Rejs trygt og sikkert!

Carstensz Expedition

Carstensz Expedition

 För bergsklättrare som vill bestiga alla av De sju topparna.

Puncak Jaya eller Carstensz Pyramiden (4,884 m) är den högsta toppen på vad som ibland kallas Sudirmanbergen eller Dugundugoo, i de västra centrala högländerna av Papuaprovinsen i Indonesien. Den är en del av De sju topparna – en lista som består av de högsta bergstopparna i de sju världsdelarna. Puncak Jaya anses vara en svår top rent klättertekniskt men har inte de största fysiska kraven bland alla som finns på listan. Ändå betraktas den som ett riktigt bergklättrars mål.


Reseplan:  

Dag 1 (5. juni):
Avresa från hemlandet.

Dag 2 (6. juni):
Ankomst till Bali och fri tid. Övernattning på Ramayana Resort och Spa Hotell.

Dag 3 (7. juni):
Fri tid i Bali. Övernattning på Ramayana Resort och Spa Hotell. (F)

Dag 4 (8. juni):
Nattflyg till Timilka, Papuas näst största stad. Övernattning på Grand Tembaga Hotel (F/M)

Dag 5 (9. juni):
Tidig avresa till Ilaga. Förberedelser med de lokala myndigheterna angående lokala tillstånd. Övernattning i tält. (F/M)

Dag 6-11 (10. – 15. juni):
Första dagen ska vi gå genom några traditionella byar och det vackra Nya Zeelandspasset på väg till baslägret. Ett bra sätt att vänja sig vid omgivningen. Personliga bärare hjälper oss på vägen. Varje klättrare kommer att bära sin egen ryggsäck (max 10 kg). Övernattningar i tält. (F/M)

Dag 12-13 (16. – 17. juni):
Förberedelserna innan klättringen börjar efter att vi har kommit fram till baslägret. Bestigning av toppen. Övernattning i tält. (F/M)

Dag 14-18 (18. till 22. juni):
Vi börjar vår nedstigning från baslägret tillbaka till byarna genom Nya Zeelandspasset längs samma väg. Vid ankomst på landningsbanan säger vi farväl till våra Papua vänner. Övernattning i tält. (F/M)

Dag 19 (23. juni):
Tillbaka till Timika med charter flyg. Transfer till hotellet. Fri eftermiddag med möjlighet att köpa Papua konst. (F)

Dag 20 (24. juni):
Flyg till Bali och transfer till hotellet. Fri eftermiddag. Övernattning på Ramayana Resort och Spa Hotell. (F)

Dag 21 (25. juni):
Fri tid i Bali. (F)

Dag 22 (26. juni):
Fri tid på morgonen. På eftermiddagen har ni transfer till flygplatsen för en sen avresa (antingen på kvällen den 26:e juni eller väldigt tidigt på morgonen den 27:e). (F)
 

Mat och logi: B = breakfast / L = lunch / M = middag 

Pris för extra tjänster: ► visum till Indonesien: runt 40 USD ► enkelrum på hotellet i Bali: 5945 SEK (men du kan bo tillsammans med en annan ensamresande klättrare)   

Ingår i priset: ► Övernattning på hotell och tält enligt resplan ► måltider som beskrivna i programmet ► engelsktalande expeditionsledare – Johnny Peeters, som har organiserat just den här expeditionen ett flertal gånger förut ► lokala bagagebärare under expeditionen ► klättringstillstånd (utfärdas på plats efter ankomst till Bali) ► privat charterflyg från och till Timika ► transfer från och till flygplatserna ► inrikesflyg Denpasar – Timika – Denpasar (priset är beräknat 09.11.2016 och en ändring är möjligt)   

Ingår inte i priset: ► personlig försäkring, uppsägning eller assistansförsäkring ► internationella flygbiljetter ► drycker ► måltider som inte är nämnda i programmet ► personliga utgifter ► entréer ► lokalskatt

Visum: Svenska medborgare kan få visum (upp till 30 dagar) vid ankomst på flygplatsen i Bali. Ditt pass måste vara giltig upp till 6 månader efter avresa och du måste visa fram en biljett för returresa. Visumet kostar ungefär 40 USD.  

Bra att veta: ► Det här är en internationell grupp där minimumkravet på 7 klättrare redan har nåtts ► ankomst till Bali måste ske senast den 7:e juni ► klättrare ska ta med egna tält och klättringsutrustning ► på grund av svår tillgänglighet, brist på komfort och det faktum att du bär ditt eget bagage krävs det ett mycket bra fysiskt tillstånd ► klättring är på egen risk ► resans arrangör förbehåller sig rätten att ändra resplanen av säkerhetsskäl på grund av dåliga väderförhållanden etc. ► detta är en flyktig region och det finns ett hot mot din säkerhet - företaget kan inte hållas ansvarigt om klättringstillstånd nekas på grund av instabil politisk situation eller andra skäl ► eventuella kostnader som kan uppstå på grund av force majeure är på egen hand

Nödvändig utrustning: ► tält och klättringsutrustning ► lämpliga kläder och stövlar  

Viktigt för expeditionen: Varje expedition till Carstensz är oförutsägbar - bara resan till baslägret är en prestation i och för sig. Så förutom den fysiska förberedelsen är det en bra ide att du förbereder dig för överraskningar och oväntade upplevelser. För en lyckad resa till toppen har vi förenat oss med en av Carstensz mest erfarna expeditionsledare, som förutom att vara en fulländad klättrare också har omfattande lokal kunskap och förståelse för de många lokala kulturerna. Avgången är garanterad och du kan fokusera dig på dina egna förberedelser och utrustning. Det är viktigt att ha kunskap och erfarenhet med bergsklättring, rappellering, knutar och hakar. Bestigningen sker utan något boende och du måste vara förberedd att vara på berget i upp till en hel dag. 

 


Fotogalleri


Carstensz Expedition (Nominell 4.87 / 5 Baserat på 358 Recensioner)
Svårighetsgrad E
Deltagarantal
Min. 1 person
Bokningskod
Carstensz
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...