Rejs trygt og sikkert!

Bestigning av Mt Kilimanjaro, Machame rutten (Tanzania)

Bestigning av Mt Kilimanjaro, Machame  rutten (Tanzania) 20050 SEK, 10 Dagar

Afrikas högsta bergstopp, Kilimanjaro drar till sig fler än 25000 bergentusiaster världen over. Nu är det din tur att få uppleva de olika ekosystemen – glaciärer, öknar, savann och tropiska djungel. Missa inte denna chans!

Vår tur erbjuds i 2 olika upplagor för bestigning av Afrikas tak. Marangu rutten är förmodligen den lättaste och populäraste rutten där vi övernattar i berghyttor. Du bestiger toppen och stiger ned längs samma rutt som lämpar sig för mindre erfarna bergbestigare. Machame rutten däremot bjuder på store utmaningar, landskap variation och strålande vyer. Vi rekommenderar denna rutt som angriper berget från sydväst för dig som är lite mer äventysrbenägen och med större erfarenheter.
Turen kan bokas antingen som en ren bergbestigningstur eller kan kombineras med en safaritur som förlängning.

Resans höjdpunkter
Tanzania – det bästa landet i Afrika att uppleva vilda djur och storlagen natur.
Kilimanjaro Nationalparken - omfattar Kilimanjaroberget från 2 700 m höjd och uppåt. Berget har ett par olika vegetationszoner med ett rikt djurliv, bl.a. abbotdykare (en sorts antilop) och fågelarten Hartlaubs turako. Parken är med på UNESCOs världsarvslista.
Machame rutten – går genom skog och hedland och som betraktas att vara en av de mest omväxlande och natursköna rutterna. 

 


Reseplan:
Dag 1. Ankomst

Ankomst (på egen hand och räkning) till Kilimanjaro International Airport eller Nairobi flygplatsen (transfer flygplats-busstation är inkluderad dock shuttlebuss Nairobi-Arusha är inte inkluderad utan betalas på plats, 30 $ - med reservation för prisändringar som vi inte råder över). Transfer till Out Post lodge eller Le Jacaranda hotell i Arusha. Övernattning.

Dag 2. Machame Camp
Transfer till Machame gate där vi checkar i. Därefter börjar turen som går först genom tätt skog och vidare till Machame Camp.
Trekking: 5-7 t; nivåskillnad: +1200m

Dag 3. Shira platån
Efter frukost vandrar vi till trädgränsen och sedan över hedlandet. Vi stannar för lunch och sedan fortsätter vi till Shira platån och vidare till Shirhyttan.
Trekking: 7 t; nivåskillnad: +800m

Dag 4. Lava tower - Barranco camp
Vi vandrar österut genom bergiga landskapet runt Lava Tower och kommer upp till 4 630 m höjd. Efter en brantare nedstigning är vi framme till Barranco campen.
Trekking: 5-6 t; nivåskillnad: +1100m/-680m

Dag 5. Great Barranco wall - Karangadalen
Trekkingen går upp till den stora Barranco Wall. Vi klättrar upp längs en brant stig för att komma till en topp med fantastiska panoramavyer över området. Genom Karanga Valley kommer vi till övernattningsplatsen, Karanga camp.
Trekking: 3.5 t; nivåskillnad: nästan hela tiden på ca 4 200 m ö.h.

Dag 6. Acklimatisering
Trekkingen till lite store höjd och acklimatisering inför bestigningen av toppen nästa dag.
Trekking: 4-6 t

Dag 7. Toppbestigning
I dag händer det! Vi stiger upp riktigt tidigt på morgonen, långt innan soluppgången för att undvika dimman som brukar lägga sig senare på dagen. Efter ca 6-8t är vi i mål, vi står på Afrikas tak, Uhuru Peak (5 894 m ö.h.). Efter vi dokumenterat vår prestation börjar vi stiga längs Barafu rutten ned mot Mweka Camp.
Trekking: 14 t; nivåskillnad: +1100m/-2500m

Dag 8. Mweka gate - Arusha
I dag fortsätter vi nedstigningen genom skogen och längs jungle stigen till Mweka Gate. Transfer med buss till Le Jacaranda Hotel eller Out Post lodge.
Trekking: 4 t; nivåskillnad: -1400m

Dag 9. Avresa
Transfer till flygplatsen för hemresa.

