Rejs trygt og sikkert!
Cykeltur i Östkreta

Kreta anses med rätta vara en av de vackraste destinationerna i Grekland. Denna resa kombinerar, historia, kultur, berg, stränder, sjöar, god mat, massor av raki och kretensisk musik!. Turen börjar i huvudstaden Heraklion och följer kusten genom städerna Agios Nikolaos, Iepetra, Palaiochra och slutligen Rethymnon. Längs vägen besöker du några av de viktigaste arkeologiska platserna på Kreta, Knossos och Faestos, de imponerande resterna av den minoiska kulturen som blomstrade för 4000 år sedan. Dessutom har du också möjlighet att koppla av på stranden, smaka på den lokala maten på en av de många tavernorna, men först och främst kommer du helt enkelt att känna dig omgiven av den grekiska gästfriheten.
Svårigheten med denna resa är måttlig. Resan är för motionscyklister; men man måste vara i god form för att känna sig bekväm. Det dagliga avståndet är cirka 50 km (kontrollera det dagliga programmet) och den dagliga stigningen överstiger inte 600 meter - förutom en dag då det är 860. Det finns naturligtvis ett 24-timmars telefonsupport om hjälp behövs. För dem som vill gå mer i djupet med kretensiska upplevelser erbjuds resan också med 2 nätter vid varje stopp. På dessa extra dagar erbjuder vi en mängd olika cykelleder, båtturer, dagliga utflykter och en mängd andra alternativ. Personligt organiserat program kan ordnas mot ett tillägg, vilket beror på antalet deltagare, varaktighet och de olika delarna av resan.

Varför välja den här semestern?
Kreta är en unik destination och ett av de bästa sätten att uppleva det är på cykel. Ø;;;;;;stkreta har mycket att erbjuda och vädjar till kvalitetsmedvetna resenärer som vill ha en unik upplevelse. Historia kombinerad med kondition, avkoppling och naturlig skönhet i ett paket.

Självstyrd cykeltur
Ett av de roligaste sätten att uppleva en destination på djupet är en cykeltur där du är din egen guide. Vid ankomsten kommer du att vara utrustad med en GPS med rutter, karta en, turnébok etc. och sedan naturligtvis din cykel med all nödvändig utrustning, såsom cykelväskor, lås, serviceutrustning och mer. Härifrån har du friheten att spendera din tid som du vill. Du bestämmer om du vill gå upp tidigt eller börja senare, cykla i din egen takt och gör stopp där du tänker på den rekommenderade vägen. På det sättet behöver du inte följa en viss plan utan kan göra det i din egen takt. Dessutom tar vi hand om transporten av ditt bagage varje dag, så att du inte behöver ha något extra med dig, och naturligtvis finns det 24-timmars telefonsupport i nödfall - bara för att se till att allt går smidigt.

Turhöjdpunkter:
♦ Heraklion, Knossos och det minoiska palatset - arkeologiska platser av stor betydelse
♦ Faistos- paladset
♦ Olivoljemuseum, vackra kuststäder, fantastiskt landskap, underbara stränder och mer ...
 


Reseplan:   

Dag 1: Ankomst-Heraklion
Ankomst till Heraklions flygplats eller hamn - på begäran kan vi ordna transport till hotellet. Dagen är fri att utforska staden som du vill, kanske ett besök på den berömda "Koule" (ett slott) som dominerar hamnen eller det arkeologiska museet. Heraklion är den största staden på Kreta och provinshuvudstaden. Den innehåller över 3000 års historia och när du reser önskar du att du hade haft mer tid i de små gränderna. Cyklar och utrustning levereras på kvällen och du övernattar i Heraklion.
EXTRA DAG: Om du väljer en 15-dagars resa kan du välja att tillbringa en extra dag i staden med flera sevärdheter eller en cykeltur. Du kan till exempel cykla till Rogdia, en by högt upp med bra tavernor och med en fantastisk utsikt över havet och staden. Du kan också köra genom byn Arolithos med traditionella kaféer, tavernor och till och med ett kafé med pool.

