Rejs trygt og sikkert!

Vandring i Toscana (Chianti)

Vandring i Toscana (Chianti) 8600 SEK, 8 Dagar

Detta är Toscana du har alltid drömt om - ett böljande grönt landskap, vingårdar och renässans stillhet! Vår vandring i södra Toscana bjuder på allt detta och mycket mer.

Turen tar dig genom ett landsbygdsområde där tiden står stilla. Du vandrar i berg, som ofta porträtteras i renässansmålningar och visas på dagens filmer - ett landskap med djupblå himmel, gyllene ockra och färskt gröna färger. Här finner du de bäst bevarade medeltidsstäderna i Europa (några av dem är skyddade av UNESCO) med deras romanska och gotiska kyrkor, gamla borgar och kloster. Toscana är ett mästerverk, välsignat av både människans och naturens geni. Samtidigt som vi njuter av besöken på vackra kyrkor och kloster samt bekvämt boende, kommer vi också att åtnjuta regionens gastronomiska läckerheter - pecorinoost, vildsvin, Karljohanssvamp och fint rött vin. Njut av det! Turen slutar i Siena - den bäst bevarade medeltidsstaden i Europa – ett riktigt konstnärligt och arkitektoniskt mästerverk.

Resans höjdpunkter
Florence – ett måste för besökare till Toscana, med otroligt vacker arkitektur och gröna parker.
Siena – Italiens fjärde främsta stad i fråga om konstverk under 1200-1500-talen; bl.a. dopkyrkan S. Giovanni, domkyrkans Piccolomini-bibliotek, ett av den äldre renässansens finaste och bäst bevarade byggnadsverk mm.
Vin och mat eldorado för livsnjutaren.

 


Reseplan:
Dag 1. Florence

Ankomst (på egen hand och räkning) till Florence. Inkvartering på hotellet.

Dag 2. Florence - Settignano - Fiesole - Florence
Ta en lokal buss till byn Settignano. Härifrån börjar vandringen genom olivlundar, Renaissance villas, genom den charmfula Fiesole. På vägen passer vi Etruska ruiner, Roman amfiteater och ett Franciscan kloster. Tillbaka till Florence.
Vandring: 8-16km; 3-6t

Dag 3. Florence - Greve i Chianti
Ta den lokala bussen (med ditt baggage) eller en privat transfer (Tillval) till Greve i Chianti, an liten genuin by och center för vinproduktionen i Chianti. Efter vi checkat in på vårt hotell besöker vi Le Cantine di Greve där vi får möjlighet att smaka (tillval) fler än 50 olika Chiantiviner. Eller detta kan vi göra efter dagens vandring. Innan dagen gå mot sin slut kan vi göra en av de följande vandringsturer.
Alt-1: utflykt via Uzzano
Vi vandrar i cirkel med start norrut där passera genom Chianti Classico regionen, förbi Villa Calcinaia och flera vingårdar med de typiska “aziende agricole” där de berömda chiantivinerna tillverkas. Tillbaka till Greve i Chianti.
Vandring: 11.4km; 2.5t
Alt-2: utflykt via Montefioralle
Utforska omnejden genom skog och olivlundar och vingårdar. Förbi övergivna famer och ruiner efter magnigika villas kommer vi fram till det pittoreska Montefioralle. Tillbaka till Greve i Chianti.
Vandring: 10km; 3.5t

Dag 4. Greve i Chianti (Panzano loop)
I dag tar vi den lokal bussen till Panzano där vandringen börjar.  Denna vandringsetapp är utformad som en loop med utgångspunkt Panzano. Vi vandrar över de böljande backar kring byn och njyter av det klassiska chiantilandskapet. Med buss tillbaka till Greve.
Vandring: 11.7km; 4t

Dag 5. Greve i Chianti – Radda i Chianti
Efter frukost en kort transfer (inkl.) tar oss till Chiantiregiones högsta punkt, Monte San Michele. Från Badiaccia vandrar vi ned genom en dal beklädd av gamla kastanjeträd till byn Volpaia. En kort stopp i den lokal Enoteca (vinshop) rekommenderas. Efter rasten fortsätter vi vidare till Radda i Chianti. Övernattning.
Vandring: 9.5km; 3t

