Rejs trygt og sikkert!

Laconia cykeltur längs kusten

Laconia cykeltur längs kusten

 Upptäck den vackra sydöstra delen av Peloponnesos, på en cykeltur som kombinerar de gyllene grekiska stränderna med grekisk historia och kultur. Vi börjar med den forntida berömda militära stadstaten Sparta, du kör söderut och passerar staden Elafonisos, där du hittar en av de vackraste stränderna i Medelhavet, och du slutar vid den unika slottsstaden Monemvassia. Alla med god fysisk form kan hantera denna resa. Resan är lätt, mestadels med plana sträckor och inte längre avstånd än 50 km. Idylliska landskap, turkosblått vatten, oändliga stränder och historia kommer att vara din följeslagare på denna resa.
På denna resa cyklar du själv utan guide. Vi tillhandahåller nödvändig utrustning, kartor (i tryckt form eller GPS) och information om rutter och sevärdheter, så att du enkelt kan ta resan. Dessutom ordnar vi bagagetransport så att du hittar den på nästa hotell när du anländer. På så sätt är du helt oberoende och kan cykla när du vill (morgon eller eftermiddag), göra stopp där du vill (stränder, arkeologiska platser, tavernor etc.) och vi har också en 24-timmars nödtelefon - i nödfall. Ring bara så hittar vi den bästa lösningen för dig.

Turhöjdpunkter:
den militära stadstaten i forntida Sparta
♦ en av de vackraste stränderna i Medelhavet - Elafonisos
unik slottstad Monemvassia
Idylliska landskap, turkosa vatten, oändliga stränder och antik historia

 


Reseplan:   

Dag 1: Ankomst till Aten flygplats och transfer till Sparta huvudstad Laconia. Det är känt som kungariket Leonidas. En staty av Leonidas står imponerande framför stadens stadion, och det är också känt för de 300 modiga spartanerna som kämpade mot den överlägsna persiska armén i slaget vid Thermopylae år 480 f.Kr. Sparta ligger vid foten av Mount Taygetos 216 m. Över havsytan bredvid floden Evrotas och en överenskommelse rik på apelsiner, oliver, citroner och andra träd runt staden. Du kan besöka den antika grekiska spartanska teatern, som rymde 16 000 åskådare och Athena Halkioiko-templet, liksom andra grekiska och bysantinska kvarlevor på stadens Akropolis. För dem som har en förkärlek för gastronomi och mat samt tradition och kultur är Olive Museum ett intressant val, här kan du se objekt som berättar om utvecklingen av olivoljeproduktion och olivskörd, två saker som är så kopplade till grekisk kultur. Vid sen ankomst till Sparta kan du inte nå något av ovanstående alternativ utan istället ha alternativet de närmaste dagarna innan du kör. Övernattning i Sparta

Dag 2: På morgonen får du cyklar och utrustning på hotellet. Innan det ser vi till att allt är klart och att du är nöjd med cykeln och sedan lämnar du huvudstaden i Laconia och sätter kursen mot den stora bysantinska staden Mystras, även känd som "Wonder of Morea". Mystras är den andra slottstaden i Laconia efter Monemvassia och ligger i ett helt grönt landskap på en 260 m hög kulle med utsikt över Sparta 6 km nordväst om den. Bosättningen startade under korsfararnas invasion av bysantinskt territorium på Pelepones. Imponerande medeltida ruiner, bysantinska kyrkor och delvis bevarade mosaiker, kloster och palats kommer säkert att imponera när du går runt de smala gränderna. Var medveten om att om man ska ha full nytta och vill utforska detta hörn av den fantastiska Laconia, bör man avsätta 2-3 timmar. Cykelturen fortsätter söderut mellan apelsinlundar och olivlundar innan den når Gythio, en liten kuststad med en pittoresk hamn fylld med traditionella fiskar. De flesta av invånarna är fiskare som förser pubarna med färsk fisk varje dag så att du kan få fisk direkt från havet. Norr om staden, vid foten av klipporna, ligger antikens teater, där kulturevenemang fortfarande hålls idag. Söder om ön Kranai kan du se det djupblå vattnet från den 8 kantiga fyren från 1872 byggd i marmor. Enligt Homer och Pausanias tillbringade Paris och Helene en natt på ön Kranai innan de åkte till Troja. Små fiskebåtar och nyklassiska byggnader med 2 eller 3 våningar ger platsen en mångkulturell och Egeisk glamour. Övernattning i Gythio. (67 km / + 830 m / -1026 m)

Dag 3: Denna dag är avsedd för de fantastiska stränderna runt Gythio. Vi kör söderut till stränderna i Mavrovouni, Vati, Kamares och Skoutari och hoppar in i det kristallklara vattnet i Laconic Bay eller bara sola på den jungfruliga stranden. Du kan bara välja den strand du gillar bäst och sluta. Alternativt, om du inte vill cykla så mycket, kan du tillbringa hela dagen på den första stranden, där det finns tavernor, barer, vattensporter och liknande. Sedan går det tillbaka till Gythio där det finns boende. (78,3 km / + 1180m / -1177m)