Dag 2: Heraklion-Knossos-Ano Hersonissosn / Koutouloufari (37 km, + 430 m)
Idag börjar vår cykeltur och vi anländer snabbt till Knossos. Inte bara den största och mest imponerande av de arkeologiska platserna på Kreta, utan också det största uttrycket för minoisk arkitektur som är känt. Knossos är en integrerad del av europeisk historia och är känd som Europas äldsta stad. Här kan du besöka det minoiska palatset och omgivningarna, som kan dateras tillbaka till 2000-1400 f.Kr. Vi fortsätter vår tur och gör ett stopp vid det kretensiska akvariet, där du ser undervattensvärlden från Medelhavet med hundratals fascinerande arter. Slutligen kommer vi till antingen Ano Hersonisos eller Koutouloufari två traditionella kretensiska byar, som trots att det finns viss turism, har behållit sin autentiska karaktär.
EXTRA DAG: Det finns en cykeltur som tar oss upp till en av flera bergsbyar, vägen tar oss genom traditionella områden och ett magiskt landskap (35 km + 840 m). Man kan också bara ta en dag på stranden och utforska staden lite mer

Dag 3: Ano Hersonissos / Koutouloufari - Agios Nikolaos (41 km, + 591 m)
Då är vi redo för en dag i sadeln. Vi kör genom ett fantastiskt bergslandskap och passerar byar som Vrahasi där tiden har stått stilla och vägen nu leder oss ner till Agios Nikolaos, Lasithis pittoreska huvudstad. På vägen finns det möjlighet att besöka Vassilakis Estate i Neapel - här kan du smaka på lokalproducerad olivolja, besöka olivmuseet och se den ursprungliga olivkvarnen från 1865. När du kommer till Agios Nikolaos kan du gå runt sjön, runt den gamla hamnen och utforska den vackraste staden på Ø;;;;; ;;;;;; stkreta.
EXTRA DAG: Ta en cykeltur till Elounda och ön Spinalonga, som är en av de mest kända platserna på Kreta. Resan är totalt 32 km med en stigning på 498 m. När du väl har nått Plaka kan du ta båten till Spinalonga. Ön har använts som ett fort och slutade som en spetälskekoloni under venetianerna.

Dag 4: Agios Nikolaos-Ierapetra (37 km, + 462 m)
Idag börjar vi cykla längs kusten och sedan slingrar vi oss genom olivlundar tills vi når vår destination Ierapetra, som är en viktig stad på Kretas sydöstra kust. Ta ett dopp vid en av de gyllene stränderna du passerar eller fortsätt till stadens centrum där det finns gott om kaféer och restauranger.
EXTRA DAG: Trevlig promenad när du följer kusten och parkera din cykel vid den strand du vill. Alternativt kan du ta en båttur till Gaidouronissi, som ligger mittemot Ierapetra. Ø;;;;; ;;;;;; en är en mycket speciell upplevelse med den gyllene stranden och det klara vattnet.

Dag 5: Ierapetra-Tsoutsouros (57 km, + 860 m)
På den här resan får vi den längsta och högsta stigningen, men det finns så många fantastiska platser längs vägen att du kommer att upptäcka att du bara måste stanna - och då har du också en bra ursäkt för en liten paus. Det kommer att bli en fantastisk dag. Rutten följer oftast kusten och passerar vackra byar som Myrtos, Tertsa och Keratokambos och slutar så småningom i den lilla lugna staden Tsoutsouros. Idag är en blandning av kustlandskap, pittoreska byar och lugna vägar.
EXTRA DAG: Om du vill kan du cykla, men vi rekommenderar en vilodag efter gårdagens cykeltur. Du kan naturligtvis koppla av på stranden och senare få en fantastisk autentisk upplevelse på en av stadens traditionella tavernor - kom bara ihåg att smaka på den lokala raki.