Dag 6. Radda i Chianti
Vi stannar i Radda i Chianti för en avslappningsdag med möjligheter att utforska byn. Missa inte att besöka Santa Maria Novella kyrkan samt några av de närliggande vingårdar där man kan avnjuta ett glas Chianti Gallo Nero vin. Övernattning i Radda i Chianti.
Vandring: 15.7km; 5t

Dag 7. Radda i Chianti - Siena
Ta den lokala bussen (med ditt baggage) eller en förbeställd privat transfer (tillval) till Siena. Resten i dagen tillbringar vi i Siena, känt för sin “Palio” hästtävling som arrangera vart annat år. Sevärdheterna i denna medeltids stad är många och du hinner säkert utforska en hel del av dem. Övernattning i Siena.

Dag 8. Avresa
Avresa (på egen hand och räkning) eller Siena sightseeing avhängande din egen resplan.

 

Bagagetransport:   Inkluderad endast på Dag-5 Greve till Radda; för andra dagar (enligt programmet) tar man själv sitt bagage med på bussen eller förbeställer privat transfer (tillval) 

Bra att veta:  ►turens längd: 8 dagar/7 nätter  ►Turen kan förlängas med t.ex. extra nätter i Siena och Florence. Kontakta oss för mer information och priser. ►Små ändringar i inkvarteringsalternativen, speciellt i hög säsong, kan förekomma. Detta kan i sin tur leda till små ändringar i vandringsetapperna. ►Med flyg till någon av de närmaste flygplatser: Roma, Florens eller Pisa. Från Rom och Pisa går reguljära tåg till Florence ►Vi kan ordna matlagningskurs i Siena eller Florence. Kontakta oss för mer information och priser ►Här kan du hitta information om tågresor i Italien.
Vi reserverar oss för information som inte kommit oss tillhanda.

Vi rekommenderar resa i perioden:   april-oktober

Nödvändig utrustning: Bra vandringskängor är ett måste oavsett vilken svårighetsgrad du väljer. Kom ihåg att prova dina nya kängor innan avresan. Dagsryggsäck är praktisk att ha till t.ex. vattenflaska, kamera mm. Glöm inte heller regnkläder och extra ombyte.


Priset inkluderar:
7 nätter på 2/3*- hotell (del i dubbelrum
med eget WC/dusch) gästhus i Radda
frukost (alla dagar)
vandringskarta och vägbeskrivning på engelska (levereras på plats)
transfer Greve till Monte San Michele / Badiaccia Montemuro på Dag- 5 vid 9:00
bagageöverföring ingår från Florence till Greve in Chianti och från Radda till Siena
24-timmars telefonassistens. OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Ingår ej:
flygresa
måltider utöver de beskrivna i avsnittet 'I grundpriset ingår'
allmäntransport till/från flygplatsen
transport med lokal buss på vissa dagr (enligt turbeskrivningen)
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår '. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Ytterligare tjänster:
By skatt: fr.o.m. den 1/1 2012 ska man betala i Italien en s.k. stadstaxa som numera är enligt följande: f. eks. i Siena +2 €/pp/natt. Taxan betalas kontant på plats i det respektive hotell
enkelrum
tillägg för soloresenärer: beroende på resans längd
resan kan ordnas med boende i 3 *** och 4 **** hotell; några med badbassäng: kontakta oss för priser och information
förlängning: t.ex. i Siena. Kontakta oss för mer information och priser
resan kan ordnas som en 5-dagars - / 4-nattprogram - kontakta oss för mer information och priser

Förlängning:
Vandring i Umbrien Italien


Fotogalleri


Vandring i Toscana (Chianti) (Nominell 4.83 / 5 Baserat på 307 Recensioner)
Pris
8600 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3300 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
8900 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3600 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
8600 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3300 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
8450 SEK
Reslängd
8 Dagar
Enkelrum
3300 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från Köpenhamn eller någon avreseort i Sverige. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Deltagarantal
Min. 1 person
Bokningskod
ITTUSC
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...