Rejs trygt og sikkert!

Cykelsemester längs Litauens baltiska kust

Cykelsemester längs Litauens baltiska kust 5200 SEK, 8 Dagar

Resan längs Östersjön i Litauen går till semesterorten Palanga och Neringas nyfikna nationalpark, som av UNESCO utsetts till världsarv och utforskas på egen hand längs mycket natursköna cykelvägar. Upplev det traditionella litauiska livet på landet när du cyklar i deltaområdet i floden Nemunas. Denna turné följer delvis den första officiellt markerade cykelvägen av hög kvalitet i Litauen, Seaside Cycle Route, som invigdes för drygt tio år sedan. Turen börjar och slutar i den historiska kuststaden Klaipėda, tidigare känd som Memel (tysk) och med ett fascinerande kvarter i gamla stan. Staden har en rik, turbulent historia som går tillbaka till 1200-talet. Idag är det en livlig, modern stad med ett fantastiskt urval av kaféer och restauranger och många årliga festivaler med fokus på jazz, folklore och havet. De fritidsmöjligheter som erbjuds sträcker sig från historia till vattensporter. Njut av det! Du kan välja att tillbringa extra nätter här antingen i början eller slutet av resan. Du kommer också att tillbringa två nätter i Nida, den största orten på Curonian Spit. Det är det perfekta stället att njuta av en avkopplande strandsemester eller utforska områdets unika omgivningar, dess geologi, fågelliv och lagunen till fots, med cykel eller med kanot.

Höjdpunkter:
Klaipėda och Palanga - Litauens mest kända orter vid Östersjön
Ön Rusnė - Litauens enda ö med några hundra meter till ryska Kaliningrad
♦ Curonian Spit/Kuriska näset- 100 km långa sandtänger med vandrande sanddyner


Reseplan:   

Dag 1 Klaipeda
Ankomst till Klaipėda - Litauens enda hamnstad. Individuell överföring till hotellet om den bokas som en extra tjänst. Incheckning på hotellet - en renoverad kvarn som ligger vid havet i hjärtat av gamla stan. Det går också att köpa middagar (se ytterligare tjänster).
Boende i Klaipėda på Old Mill Hotel eller liknande.

Dag 2 Rundtur från Klaipėda längs Seaside Cycle Route till Palanga
Din lokala värd kommer att träffa dig på hotellet kl 9, lämna över din cykel (om hyran har köpts i förväg) och granska din färdväg. Idag cyklar du till semesterorten Palanga, en idyllisk väg som går norrut genom Giruliai-skogen och Seaside Regional Park. Längs vägen passerar du Lake Place och holländarens keps - en kustklippa och här finns många möjligheter att ta en omväg till kusten om du vill. Väl anlänt i Palanga kan du besöka Botaniska parken och det anmärkningsvärda bärnstensmuseet i ett tidigare palats, koppla av på de långa sandstränderna, promenera på den 470 meter långa piren och njuta av de charmiga kaféerna och restaurangerna i gågatan "J. Basanavičius ”. Kör tillbaka till Klaipėda på samma rutt eller välj alternativ på plats.
Boende i Klaipėda på Old Mill Hotel eller liknande.
(Cykling 58 km)

Dag 3 Från Klaipėda till Šilutė
Börja dagen med en kort överföring till den lilla staden Veiviržėnai, där din cykeltur längs pittoreska lantliga vägar genom Pamarsängarna till Šilutė börjar. Šilutė var en gång en anmärkningsvärd fiskmarknad med marknadsplats och hamn och idag med massor av kaféer och restauranger. Hela dagen cyklar du genom regionen som kallas storken, och den vita storken förtjänar verkligen sin plats som Litauens nationella fågel. Längs vägen, stanna i byn Švėkšna för att utforska gården med dess vackra park och den imponerande nygotiska kyrkan "Saint James the Elder".
Boende i Šilutė på Gilija Hotel eller liknande.
(Cykling 44 km / minibuss 40 km)

Dag 4 Rundtur från Šilutė till ön Rusnė
Från morgonen kör du på de små stigarna och huvudvägarna till Litauens enda ö - Rusnė Island vid den ryska gränsen och i Nemuna-floddeltaet. Byn Rusnė är full av lantlig charm och dess museum rymmer ett traditionellt fiskehus. När du står vid floden Nemunas i Rusnė ser du den ryska enklaven Kaliningrad bara 100 meter på andra sidan floden. På vägen tillbaka till Šilutė, stanna vid den gamla fyren i hamnen i Uostadvaris och se också den gamla vattenpumpstationen.
Boende i Šilutė på Gilija Hotel eller liknande.
(Cykling 47 km)

