Cykla i Grekland på Halkidikihalvön

Cykla i Grekland  på Halkidikihalvön 7400 SEK, 8 Dagar

Med cykel i gudarnas spår på Halkidikihalvön!

Vår cykeltur tar dig på den mystiska halvön, med vacker natur, rik kultur och historia. Vi besöker och utforskar alla 3 delar av Halkidikihalvön känt i antiken som Flegra - the Place of Fire där de olympiska gudarna besegrade jättarna, Gaias sönner. Vi följer för det mesta kustlinjen med fina vyer över Egeiskahavet med små vikar och sanstränder. Förutom cykelupplevelserna har vi tid att sola och bada i det turkosblåa havet.

Resans höjdpunkter
Kassandra – Halkidikis dragplåster bjuder på ljuvligt nattliv, fina sandstränder och stora barrskog. Enligt mytologin fick Kassandra sitt namn när jätten Egelados blev besegrat av Kassandra udden som gudinan Athen kasta över och blev begravd under den.
Sithonia - denna vackra trakt ligger i mitten av Halkidikihalvön och är döpt after Poseidons son Sithonas (havets gud enligt den grekiska mytologin).
Atos heliga berg – center för öst ortodox religion som med sina 20 kloster är världsarvsklassat av UNESCO.


Reseplan:

Dag 1. Thessaloniki - Kassandrahalvön
Ankomst (på egen hand och räkning) till Thessaloniki. Transfer (100km) till Pefkochori på Kassandrahalvöns norra kust. Övernattning.

Dag 2. St. Nicholas Chapel - Loutra spa by
Dagens rutt börjar på en asfaltväg vid kusten och svänger snart in på en landsväg som leder till det pittoreska kapellet St. Nicholas. Turen fortsätter med några km tillbaka och sedan uppåt på inre asfaltvägen på halvön. Du slutar cykla i byn Loutra som är känd för sina läkande termiska källor. B / - / -
Cykelavstånd: 31 km. Upp- / nedstigning: 340 / 330m

Omväg till St. Nicholaos kapell: 15 km. Uppstigning / nedstigning: 310 / 310m

Dag 3. Loutra - Possidi - Kassandreia - Neos Marmaras (Sithonia)
Dagen börjar med en plan väg längs kusten till den lilla orten i Possidi, där du får lite tid att spendera på stranden. Efter den charmiga platsen, ta dig till staden Kassandreia där cykelturen för idag slutar. Transfer till den livliga hamnen i Neos Marmaras på Sithonia-halvön. Alternativ - honungsmakning i Nikiti-området på väg. B / - / -
Cykelavstånd: 35 km. Uppstigning / nedstigning: 240 / 220m

Dag 4. Partenonas arkitektoniska reservat - Kustvägar - Porto Kofou
Dagen ägnas åt att cykla längs Sithonias västkust. Vi börjar med en kort transfer till bergsbyen Parthenonas och stenhusen - ett arkitektoniskt reservat. Cyklingen börjar med en utgång på en panoramisk bergsväg. Sedan följer rutten isolerade kustvägar med många vackra små vikar som vanligtvis är tomma under lågsäsongen och frestande med sandstränderna och det kristallblå vattnet. Du hamnar cykla i den magnifika stenbyn i Porto Kofou fiskeläge. B / - / -
Cykelavstånd: 35 km. Uppstigning / nedstigning: 330 / 630m

Dag 5. Porto Koufo - Kalamitsi - Sarti - Vourvourou
Idag fortsätter du att utforska Sithonia, och eftermiddagen går du upp på en fin bergsväg med spektakulär utsikt ner till östkusten och den vackra byn Kalamitsi. Rutten följer den viktigaste kustvägen som går upp och ner genom skogarna i Medelhavet tallar, passerar genom den livliga orten Sarti och slutar i Vorvorou-regionen som har fin utsikt till ön Diasporos. Boende i Vourvourou. B / - / -
Cykelavstånd: 53 km. Uppstigning / nedstigning: 1080 / 1080m

Dag 6. Vourvourou - Pyrgadikia - Develiki - Ouranoupoli (Athos Peninsula)
Idag följer vi några kustvägar och passerar genom den charmiga fiskebyen Pyrgadikia. Strax efter att ha lämnat det kommer det att bli några utmanande stigningar när vi når stranden i Develiki. Efter det tar du en platt kustväg till den charmiga turiststaden Ouranopoli på Athoshalvön. Över natten. B / - / -
Cykelavstånd: 67 km. Uppstigning / nedstigning: 940 / 900m

Dag 7. Vilodag i Ouranoupoli / utflykt till Atos - Thessaloniki
Idag vilar vi oss på någon av de små inbjudande stränderna eller i skuggan av olivträden i Ouranoupoli.
Alternativ (tillval): du kan välja att hyra en båt för dagsutflykt till Athos heliga land. Transport till Thessaloniki. Hotel.

Dag 8. Avresa

Bagagetransport:  Inkluderad (1st ryggsäck/resväska per person; max 20kg)

Bra att veta:  ♦ turens längd: 8 dagar/7 nätter  ♦ svårighetsgrad: moderat  ♦ små ändringar i programmet (bl.a. i boendealternativen/cykelrutten) kan förekomma. Vi upplyser om detta så gott det går i förväg. ♦ Glöm inte passet och ditt EU-sjukförsäkringskort ♦ Vägar: de flesta vägarna är inte alls tungt traffikerade och i gott skick (asfalt, makadam) dock vissa väggropar kan förekomma på sina håll. ♦ Guiden med följfordonet kollar flera gångar om dagen läget med gruppen samt följer den på lunch och frukost: Guiden brukar tipsa om bra matställen för middag och berättar dagligen om rutten och sevärdheterna. ♦ om du ordnar resan till Thessaloniki (Grekland) själv måste du befinna dig vid en viss förutbestämd tid (senast kl 16:00) på flyplatsen för att ansluta dig till en samlad transfer. I annat fall kan du beställa (tillval) privat transfer till turens startpunkt. 

Vi rekommenderar resa i perioden: april-juni, september-november

Nödvändig utrustning:   Alla cyklister måste ha cykelhjälm. Du kan ta med din egen som du känner dig bekväm med. Dessutom rekommenderar vi cykelhandskar, bekväma cykelkläder mm.

 


Priset inkluderar:
Samlad transfer från Thessaloniki flygplats vid ankomst
7 nätter på små familjeägda-hotell (del i dubbelrum
med eget WC/dusch)
frukost
all transport jfr. program
bagagetransport
engelsktalande färdledare/chaufför med följefordon OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
Flygresa
transport till flyplatsen på avresedagen
måltider
drycker och dricks
hyrcykel
entréer
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
enkelrum -160 EUR
hyrcykel
extra utflykter/aktiviteter:bokas och betalas på plats


Fotogalleri


Cykla i Grekland på Halkidikihalvön (Nominell 4.91 / 5 Baserat på 343 Recensioner)
Pris
7400 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
2400 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
7400 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
2400 SEK
Bokningsstatus
Garanterad avgång

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

These tours include trekking which is a little harder, normally on a challenging terrain. We take it for granted that you are in good condition and fit. You should be physically prepared at home to get the maximum of the tour. Most of the trekking is done at a greater height (max 3000m).

Deltagarantal
4 - 12
Bokningskod
GRCYCHALKIDIKI
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6250 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5700 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...