Rejs trygt og sikkert!
Baltikum runt på cykel 9650 SEK, 9 Dagar

Östersjökusten och nationalparkerna Estland, Lettland och Litauen ska utforskas på natursköna vägar, medan de tre huvudstäderna - Tallinn, Riga och Vilnius - med sina gamla distrikt har utsetts av UNESCO som världsarv. Vi kommer genom Lahemaa nationalpark, som är en av de sista orörda regionerna vid Östersjöns kust, Otepää Lakeland - det så kallade "estniska Schweiz" och de vackra dalarna i Gauja. Turen inkluderar cykling på Curonian Spit, som tidigare var stängd för besökare; idag kallas det ofta den litauiska Sahara. Res från Tallinn, Estland, i norr, genom Lettland och vidare till Litauen i söder, njut av ett stort utbud av städer, byar och landskap och få en utmärkt känsla för de olika karaktärerna i dessa distinkta länder. Resan börjar i Tallinn, där du får en karta över resan med detaljerad program- och ruttbeskrivning. Nästa dag är din hyrcykel redo för turnéstart i Lahemaa. Rundresan är en delvis guidad tur, dvs. under hela resan utom i Jurmala och Curonian Spit är föraren med minibuss och cykelvagn med dig och du kan delta i stadsturer (Tallinn, Riga, Vilnius) under ledning av professionella guider. Ditt bagage transporteras av den medföljande bilen och föraren kan gå in om det uppstår problem med cykeln. 


Reseplan:   

Dag 1 (tisdag) Tallinn, Estland
Anländer Tallinn på egen hand. Stadstur med guide. Boende i Tallinn på Hotel Hestia Ilmarine **** eller liknande.

Dag 2 (onsdag) Tallinn - Lahemaa National Park, Estland
Efter frukost anländer föraren och tar minibussen till den första cykelturen i Lahema National Park, en av de sista orörda regionerna vid Östersjökusten. Boende i Palmse eller Sagadi på Hotel Palmse Park *** eller liknande.
(Cykling 53 km / med minibuss 90 km)

Dag 3 (torsdag) Sjön Peipsi - Tartu, Estland
Dagen börjar med en körning till Mustvee, varifrån cykeln åker längs stranden av Peipsis sjöstrand. Den sista sträckan till Tartu, som är en välkänd universitetsstad, reste med buss. Boende i Tartu på Hotel Dorpat *** eller liknande.
(Cykling 50 km / med minibussen 160 km)

Dag 4 (fredag) Otepää - Sigulda, Lettland
Efter överföringen till Otepää, en naturskön plats med många sjöar, cyklar vi genom det så kallade estniska Schweiz och njuter av det vackra landskapet. Transfer till hotell i Sigulda, den mest populära semesterorten i Lettland. Boende på Hotel Sigulda eller liknande.
(Cykling 28 km / med minibussen 235 km)

Dag 5 (lördag): Gauja National Park - Riga, Lettland
Dagen erbjuder cykling genom Gauja National Park till Ragana. Längs vägen kan du njuta av den spektakulära utsikten över Gauja-floddalen med Gutmana-grottan, de medeltida slotten Sigulda och Turaida, den äldsta kyrkan (från år 1205) i Lettland. Eftermiddagsöverföring till Riga, den lettiska huvudstaden, där en guidad tur i den charmiga gamla staden väntar. Övernattning på Hotel Avalon **** el. lign.
(Cykling 17 km / med minibuss 50 km)

Dag 6 (söndag) Riga & Jurmala, Lettland
Upplev Riga på egen hand och använd cykelvägen till Jurmala, en berömd lettisk badort med långa sandstränder och lera och mineralbad med avkopplande egenskaper. Ta det lokala tåget tillbaka till Riga på kvällen (30 minuter; ingår ej).
Övernattning på Hotel Avalon **** el. lign.
(Cykling 35 km / med minibussen 25 km)

