Rundresa med UNESCO-skyddade objekt i Bulgarien

Rundresa med UNESCO-skyddade objekt i Bulgarien 7300 SEK, 10 Dagar

Lockas du av gammal historia och kultur? Då är denna rundresa i Bulgarien ett måste för dig.

I Bulgarien finns det inte mindre än 9 stora objekt som är UNESCO-skyddade. Här kan du bl.a. se Europas äldsta guldfynd från 5000-talet f.Kr. I olika delar av landet hittar du spår efter den mäktiga Trakien och ruiner efter Romarriket. Bulgarien stoltserar också med sin vackra natur, med höga bergkedjor, frodiga dalar och många droppstensgrottor. På vår rundresa i Bulgarien besöker vi alla ställen som är med på UNESCO:s världsarvslista. Du är hjärtligt välkommen att följa med på en välbalanserad resa med natursköna, historiska och kulturella inslag.

Resans höjdpunkter
♦ 9 UNESCO-skyddade objekt

Plovdiv – en gång huvudstad i den antika Trakien och numera landets kulturella huvudstad. Gamla stan är ett måste vid besöket.
Veliko Tarnovo – belägen utmed de historiska backarna av Tsarevets, Trapezitsa och Sveta Gora på Yantraflodens två stränder. Stadens hus klamrar sig fast som vita svalar vid klipporna ovanför Jantrafloden och utgör en oförglömlig romantisk utsikt.


Reseplan:
Dag 1. Sofia
Ankomst till Sofia.

Dag 2. Sofia – Rilaklostret - Melnik
Efter frukosten reser vi söderut och besöker den Bulgariska ortodoxa kyrkans viktigaste symbol - Rilaklostret (på 1 150 m ö.h.). Bakom de 20 m höga murar hittar vi en vackert dekorerad klostergård samt kyrka och kapell med enastående kalkmålningar (från 1100-talet). Vi kör vidare mot Melnik, landets minsta stad känd för sina utsökta viner. Övernattning i Melnik.

Dag 3. Melnik – Pirinbergen - Bansko
Idag åker vi upp i de vackra Pirinbergen till Vihren hyttan (1 950 m ö.h.) där vi till fots besöker några av de smältvattenssjöarna. Pirinbergen, som fick sitt namn efter guden Perun, är Bulgariens vildaste berg med icke mindre än 79 bergstoppar på över 2 000 m höjd och Pirin nationalparken är det största naturskyddade området i Bulgarien. På vägen till Bansko stannar vi och tittar på det äldsta trädet i Bulgarien, en 1 300 år gammal gran. Övernattning i Bansko.

Dag 4. Bansko - Plovdiv
Vår resa fortsätter mellan 2 bergkedjor och över de vackra Rodopibergen mot Bulgarien kulturhuvudstad, Plovdiv. Plovdiv är en av Europas äldsta städer och précis som Rom är byggd på 7 kullar. Det har varit huvudstad i gamla Trakien och viktig handelspost på meddeltiden. Gamla stan stoltsera over sina vackra hus, ett romersk amfiteater och fantastiska kyrkor. Vi besöker bl.a. teatern samt det etnografiska museet. Övernattning i Plovdiv.

Dag 5. Plovdiv – Kazanlak - Nessebar
På denna dag styr vi kurs norrut mot de gamla takiska tsarernas dal. Området kallas så p.g.a. de många gravkammare där mäktiga regenter från gamla Trakien ligger begravda. Vi besöker den berömda Kazanlak gravkammare, med fina frescomålningar från 400-talet f.Kr. Dalen är också känd som Rosornas dal där den dyrbara rosoljan framställs. Sent på eftermiddagne är vi framme i Svartahavets juvel, Nessebar.

Dag 6. Nessebar
Den historiska lilla staden Nessebar ligger på en klippig halvö. Ett smalt näs förbinder det gamla Nessebar med den nya stadsdelen. Hela den gamla delen, med sina 40 kyrkor och kyrkoruiner från förtiden, är förklarad som museumstad. På sommaren erbjuder många konstnärer och hantverkare sina verk och du kan fynda vackra föremål eller få ditt porträtt målat.

Dag 7. Nessebar – Madara – Svestari - Srebarna
Idag har vi en lång resa framför oss där vi åker i historiens spår i trakterna där det bulgariska riket grundades (år 681). Här ligger de första 2 huvudstäderna, Preslav och Pliska dock det är inte så mycket som är bevarade från den tiden. Vi gör ett stopp vid Madara ryttaren, mejslad i sten på en bergssluttning, troligen på 700-talet. Nästa stopp är den trakiska gravkammare vid byn Svestari (från 300-talwet f.Kr.). Övernattning i byn Srebarna.