 

Bagagetransport  inkluderad 

Bra att veta:  ♦ turens längd: 9 dagar/8 nätter ♦ guider: 1 chefguide samt 1 assistansguide per 2 deltagare/bestigare. Assistansguiden följer med tillbacka i fall man måste avbryta bestigningen. ♦ elektricitet: det finns ingen ström i campen dock man ta med sig batteriladdare som kan kopplas in i bilen. ♦ sovsäck medtas ♦ förlängning av turen: med t.ex. safari i Tanzania .

Visum:  Nordiska medborgare kan få visum vid gränsen (till Kenya gäller visumet i 3 månader) dock till Tanzania kan detta vara tidsödande. Det går även att söka visum före avresan. Passet ska vara gyltigt minst 6 månader efter hemresan och innehålla minst 2 ostämplade sidor samt ska vara i gott skick; det får inte vara sprucket eller trasigt någonstans (inga lösa sidor, inga synliga skador och dylik).
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vaccinationer:  Utförligt information hittar du t.ex. på http://www.vaccination.nu/vaccin/TZ.cfm.  Vi rekommenderar dessutom att du kontaktar i god tid innan avresan din egen läkare och får råd och tips om vad det är som behövs. Kom ihåg att vissa vaccinationer görs vid flera omgångar och detta måste planeras i förväg.

Vi rekommenderar resa i perioden  januari - mars samt juni - september

Nödvändig utrustning:   Sovsäck medtas. Det finns på plats allt möjlig utrustning att hyra.


Priset inkluderar:
transfers till/från Kilimanjaro International flygplats
2 nätter hotell i Arusha – innan och efter turen (del i dubbelrum,med frukost); 6 nätter i fält camp (med helpension)
park entréavgifter
bestigningstillstånd
engelsktalande guide
2 bagagebärare per deltagare
camp utrustning (dock ingen sovsäck) OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
Flygresa
shuttlebuss Nairobi-Arusha
annan transport utöver den som står utryckligen nämnd i turbeskrivningen här ovan
hyra av utrustning,måltider utöver de beskrivna i ’Mat & Logi’ avsnittet
drycker och dricks
turistvisum; vaccinationer; entréer; försäkringar; privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'Information om priset'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
Turistvisum: Tanzania (ca 50 USD)
Enkelrum (i mån av plats): gäller enbart hotellen på dag 1 och 8
Hyra av utrustning (tillval): bokas och betalas på plats
ytterligare bärare


Fotogalleri


Bestigning av Mt Kilimanjaro, Machame rutten (Tanzania) (Nominell 4.86 / 5 Baserat på 320 Recensioner)
Pris
20050 SEK
Reslängd
10 Dagar
Enkelrum
600 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Flygresan ingår inte i grundpriset. Vi rekommenderar resa t.ex. med Kenya Airways/KLM dock andra flygrutter kan förekomma avhängande flygbiljettpriserna.

Vägledande flygtider:

Avresa
Köpenhamn – Amsterdam – 06:00 – 07:25
Amsterdam – Nairobi – 11:15 – 20:15
Nairobi - Kilimanjaro airport – 22:00 – 23:00
Hemresa:
Kilimanjaro airport – Nairobi – 06:00 – 07:00
Nairobi – Amsterdam – 8:10 – 15:55
Amsterdam – Köpenhamn - 21:15 – 22:35

This trek is physically demanding. Normally, the treks are 6-8h per day, but some can be longer. Good trekking experience is an advantage, but not necessary if you are really in good physical shape. Acclimatization should be considered the most important issue regarding the successfull ascend of mount Kilimanjaro.  

Deltagarantal
Min. 2 pax
Bokningskod
KILIMANJARO
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...