Dag 4: Idag lämnar vi Gythio och cyklar längs havet österut till Elijah, vi passerar traditionella bosättningar som Asteri och genom det bördiga lakoniska området fyllt med orangerier och olivlundar. Elia är en liten fiskeby känd för sitt mörkblå vatten, den unikt vackra naturen och fantastiska solnedgångar för de romantiska själarna. Vid den lilla hamnen kan du sitta och se fiskarna komma hem från en dag till sjöss. Det är en bra idé att besöka det bysantinska tornet, som ligger ovanpå en klippa, för utsikten härifrån är något väldigt speciellt! Övernattning i Elia. (38,4 km / +287 m)


Dag 5: Efter frukost går vi på cykeln och fortsätter att cykla meod söderut till Neapoli. På landsvägen cyklar vi genom byar och ser olika grödor på vägen och får en bra upplevelse. För dem som är mer i god form är det möjligt att välja att köra 10 km längs en nästan okänd kust. Det är en krävande väg med varierande svårighetsgrad, men du kommer att bli helt nöjd när du rullar längs det djupblå vattnet i Laconic Bay och känner den grekiska solen i ansiktet. Neapoli eller Vatica, som det också kallas, är en stad med starka nautiska traditioner och här är en ökänsla med vita traditionella byggnader. Den långa träklädda marken vid kusten är fylld med krogar och kaféer och barer där du kan stanna för en paus efter den långa cykelturen. Dessutom är Neapoli en bra utgångspunkt för sightseeing i området. Ett av de kanske mest imponerande monumenten är den förstenade skogen Agia Marina, som ligger ca. 15 mil öster om Neapoli mellan Agios Nikolaos och Kap Malea. Alldeles vid havet kan du se en skog av palmer, som är förstenad på grund av en sällsynt naturlig utveckling och här finns också fossil av skal. Ett besök kan göras antingen på cykel eller med taxi. Övernattning i Neapoli. (51 km +708 m / -707 m)

Dag 6: Idag cyklar vi till den lilla hamnen i Pounta och härifrån tar vi färjan och efter några minuter kommer vi till Elafonisos, en liten ö på bara 19 kvadratkilometer och bara 31 km i tvärsnitt och en hel del invånare - mittemot Neapoli. Ett toppmål på Peloponnesos och en pärla i södra> Grekland, med förmodligen den vackraste stranden i Medelhavet (Simos-stranden). Vid ankomsten till hamnen hälsas du av synet av den pittoreska kyrkan Skt. Spyridon, och drivs av doften av tavernor, med nyfångad fisk som förts in av de lokala fiskebåtarna. Du kan cykla genom ön, simma eller koppla av på den vackra sandstranden. Det är verkligen ett litet paradis på jorden. Mittemot Elafonisos är Pavlopetri en gammal bosättning vid havets botten, den äldsta sjunkna staden i världen, men du måste dyka för att se ruinerna av den proto-grekiska civilisationen som hittades 1968. Tillbaka till Neapoli, där vi övernattar (57,3 km / + 304 m / -304 m)

Dag 7: På morgonen börjar du en underbar cykelväg genom tät vegetation och underbar utsikt längs din väg innan du når höjdpunkten på denna resa: slottstaden Monemvassia. Nu är det dags att utforska den sista delen av porträttet av Laconia, där civilisationer har träffats i århundraden, här har bysantiner, franker, venetianer såväl som ottomanerna lämnat spår av sin dominans i bergsområdet. Inga bilar eller andra fordon får komma in i området, så här är det nödvändigt att gå. Väl inne i den unika entrén kommer du oundvikligen att bli imponerad av de tjocka murarna, de gamla husen, kyrkorna och kullerstensgatorna. Dagen avslutas med en solnedgång där solnedgången sjunker ner i det oändliga blå havet. Övernattning i Monemvissia. (27,3 km +427 m / -92 m)

Dag 8: Efter en rejäl frukost, klar med ditt bagage, transporteras du till flygplatsen. Om du vill kan du uppnå något mer på den här resan, t.ex. en guidad tur i Akropolis eller bara stanna några dagar till i Aten. Du kan också kolla in resten av våra program och kombinera med en annan resa som du kanske är intresserad av, till exempel. Arkeologi resa i Grekland eller några dagar av avkoppling vid vattnet.


Rekommenderad reseperiod
: april till oktober
 


Priset inkluderar:
boende 7 nätter på 3 * hotell med frukost
bagagetransport mellan hotell
GPS och kartor med rutter (1 st. För varje 2 deltagare)
fullständig information om området
24-timmars telefonsupport

Ingår ej:
Flygbiljetter
transfer från / till flygplatsen och andra transporter
drycker och måltider som inte nämns
reseförsäkring
cykeluthyrning
entrébiljetter
personliga utgifter

Ytterligare tjänster:
enkelrum
cykeluthyrning - Vandringscykel 90 € / vecka; vägcykel 130 € / vecka; elcykel 255 € / vecka; hjälm12 € / vecka
for de som vill ha det finns det en plats att uppgradera till 4 * hotell. Kontakta oss för mer information
Beloppet betalas till oss i förskott i SEK till aktuell växelkurs


Fotogalleri


Laconia cykeltur längs kusten (Nominell 4.84 / 5 Baserat på 32 Recensioner)
Deltagarantal
min 2 pax
Bokningskod
GRCYCPLP
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
På cykel i Rodopibergen (med guide) 6050 SEK, 8 Dagar

På cykel i Rodopibergen (med guide)

Cykling på landsvägar i de gröna bergen, Rodopibergen i Bulgarien. Rodopibergen ligger i...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...