Dag 7 (måndag) Hill of Crosses. Litauisk cykeltur
Överföring med minibuss till Litauens kust. Längs vägen görs ett stopp vid korskullen, en oförglömlig syn på tusentals kors på två små kullar. Börja din cykeltur till Klaipeda på en vacker cykelväg längs Östersjökusten i naturskönt område. Längs vägen stannar du i Palanga, den berömda litauiska badorten med både en botanisk park och ett bärnstensmuseum.
Boende i Klaipeda på Old Mill Hotel *** eller liknande.
(Cykling 46 eller 30 km / med minibussen 290 km)

Dag 8 (tisdag) Nationalpark "The Curonian Spit", Litauen
Efter frukost korsas lagunen med färja och vi börjar cykla på en asfaltcykelväg som leder längs Curonian Spit till Nida, den vackraste semesterorten i Litauen känd för sina imponerande sanddyner. På vägen kan du besöka Witch Mound, se en koloni av gråhäger och skarv; utforska de "döda" sanddynerna till fots, simma i Ø;;;;;;; ;;;; stjärnsjön eller bara koppla av och njut av solen på gyllene stränder. Boende i Nida på Hotel Nerija *** eller liknande.
(Cykling 57 km)

Dag 9 (onsdag) Den nyfikna lagunen, Litauen
Ta en morgonbåt över Curious Lagoon till fastlandet (~ 1,5-2 timmar) och njut av den vackra utsikten över sanddynerna längs vägen. Cykla till Venta Cape och se fågelobservatoriet och den gamla fyren. Överför med buss längs Nemunasfloden till Kaunas.
Övernattning i Kaunas på Hotel Best Western Santakos **** el. lign.
(Cykling 31 km / med båt 14 km / med minibuss 185 km)

Dag 10 (torsdag) Slott på ön Trakai - Vilnius, Litauen
Efter frukost tar vi en buss till Lake District, varifrån cykelturen genom det pittoreska landskapet med milda kullar börjar. Ankomst till Trakai, den tidigare huvudstaden i Storhertigdömet Litauen. Avsluta resan med transfer till Vilnius, där en guidad tur i den gamla staden väntar. Boende i Vilnius på hotell Tilto *** eller liknande
(Cykling 35 km / med minibuss 75 km)

Dag 11 (fredag) Vilnius, Litauen
Avresa på egen hand.
 


Priset inkluderar:
10 nätter på hotell inkl. Lokala skatter. Rum med dusch / toalett
Frukost från dag 2 till 10
Transfer jfr resplan I en minibuss med luftkonditionering
Bagagetransport
Guidad stadstur i Tallinn Riga och Vilnius (inträde ingår ej)
Båttur över Curonian Lagoon från Nida till fastlandet
Individuellt resepaket (1 per rum) med stadsinformation
karta och ruttbeskrivning
GPS-information

Ingår ej:
Flygbiljetter
Drycker och måltider som inte nämns
Dricks
Personliga utgifter
Upphämtning vid ankomst och avresa
Försäkring

Ytterligare tjänster:
Uthyrning av vandringscyklar (VDV / Kalkhoff) med Shimano växel med 24 växlar och friluftshjul (tillval) levereras med en vattentät cykelväska (1 x cykel) och varvräknare (1 x bokning) 110 EUR
Uthyrning av E-cykel / Pedelec (VDV / Kalkhoff / KTM) med Bosch drivsystem; 8-växlad Shimano Nexus navgear; utrustad med en vattentät cykelväska 280 EUR
Uthyrning av vattentät portfölj med kort / smartphonehållare (Ortlieb) 20 EUR per cykel
cykelhjälm-15 EUR
Halvpension (6 x 3-rätters middag med kaffe / te på hotell utom i Tallinn; Riga och Vilnius) - 165 EUR
Indkvartering före turen - på begäran
Upphämtning vid ankomst från Tallinns flygplats och till Vilnius flygplats vid avgång: med bil upp till 3 pers. 35 EUR / minibuss upp till 7 pers. 65 EUR (per väg)
Extra tjänster beställs och betalas till oss i SEK till dagens växelkurs.


