Rejs trygt og sikkert!
Cykelresor Längs Donau

Cykla längs den blåa Donau i Österrike!

Vi cyklar från Passau och genom Österrike på denna resa och lär oss känna naturens skönhet och en av f.d. stormakternas historia. Vår tur går genom Övre Österrike och söderut till kejsarstaden Wien. Cykelleden som följer flodbanken är perfekt för en härlig familjesemester på cykelsadeln utan några stora ansträngningar. Vi missar inte heller de lokala specialiteterna och Wachau distriktets berömda viner.

Resans höjdpunkter
Passau – biskopsstaden vid gränsen mellan Bayern och Österrike
Wachau regionen - Österrikes mest kända vindistrikt
Wien – kejsarstaden bjuder på härliga historiska och kulturella uppleveleser


Reseplan:

Dag 1. Passau (Tyskland)
Ankomst (på egen hand och räkning) till Passau. Vi rekommenderar ett promenad langs det nya centrumet och ett besök till katedralen med världen största kyrkorgel.

Dag 2. Passau - Donauslinge
Vi börjar cyklingen längs Donau förbi Obernzell och mot Engelhartszell. Här säljer trappistermunkarna sina likörer som sägas ha läkande krafter. Vi fortsätter vidare till naturreservatet Donauleiten där Donau gör en spektakulär loop. Tar färjan över floden.
Cykeltur: ca40-55km

Dag 3. Donauslinge - Lintz
Dagens mål är Lintz, huvudstaden i Övre Österrike. På vägen passer vi städerna Aschach, Ottensheim och Wilhering. Den historiska innerstaden i Lintz har många pubbar och trevliga restauranger.
Cykeltur: ca50km

Dag 4. Linz - Grein
Idag tar vi en liten avstickare till S:t Floriankloster och Enns. I Enns finns det torget mer den 60m höga tornet som är Österrikes äldsta stads landsmärke. Är du arkeologiintresserad bör du besöka museet Lauriacum. Därefter cyklar vi tillbaka till floden och stannar i Grein. Här finner du landets äldsta stadsteater och Greinburg fästningen.
Cykeltur: ca55km

Dag 5. Grein - Wachau
Cykelleden i vinområdet Wachau är en av de finaste längs Donau. Pilgrimskyrkan Maria Taferl är vallfärdsmål för tusentals pilgrimer varje år.
Cykeltur: ca50-60km

Dag 6. Wachau - Krems / Traismauer / Tulln
Dagens cykeletapp går genom det måleriska vindistriktet Wachau med ett kort stopp i Melk och det fantastiska klostret Stift. Vi cyklar genom vinstäderna Spitz och Weissenkirchen, förbi Spitz and Weissenkirchenborgen och till slut till de gamla städerna (från 1000-talet) Krems eller Tulln. Missa inte chansen för en vinprovning. Övernattning antingen I Krems eller Tulln (bekräftas först vid bokningen).
Cykeltur: ca40-60km

Dag 7. Krems / Traismauer / Tulln - Wien
Vår sista dag på cykelsadeln tar oss till kejsarstaden Wien. En del av etappen reser vi tåg. Vi tar in på vårt hotell i Wien. Resten av dagen ägnar vi åt att utforska stadens intressanta platser som t.ex. Stefansdomen och Hofburg eller varför inte strossar på Mariahilfer Strasse eller boulevarden Ringstrasse med många butiker och kaféer.
Cykeltur: ca45-65km

Dag 8. Avresa
Avresa (på egen hand och räkning) eller vidare enligt eget program.


Bra att veta:
♦ turens längd: 8 dagar/7 nätter ♦ svårighetsgrad: lätt/moderat ♦ förlängning av turen: ytterligare dagar i Passau eller Wien. Kontakta oss för mer information och priser. ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen) kan förekomma. Vi upplyser om detta så gott det går i förväg. ♦ Glöm inte passet och ditt EU-sjukförsäkringskort ♦ man kan flyga t.ex. till Munich eller Wien och därifrån med tåg till Schärding eller Passau vid gränsen till Österrike. Var god meddela oss vid bokningen om du planerar att komma till Schärding och cykla till Passau där cyklingen börjar. ♦ det finns bra parkeringsmöjligheter – i Schärding är det gratis att parkera intill cykelleden; i Passau kostar parkeringen 35€/vecka (vägledande pris)

Vi rekommenderar resa i perioden: april till mitten av oktober

Nödvändig utrustning: Alla cyklister måste ha cykelhjälm. Du kan ta med din egen som du känner dig bekväm med. Dessutom rekommenderar vi cykelhandskar (med mjuka inlägg på handflatan), bekväma cykelkläder mm.


Priset inkluderar:
5 nätter på 3*-hotell/guesthouses och 2 nätter (i Lintz och Wien) på 4*-hotell (del i dubbelrum
med eget WC/dusch)
frukost
enkelbiljett till färjan Au-Schlögen (inkl. cykeltransport)
bagagetransport
karta och vägbeskrivningar (på engelska; 1 uppsättning per rum)
1 vinprovning i Wachaudistriktet
välkomnande möte på engelska eller tyska
24/7 telefonassistans
GPS-data är tillgängliga
Donaukort for övre Österrike

Ingår ej:
Flygresa
hyrcykel
transport från / till flygplatsen och annan transport
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
drycker och dricks
försäkringar
privata utgifter
turistskatt om någon

Ytterligare tjänster:
Enkelrumstillägg: cykeluthyrning: 90 EUR
cykeluthyrning PLUS: 145 EUR
hyra av elcykel: 200 EUR
halvpensionstillägg (6 middagar mestadels flersättningar ibland utanför fastigheten,betalas med kupong)
Wien B&B:160 EUR
extra nätter i Passau / Schärding / Wien: på begäran
boende på hotell i högre kategori: på begäran.Betalas till oss i SEK i förväg enligt dagens kurs.


Fotogalleri


Cykelresor Längs Donau (Nominell 4.78 / 5 Baserat på 321 Recensioner)

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Deltagarantal
Min.1 people
Bokningskod
AUCYCDAN
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...