Rejs trygt og sikkert!

Äventyr i Iran: Vulkanen Damavand och Maranjab-öknen

Äventyr i Iran: Vulkanen Damavand och Maranjab-öknen

Alla ni har kanske hört talas om den högsta toppen i Iran – Damavand. Men det är en helt annan grej att se den själv! Damavand är inte bara en bergsgigant som sträcker sig upp till 5671 meter. Det är en topp som ligger över en mäktig vilande stratovulkan. Det är ojämförligt spännande att klättra uppför de snötäckta backarna medan en brinnande flod allt så sakta flyter under dina fötter. Och när man lägger till ett besök till den magiska Maranjab-öknen blir frestelsen alltför stor för att motstå. Damavand och Maranjab tar dig till en helt annan värld fylld med Östens mysterier som inte alla vågar att upptäcka.


Reseplan:  

Dag 1.
Ankomst till Teherans internationella flygplats. Med en befolkning på cirka 8,8 miljoner i stans hjärta och 15 miljoner i sitt större storstadsområde är Teheran den mest folksamda staden i Iran och i hela västra Asien. Transfer till ett trestjärnigt hotell och incheckning vid lunchtiden.

Dag 2.
Transfer från hotellet till byn Pooloor. Öppningsceremoni som följs av en transfer till utgångspunkten av vårt äventyr – en grusväg som börjar vid bergets södra sida. Här börjar dagens vandringtur upp till baslägret (2,900 m / tar ungefär 2 timmar) känt som ”Goosfand Sara”

Dag 3.
Klättra upp till bergsstugan Barghah-e-Sevom (4 150 m, tar cirka 4 timmar). Camping.

Dag 4.
Acklimatisering. Camp på 4 200 m.

Dag 5.
Bestigning av toppen (5 671 m – cirka 6 timmar). Sedan går man ned till Barghah-e-Sevom (ca. 3 timmar). Camp på 4 200 m.

Dag 6.
Tillbaka till baslägret och transfer tillbaka till Teheran och direkt transfer till Kashan stad. Övernattning på ett traditionellt hotell i Kashan.

Dag 7.
Stadsrundtur i Kashan inkl. Fin-trädgården och det gamla huset Tabatabaei. Transfer till Maranjab-öknen. Övernattning i öknen på en karavanseraj.

Dag 8.
Transfer till Saltsjön och de sandiga backar i Maranjab-öknen. Kamelridning. Transfer tillbaka till Kashan och sedan vidare till flygplatsen i Teheran. Tidigt avgång på morgonen  

Mat och logi:   

Bagagetransport: Inkluderad forsling med muldyr upp till 15 kg per person enligt följande schema: från baslägret (2,900 m) upp till Barghah-e-Sevom (4,150 m) samt från Barghah-e-Sevom tillbaka till baslägret igen.   

Pris för extra tjänster:   

Ingår i priset: ► All transport som görs på land och nämns i resplanen ► Övernattning på hotell på ett dubbelrum ► 4 nätter på baslägret eller bergsstugan ► Övernattning på karavanserajen i Maranjab-öknen ► Engelsktalande guide ► Certifierad bergsguide ► Co-guide ► Kock och dagliga måltider enligt resplan ► Tält ► Klättringstillståndsavgift till Damavand ► Entréavgifter och stadsrundtur i Kashan ► Visuminbjudan   

Ingår inte i priset: ► Flygbiljetter ► Personlig klättringsutrustning som sovsäck, madrass etc ► Försäkring av alla typer ► Övriga oplanerade kostnader ► Kostnader som orsakas av att programmet inte körs enligt resplan av vilken anledning som helst ► måltider som inte är nämnda i programmet ► dricks ► Övernattning på ett standardhotell i Teheran i samband med flygankomst eller avgång – 460 SEK per person i ett dubbelrum.   

Värt att veta: Kläder: Män ska ha kort- eller långärmade skjortor och långbyxor. Kvinnor måste undvika kläder som drar uppmärksamhet till kroppens form eller som visar kroppsdelar förutom ansikte och händer. En huvudduk är obligatorisk – ta några stycken, desto färggladare desto bättre! Den perfekta outfiten skulle vara en lös långärmad tröja och jeans eller bomullsbyxor. Det är förbjudet att ta med sig eller importera alkoholdrycker och fläskkött i Iran. Ta med kontanter i EUR eller USD eftersom betalkort inte kan användas.

Visum: Visum krävs för skandinaviska medborgare och kan fås vid ankomst på flygplatsen (pris: cirka 50 EUR) – vänligen kontrollera om detta stämmer med din lokala iranska ambassad. Om inte så kan vi hjälpa till med dokumenten som krävs så att du kan få visumet från konsulatet. OBS! Inga israeliska stämplar eller visum är tillåtna i ditt pass.

Nödvändig utrustning: Personlig klättringsutrusning som sovsäck, madrass etc. Varm jacka, regnkläder, klättringskängor, stavar, träningsskor och tofflor, track-suit och en varm mössa, 2-3 st. T-shirts, 4 par vanliga strumpor och 2 par varma strumpor, keps och solglasögon, ficklampa, kniv, tändstickor, elektriska batterier, personlig matservis, personliga toalettsaker.  


Fotogalleri


Äventyr i Iran: Vulkanen Damavand och Maranjab-öknen (Nominell 4.76 / 5 Baserat på 334 Recensioner)
Deltagarantal
min 4 persons
Bokningskod
IRAN_MT DAMAVAND
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...