Rejs trygt og sikkert!

Porten till Himalaya: Bhutan, Sikkim och Darjiling

Porten till Himalaya: Bhutan, Sikkim och Darjiling

Vi rekommenderar resa under perioden: feb-apr ► okt-nov.

Upplev det lilla kungadömet Bhutan och den norra delen av Indien! Här hittar du en oförstörd kultur, fantastiska tempel och kloster.

Trakterna i den östligaste Himalaya bergen bjuder på otaliga upplevelser. Bhutan, nästan oberört av väst inflytande (bl.a. kom TV-apparaten så sent som 1999), är den tibetanska buddhismens vagga. Sikkim, känt för sin rika fauna och de många templen, bl.a. Rumtek, Labrand och Phodang, bjuder på ett vackert landskap med stora höjdskillnader. Darjiling (även som Darjeeling), med sina 2 000 m över den bengaliska slätten, och dess omgivningar är främst känd för sitt te som kallas även för ” teernas Champagne”. Trots att området är ganska slitet är det livligt och som Mark Twain sade en gång ”En stad som alla borde se – att ha sett den, även en glimt av den, då bleknar resten av världens härligheter”. Soluppgången sett från Tiger Hill är troligen den mest enastående vyn av Himalaya, med Kanchenjunga, världens tredje högsta bergstopp, i bakgrunden.

Resans höjdpunkter
♦ Gangtok – huvudstaden och den största staden i den indsika delstaten Sikkim
♦ Punakha Dzong - räcknas som Bhutans gamla huvudstad
♦ Paro Dzong – en massiv fästning / kloster, som också är det administrativa centret för dzonkhag
Taktsang klostret - ligger på en brant klippa i Paro dalen

 


Reseplan:

Dag 1. Med flyg från Köpenhamn till Delhi och vidare med inrikesflyg till Bagdogra.

Dag 2.  Bagdogra – Darjiling 
Efter ankomsten transfer med buss till Darjiling, en stad som ligger 2 300 m.ö.h.

Dag 3. Darjiling
Vi besöker Yigacholing Ghoom klostret, Institutuinen för bergsbestigning, den zoologiska gården m.m. Vi gör en besök på en teplantage och smakar på Darjiling-te, bryggt på klassiskt vis.

Dag 4. Floderna Teesta och Rangit – Pelling (västra Sikkim)
Turen längs floderna tar ca 6-7 t. Vägen går genom teplanteringar, terrasserade gårdar och en riklig subtropisk vegetation.Vi besöker det berömda Pemayantse klostret och vandrar till Sangacholing klostret och till ruinerna efter Rabdentse, det gamla Sikkims andliga palats.

Dag 5. Pelling – Gangtok 
Tidigt på morgonen fortsätter vi till Gangtok (123 km). Under 6-7 t kör vi genom Sikkims berömda ris- och kardemumamarker till Gangtok (1870 m), en äventyrsby som ligger omgiven av rismarker rinnande floder och snön i fjärran.

Dag 6. Gangtok
Här besöker vi bl.a. Namgyalinstituten för tibetansk kultur, centret för konst hantverk, Encheyklostert m.m.

Dag 7. Kalimpong- Phuentsholing
Vi kör från Kalimpong till Phuentsholing, över gränsen mellan Indien och Bhutan. Avståndet 180 km kräver 7 timmars bilresa.

Dag 8. Thimphu
Huvudstaden Thimphu nås via Bhutans många slingrande vägar. Här är vegetationen mångfaldig och klimatet skiftar i hela skalan från tropiskt till alpint.

Dag 9. Thimphu
Vi utforskar staden med bl.a. besök på skolan för konst och hantverk, institutionen för folkmedicin, samt Memorial Chorten (från 1974). Vi ser tillverkning av papper enligt den urgamla tekniken och besöker djurparken.

Dag 10. Punakha - Khamsum Yuelley Namgyel Chorten
Vi kör mot Punakha via Dochulapasset (3 150 m ö.h.).  Vi äter lunch i Punakha och besöker Punakha Dzong, ett 6 våningar högt kloster (från 1637). Vi vandrar till Khamsum Yuelley Namgyel Chorten.

Dag 11. Paro
Vi åker till Paro. På eftermiddagen besöker vi Ta Dzong, Bhutans Nationalmuseum, och går ner över Cantilevebron, som leder oss ner till Paros centrum. 

Dag 12. Taktsang klostret 
Dagen är avsett för en vandringstur till Taktsangklostert.

Dag 13. Avresa 
Avresa med flyg från Paro till Delhi/Kolktata.

Vi rekommenderar resa under perioden: feb-apr och okt-nov.

Bra att veta: priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.i►

Övriga tillägg: ► enkelrum

Visum: ►Turistvisum krävs för både Indien och Bhutan. Visumen ordnas på egen hand. Vi hjälper till med inbjudan - vänligen i samband med bokningen skicka till oss en kopia (i hög upplösning och i färg) på ditt pass.


Priset inkluderar:
11 nätter på helpension i bra standardhotell
ankomst- och avgångstransfer från / till flygplatserna
lokala engelsktalande guider
alla transporter enligt program
inträdesavgift enligt program
bagagetransport

Ingår ej:
flygresor
måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’
måltider i Delhi
drycker och dricks
turistvisum
vaccinationer
entréavgifter
försäkringar
privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämnda står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.


Fotogalleri


Porten till Himalaya: Bhutan, Sikkim och Darjiling (Nominell 4.81 / 5 Baserat på 333 Recensioner)
OBS. Paketpriset är enbart vägledande och styrs huvudsakligen av flygbiljettpriset och därmed bestäms först vid bokningstillfället. Alla våra paketresor med flyg är från Köpenhamn och är baserade på del i dubbelrum och att det finns platser i den billigaste bokningsklass på flyget (per 1/12 2013); i annat fall (vid t.ex. högre bokningsklass på flyget eller ändrade flygskatter och avgifter och dylik) justeras priset i respektive mån.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
minimum 4 pers.
Bokningskod
BHUINDRUND
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...