Dag 5. Från Šilutė till Nida och över Curonian Lagoon
Cykla till Ventė Cape med en fågelmarkeringsstation och ornitologiskt museum längs vägen. Stanna vid 1800-talets fyr för att få en glimt av de vandrande nyfikna sanddynerna, luta dig tillbaka och njut av båtturen när du korsar lagunen med färja *) - (1,5-2 timmar) för att komma till Nida , det största bebyggda området på Curonian Spit. Ditt hotell ligger i hjärtat av denna tidigare fiskeby.
Boende i Nida vid Nerija eller Nidos Banga
(Cykling 33 km / segling 14 km)

Dag 6 Semester i Nida
Nida är en av de vackraste orterna i Litauen med den kuriska lagunen på ena sidan och de fina sandstränderna vid Östersjökusten på den andra. Berömt för sitt bärnsten - trålat upp från havsbotten och dess imponerande sanddyner, det finns mycket att göra här. Besök Fisherman's House, Amber Gallery och den berömda författaren Thomas Mann's Cottage; koppla av på stranden, segla i en kanot för att se de "döda" sanddynerna och välj ett av de många kaféerna eller restaurangerna.
Boende i Nida vid Nerija eller Nidos Banga
(Cykling 10 km)

Dag 7 Från Nida till Klaipėda längs sanddynerna på Kuriska näset
Trampa på pedalerna genom det tidlösa landskapet på udden längs den lugna cykelvägen som leder till Klaipėda. Ofta i tallskogar och alltid med kusten i närheten. Det finns en eller två sanddyner att klättra - de enda backarna på resan! Stanna vid de "döda" sanddynerna och se kolonierna av gråhäger och skarv. Juodkrante är också en fiskeby med lagunens vatten och ger ett riktigt charmigt läge som du också kan njuta av. Stanna längs de gyllene sandstränderna, simma i Östersjön och kör genom skogarna för att nå Smiltynė, där du tar färjan tillbaka till den gamla staden Klaipėda för din sista natt. Här måste du lämna tillbaka dina cyklar innan du checkar in på hotellet. Boende i Klaipėda på Old Mill Hotel eller liknande.
(Cykling 58 km)

Dag 8 Avresa
Ta en sista promenad genom denna fascinerande stad innan du överför till Palangas flygplats, den internationella färjeterminalen eller buss- / tågstationen för din vidare resa, om du köper det. Du kan också njuta av en längre semester genom att stanna i Klaipėda och köpa extra nätter.
*) Avgångar varje onsdag, torsdag, lördag och söndag.


Priset inkluderar:
7 nätter på hotell i delat dubbelrum med sh / t.
7 x frukostbuffé
Bagagetransport
Transfer i Klaipeda - Veiviržėnai minibuss
Båttur över Curonian Lagoon till Nida
24-timmars servicetelefon
Individuellt resepaket (1 per rum) med stadsinformation; karta och ruttbeskrivning
GPS-information

Ingår ej:
Drycker och måltider som inte nämns
Dricks
Personliga utgifter
Upphämtning vid ankomst och avresa
Försäkring
Cykeluthyrning

Ytterligare tjänster:
Uthyrning av vandringscyklar (KTM / VDV / Kalkhoff) levereras med en vattentät cykelväska (20 l) 65 EUR (15 EUR per extra dag)
Uthyrning av E-cykel / Pedelec (VDV / Kalkhoff) med Bosch drivsystem; utrustad med en vattentät cykelväska (20 l) 175 EUR (30 EUR per extra dag)
Uthyrning av vattentät portfölj med kort / smartphonehållare (Ortlieb) 20 EUR per. cykel
Halvpension (7 x 3-rätters middag) - 165 EUR (måste bokas i förväg)
Hämtning med bil upp till 3 personer per. väg: Palanga flygplats 55 EUR Klaipedas färjeterminal (från Sverige respektive Tyskland) 35 EUR


Fotogalleri


Cykelsemester längs Litauens baltiska kust (Nominell 4.89 / 5 Baserat på 28 Recensioner)
Pris
5200 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
2600 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
5750 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3150 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
6250 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3150 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
5750 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3150 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
5200 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
2600 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

 We rate this trip Easygoing to Moderate. You will cycle on low traffic roads (a few stretches on gravel/sandy road) and separate cycle paths (half of the tour), including the Lithuanian Seaside Cycle Route. The terrain is dead flat most of the tour, except a few hills on the Curonian Spit.

Deltagarantal
min. 2 pax
Bokningskod
LTCYCSELF
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...