Dag 8. Srebarna – Ivanovo klyppkyrkorna – Veliko Tarnovo
I utkanten av byn Srrebarna ligger Srebarnasjön, en viktig rastpost i flyttfåglarnas migration längs via Pontica mellan Europa och Afrika. Fågelentusiasterna kan passa på och skåda flockar av vita storkar, vita pelikaner och bivråkar samt många rovfågelarter (beroende på årstiden så klart). Resan fortsätter västerut mot Rusenski Lom naturreservatet där vi finner flera välbevarade klippkyrkor nära byn Ivanovo. Fram på kvällen är vi i Veliko Tarnovo, huvudstad i den 2 bulgariska riket. Övernattning på hotell.

Dag 9. Veliko Tarnovo - Sofia
På vägen tillbaka till Sofia finns det möjlighet att stanna vid Sueva Dupka grottan (tillval), en av Bulgarien vackraste grottor. Väl framme i Sofia har vi tid på egen hand. Förslagsvis kan man besöka något av stadens museer eller passa på för sista minuten-shopping i de många butikerna på Sofias paradgata, Vitosha avenue.

Dag 10. Avresa
Till flygplatsen för hemresa eller vidare efter eget program.

I grundpriset ingår:  ► samlad transfer från/till Sofia flygplats ► all transport jfr. program ► bagagetransport ► övernattning på 3*-hotell, med eget WC/dusch (del i dubbelrum) ► frukost ► engelsktalande guide 
OBS. Priserna avser vanligen del i dubbelrum. Dock måste resenär som beställt del i dubbelrum vara beredd att betala enkelrumstillägg om rumspartner ej kan ordnas.

Detta ingår inte i resans pris: ► entréavgifter betalar man själv ► måltider utöver de beskrivna i avsnittet ’I grundpriset ingår’; ►drycker och dricks; ►försäkringar, ► privata utgifter och allt annat som inte är specificerat i avsnittet 'I grundpriset ingår'. ► Andra möjliga aktiviteter (ej inkluderade) som föreslås i Resplanen/Katalogen är bara förslag på ytterligare/alternativa aktiviteter. Kostnaderna för dem sistnämna står du själv för. Om du avviker från resplanen står du själv för kostnaderna för transport och logi.

Övriga tillägg: ♦ Enkelrum (i mån av plats)♦ Förlängning (tillval): enligt offert ♦ Extra utflykter/aktiviteter: bokas och betalas på plats

Bra att veta: ♦ turens längd: 10 dagar/9 nätter ♦ Turen kan ordnas även vid min 2 personer. Kontakta oss för mer information och priser. ♦ förlängning av turen: Turen kan förlängas med t.ex. 1 vecka vid Svarta havet. Kontakta oss för mer information och priser. ♦ om du ordnar resan till Bulgarien själv måste du befinna dig vid en viss förutbestämd tid på flyplatsen för att ansluta dig till en samlad transfer. I annat fall kan du beställa (tillval) privat transfer till turens startpunkt. 

Vi rekommenderar resa i perioden:  april - oktober

Ytterligare tjänster:
Flygplatstransfer andra dagar: 15 EURO per. Transport för fordon med 1-3 personer. tillägg för grupp på 2-3 personer som reser tillsammans: 130 EUR pp


Fotogalleri


Rundresa med UNESCO-skyddade objekt i Bulgarien (Nominell 4.84 / 5 Baserat på 374 Recensioner)
Pris
7300 SEK
Reslängd
10 Dagar
Enkelrum
2250 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Vill du ha hjälp med flygresan? Kontakta oss om du vill att vi hjälper dig att hitta lämpligt flyg till bästa möjliga pris från andra avreseort än Köpenhamn. När vi hjälper dig att söka flyg försöker vi alltid boka det mest förmånligaste för kunden med hänsyn till avgångs- och ankomsttider. Priserna varierar beroende på flygbolag och aktuell platstillgång. Kom dock ihåg att de billiga flygbiljetterna är ofta svåra eller omöjliga att omboka eller avboka om det av någon anledning skulle behövas.
Betalning av flygbiljett sker med ditt eget betalkort direkt till flygbolaget eller flygresebyrån, som också skickar ut bekräftelse på bokningen.
Här kommer några ungefärliga priser på flyg till Bulgarien (t/r) vid den 23 februari 2015:
Stockholm – Sofia – 2000 SEK
Göteborg – Sofia – 3000 SEK
Malmö –Sofia – 1000 - 1500 SEK
Köpenhamn – Sofia – 2000 SEK
En serviceavgift* tillkommer om du vill att vi hjälper dig att hitta lämplig flygbiljett:
- inom Europa: 250 SEK/pp
- utanför Europa: 500 SEK/pp
*Serviceavgiften betalas till Penguin Travel tillsammans med ditt arrangemang.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Deltagarantal
4-12
Bokningskod
BGUNESCO
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5700 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 6250 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...