Rejs trygt og sikkert!
Balaton Cykeltur 4000 SEK, 7 Dagar

 Resan erbjuder en speciell upplevelse, cykling runt den största sjön i Centraleuropa, Balatonsjön. Resan börjar i Siófok, en populär semesterort med flera stränder och ett bra klimat. Ungrarna kallar staden Siófok ”Balatons huvudstad”.


Reseplan:   

Dag 1. Ankomst till Siófok (det finns en bra tågförbindelse mellan Budapest och Siófok).
Boende i Siófok vid sjön. Kontroll av cyklar.

Dag 2. Siófok - Balatonkeresztúr ca. 63 km (39,5 mil)
Efter frukost startar resan västerut längs cykelvägen "Balatoni Körút". I söder passerar vi många byar, varav de flesta är semesterbyar och kommer till Balatonkeresztúr. Övernattning i Balatonkeresztúr.

Dag 3. Balatonkeresztúr - Badacsony ca. 43,5 km (27 mil)
Efter frukost fortsätter turen från hotellet. Vi korsar den stora våtmarken Kis Balaton (den lilla Balaton). 1979 ingick Kis Balaton i listan över "Våtmarker av internationell betydelse".
På vägen dit gör vi ett stopp i Keszthely. Det har varit bebott sedan romartiden. Den största turistattraktionen är Palace Festetics, som dateras från 1745 och byggdes i barockstil. Övernattning i Badacsony.

Dag 4. Badacsony - Tapolca - Badacsony ca. 35 km (22 mil)
Efter frukost ser vi Tapolca-bassängen, med basaltklipporna (basaltbrotten som öppnades här 1903 är nu stängda) och staden Tapolca med den berömda sjögrottan.Övernattning i Badacsony.

Dag 5. Badacsony - Tihany ca. 50 km (31,25 mil)
Frukost på hotellet. Den mest karakteristiska delen av Balatons högländer skyddades - kanske i sista minuten - när ett skyddat område runt Kálibäckenet etablerades 1984 på ett område på 9111 hektar. Slutligen anländer vi till Tihany, på den historiska halvön Tihany. Distriktets centrum är benediktinerklostret från 1055. Övernattning i Tihany.

Dag 6. Tihany - Balatonfüred - Siófok ca. 59km (37miles)
Frukost på hotellet. På den sista vandringsdagen åker vi tillbaka till Siófok och det blir en trevlig och enkel resa längs semesterorterna på norra kusten som Balatonfüred och Balatonalmádi. Balatonfüred är en populär plats för karpfiske. Med det statliga sjukhuset för kardiologi i Balatonfüred, har de det största rehabiliteringscentret för kardiologiska sjukdomar i Ungern. Människor kommer hit för att dra nytta av det milda mikroklimatet, njuta av det vackra landskapet, det lokala vinet och seglings- och simmöjligheter samt den 200 år gamla traditionen att ha kul med spaet, bada och bara semestra. Övernattning i Siófok.

Dag 7. Avresa
Frukost och tid att säga adjö till en av de mest fantastiska platserna i Ungern.

Praktisk information (hur man kommer till mötesplatsen):
Tågförbindelsen från Budapest till Siófok är snabb och enkel, det finns direkta tåg som tar ca. 1,5 timmar.
Det går en allmän direktbuss från Budapests flygplats till stadens centrum och tunnelbanestation (buss 100 E) var 20: e minut. Från tidigt på morgonen till 01.20. Bussen går till Deák tér (Deák-torget), där du kan ta tunnelbanan till Déli Pályaudvar (Délis tågstation). Det tar ungefär 40-60 min., Beroende på trafik. Mötesplatsen är Siófok tågstation, varifrån du kommer att transporteras till hotellet.

Resans höjdpunkter: Balatonsjön, Festetics-palatset, Tapolca, Tihany-halvön

Bästa restid: maj - oktober
Nödvändig utrustning: Vi rekommenderar att du använder en cykelhjälm när du cyklar. Du kan ta med din egen hjälm eller hyra en av våra. Cykelhandtag, andningsbara kläder, vattentät utrustning, cykelskor.


Priset inkluderar:
2 nätter Siófok på 3 * hotell
1 natt i Balatonkeresztúr på 3 * hotell
2 nätter i Badacsony på 3 * hotell
1 natt i Tihany på 3 * hotell
6 x frukost
cykeluthyrning i 5 dagar
transfer från Siófok tågstation och tillbaka
bagagetransport
sidoväska med reparationsutrustning
24 timmars hjälp per telefon
turbeskrivning,information,kartor

Ingår ej:
enkelrum (beloppet beror på avresedatum)
uthyrning av cykelväskor och hjälm
entrékostnader
måltider som inte nämns som inkluderade
drycker och dricks

Ytterligare tjänster:
halvpension: 90 € / person
halvpension inkluderar 6 middagar med en 2-rätters meny eller buffé utan drycker
extra för elcykel: 155 € / per cykel
uppgradera till 4 stjärnor 230 € / person dubbelrum
uppgradera till 4 stjärnor enkelrum: 255 € / person
halvpension med 4 stjärnor: 120 € / person (i vissa fall kan vi inte garantera de 6 middagarna - vid bokningsbekräftelse kommer vi att informera om alternativ och slutpriser)
uthyrning av GPS-guide: 12 € / pr. enhet. Vi kan garantera en GPS per bokning eller grupp
Taxi transfer Budapest - Siófok (enkel resa) 1- 6 personer 160 €


Fotogalleri


Balaton Cykeltur (Nominell 4.86 / 5 Baserat på 19 Recensioner)
Pris
4000 SEK
Reslängd
7 Dagar
Enkelrum
1000 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
5300 SEK
Reslängd
7 Dagar
Enkelrum
1000 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
5950 SEK
Reslängd
7 Dagar
Enkelrum
1200 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
4000 SEK
Reslängd
7 Dagar
Enkelrum
1000 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
Min 2 pax
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland 8150 SEK, 8 Dagar

Den Okända Balkan – Bulgarien, Nordmakedonien, Albanien, Grekland

En resa tillbaka i tiden för att utforska det historiska arvet och den kulturella mångfalden av...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...