Fotogalleri


Baltikum runt på cykel (Nominell 4.86 / 5 Baserat på 32 Recensioner)
Pris
9650 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
3450 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
9650 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
3450 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
9650 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
3450 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
9650 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
3450 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
9650 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
3450 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
9650 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
3450 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
9650 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
3450 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
9650 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
3450 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
9650 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
3450 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning
Pris
9650 SEK
Reslängd
9 Dagar
Enkelrum
3450 SEK
Bokningsstatus
Öppet för bokning

Currency fluctuations might cause correction of price at any time.

No special experience is needed; everyone who is in condition to cope with long Saturday walks in the forest can also cope with these tours. As a rule, the trips are short and at a low altitude. Often, it is your choice to join or skip a day-tour. The routes follow a hilly terrain without steep ascents and descents. Normally we walk 3/5h a day.

Most of you, who are used to walking/cycling during a long weekend, will be in condition to cope with a tour of this level. You should be in a good health condition. We have successive days of longer and more difficult walking and days of lighter walking/cycling. Some parts of the day routes are done at a higher altitude. The paths are in good condition. We walk/cycle for 5/7h a day.

Deltagarantal
min. 2 pax
Bokningskod
LTCYCSELF
Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop 10650 SEK, 14 Dagar

Rundresa på Balkan - kulturhistoriskt kalejdoskop

LADDA NER VÅR TRIP DOSSIER På en och samma resa lär du känna kulturen och historien av flera...
Rila-Pirin Trek (Bulgarien) 5550 SEK, 8 Dagar

Rila-Pirin Trek (Bulgarien)

Låt dina tankar vila och följ fötternas rytm i en orörd, barsk natur. En unik fjällvandring ovan...
Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten 7300 SEK, 7 Dagar

Vandring på Costa Brava - längs den Katalonska kusten

Som en duk där naturen med en konstnärskänsla har försökt att kombinera barrskogarnas intensiva...
Se allt» Aktuellt

13.03.2017 17:30

10 fakta om Nordkorea

  1. Nordkoreas kalendern är baserad på födelsedagen av landets "eviga president" Kim Il-Sung: den 15:e april 1912 2. Det finns nästan inga fungerande trafikljus, och de få som fungerar används inte, för de har ersatts av poliser som styr trafiken. 3. Världens största stadion - Rungrado May 1 Stadium - finns i Nordkorea , och har 150,000 sittplatser 4. Dragspel är den...


05.08.2016 15:40

WEEKEND SKIDRESOR TILL BANSKO

I år är vi glada att få kunna erbjuda kortare skidresor. Har du inte möjlighet att resa en hel vecka kan vi ordna kortare skidresor, t.ex. över en veckoslut. Kontakta oss gärna för priser och ett reseförslag som passar just dig.  


10.12.2015 14:12

Bansko Nyheter: Ny 6-stolslift klar till säsongen

Nu börjar skidsäsongen i Bansko! Officielt öppnar skidsäsongен i Bansko den 12:е december och i förbindelse med det ska den nya 6-stolsliften sättas i gång. Den nya liften har en hastighet på 6 m/sek och en kapacitet på 2000 personer per timme. Liften kör 2.3 km (6-7 minuter) upp till Shiligarnik-Todorka. Har ni inte beställt er skidsemester i Bansko än? Klicka här för mer information. Vi...


16.07.2015 12:30

SKIDRESOR - SISTA CHANSEN!

Sista chansen att boka din vintersemester till sommarpriser. Du har väl inte missat vårt nyhetsbrev med detta fantastiska erbjudande på skidresorna till Bulgarien? Vi vill uppmärksamma dig att vi har några platser kvar på utvalda veckor till Bansko. Du kan spara ytterligare på din reskassa om du är snabb och slutbetalar din skidresa till Bulgarien före den 22/7. Då får du ett 6-dagars...