Dag 6: Tsoutsouros-Phaistos-Agia Galini (65 km / + 620 m eller 73 km / + 740 m)
Hoppa in i bilen och transporteras upp på berget på 500 meters höjd och sedan några kilometer närmare vår slutdestination i Mesohori (tillägg). Om du har styrkan för det kan du börja tidigare och få 8 km mer på dagens resa. Hoppa annars ombord och få en enklare start på dagen. Du cyklar mellan olivträd på platån och passerar små byar tills du når höjdpunkten för dagen Faistos Palace, som är en viktig arkeologisk utgrävning från bronsåldern. På din vidare resa når du Agia Galini, en liten kuststad på den kuperade kretensiska kusten.
EXTRA DAG: Du kan koppla av på stranden och njuta av de lokala tavernorna och kaféerna, eller cykla en resa till Matala (55 km / + 770 m, en liten by i söder som har en fantastisk strand.

Dag 7: Agia Galini-Rethymno (32 km, + 585 m eller 47 km, + 760 m)
Sedan har den sista cykeldagen kommit. Om du inte insisterar på något annat, kommer du att transporteras till en av de två bergsbyarna för att undvika stigningen (500 meter.) Som du annars skulle behöva gå in på. Vi lämnar dig längst upp eller fortsätter byn Spili för en kortare rutt. Rutten går genom byarna i provinsen Rethymnon och leder dig till den konstgjorda sjön "Limni ton Potamon", som betyder floden. När du passerar dammen finns det ett bra tillfälle att stanna och njuta av utsikten - och kanske en av de lokala krogarna. Sedan kör du vidare till Rethymnon, som provinshuvudstad och har massor av historia. Staden grundades av venetianerna, och när du går runt i den gamla staden kan du njuta av atmosfären från en svunnen tid. Naturligtvis är besöket komplett med ett besök i Fortezza-citadellet från den venetianska perioden. Stämningen fortsätter med de små butikerna, barerna och tavernorna och kom bara ihåg en raki för en grekisk meze.
EXTRA DAG: Idag har du möjlighet att njuta av den långa stranden framför staden eller ta en promenad genom staden med alla dess museer och kulturella attraktioner. Alternativt kan du cykla till den arkeologiska platsen Eleftherna (47 km + 685 m). Staden grundades på 800-talet. innan kristi högt uppe i bergen och här finns ett fantastiskt museum. 5 km. Längre fram kan du besöka det 1000 år gamla klostret Arkadiou 52 km / + 770 m, där grekerna 1866 lät spränga sig istället för att falla i osmannernas händer. Idag är det ett europeiskt monument över frihet i regi av UNESCO.

Dag 8: Avresa

Rekommenderad restid: 15 mars - 15 juni och från 15 september - 15 november.
 


Priset inkluderar:
boende 7 nätter i dubbelrum (3 nätter med frukost)
bagagetransport mellan hotellen
transfer av cyklister dag 6 och 7
GPS och kartor med rutter (1 stk. för var 2 deltagare)
fullständig information om området
24 timmars nödtelefon

Ingår ej:
flyg biljetter
utflykter på fritiden
ingångsbiljetter
reseförsäkring

Ytterligare tjänster:
Tillägg för enkelrum
Cykeluthyrning / vecka: vandringscykel: 90 € / cirka 925 kr; vägcykel 130 € / ca 1335 kr; e-cykel 310 € / ca 3185 kr; tandemcykel 265 € / ca 2722 kr
hjälm 10 € / ca 105 kr
Förlängning av turnén (dubbelnatt): € 1280 p.p i 15 dagar - med 2 nätter vid varje vägpunkt. Extra tjänster betalas till oss i förväg i SEK till dagens växelkurs.


Fotogalleri


Cykeltur i Östkreta (Nominell 4.71 / 5 Baserat på 26 Recensioner)
Bokningskod
GRCYCPLP
På cykel i Rodopibergen (med guide) 6050 SEK, 8 Dagar

På cykel i Rodopibergen (med guide)

Cykling på landsvägar i de gröna bergen, Rodopibergen i Bulgarien. Rodopibergen ligger i...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...