter frukost. Lunch ombord framför Lumbarda (en del av Korcula). På sena eftermiddagen anländer vi i Korcula, där vi övernattar på skeppet i hamnen. På denna ö hittar du flera legender, historier och minnesmärken än någon annanstans. Lyssna på historien om stenväggarna, som byggdes för mer än två sekel sedan.

Dag 6: Korcula – Hvar
Tidig avgång till Pakleni öar för lunch och bad. Efter lunchen fortsätter vi till Hvar – den längsta ön i Adriatiska havet. Här finns en katedral från renässanstiden som bevarat sitt ursprungliga tårn och den äldsta kommunala teatern i Europa som grundades här i 1612. Staden Hvar har ett stort utbud av restauranger, barrer och caféer som är öppna till sent på natten.

Dag 7: Hvar (Bol) - Split
Vår nästa stopp blir ön Brac. I dag gör vi två stopp för att bada – i Zlatni Rat nära Bol och i en av de många buktarna av ön Brac på vägen till Split. Vi är i Split sent på eftermiddagen. Möjlighed att delta i en stadsrundtur i Split med engelsktalande guide. Här finns en uppsjö av arkitektur från romartiden, särskilt intressant är Diocletian palats.

Dag 8: Split
Tidig frukost, därefter finns tid att säga farväl till besättningen och alla nya vänner!


Vi rekommenderar resa i perioden: april - oktober


Priset inkluderar:
7 övernattningar på skeppet i del i dubbelhytt på däck med egen dusch och toalett
halvpension (frukost och lunch)
1 l vatten per person/per dag

Ingår ej:
Flygbiljetter
transport flygplats - skepp - flygplats
turistskatt: 40 EUR per person / per vecka (betalas på plats vid ombordstigning)
entréer till sevärdheterna och parker
dricks
drycker och middagar
försäkringar
valfria utflykter som betalas på plats
personliga avgifter

Ytterligare tjänster:
Enkel kahytt tillägg: + 50 % av priset
Det finns kahytter under däck till lägre pris: på förfrågan
Det finns kahytter i skibstypen "Premium" och "Premium Superior": priser på förfrågan


Fotogalleri


Kryssning i Adriatiska havet (Kroatien) för Individuella Resenärer (Nominell 4.78 / 5 Baserat på 342 Recensioner)
Pris
7750 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
7750 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
7200 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
7200 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
7200 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
6250 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
5500 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
4900 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
4900 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
4900 SEK
Reslängd
8 Dagar
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Deltagarantal
Min. 1 person
Bokningskod
CROATIA
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6250 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5700 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...